Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Lucid Gravity: Εναλλακτική… βαρύτητα

Lucid Gravity: Εναλλακτική… βαρύτητα

Η εταιρεία που άμα τη εμφανίσει της με το Air, κατέκτησε τον τίτλο του «Παγκόσμιου Πολυτελούς Αυτοκινήτου της χρονιάς» προχωρά στο επόμενο βήμα της με ένα πληθωρικών προδιαγραφών αλλά πιο προσιτό SUV

Hαμερικανική start-up Lucid υποδέχεται από την έκθεση του Los Angeles το δεύτερο κατά σειρά και εξίσου επιβλητικό με το Air, μοντέλο της το οποίο παίρνει την μορφή ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου όσο και πληθωρικού προς κάθε κατεύθυνση επταθέσιου crossover.

To Gravity, όπως ονομάζεται, επωφελείται από μπαταρία 120 kWh η οποία αφενός υπόσχεται αυτονομία έως και 708 χλμ. ενώ ενσωματώνει κύκλωμα φόρτισης 900 Volt που με τη σειρά του εξασφαλίζει τη δυνατότητα επαναφόρτισης με ισχύ έως 350 kW. Σε χρόνο, αυτό σημαίνει ότι κάθε 15 λεπτά «παραμονής» του Gravity σε ταχυφορτιστή DC εξασφαλίζουν την απαιτούμενη ενέργεια για διαδρομές 320 χλμ.

Προς το παρόν η Lucid δεν έχει αποκαλύψει την ισχύ των ηλεκτρικών μοτέρ του Gravity σημειώνοντας ότι πρόκειται για πιο αποδοτικά μοτέρ του είδους που προμηθεύει στην Formula E και που έχει επιλέξει  η Aston Martin για τη νέα γενιά ηλεκτρικών της sportscar. Αυτό που πάντως αποκαλύπτει είναι ότι η επιτάχυνση από 0-96 χλμ./ώρα απαιτεί χρόνο μικρότερο των 3,5 δευτερολέπτων.

Σε επίπεδο σχεδίασης, εκτός από τις εμφανείς αισθητικές αναφορές στο Air, αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τις διόλου ευκαταφρόνητες διαστάσεις και το SUV «παράστημά» του, η προσοχή σε στοιχεία όπως το σμίλεμα των επιφανειών του, και η χαρακτηριστική γραμμή οροφής με το διακριτό spoiler εξασφαλίζουν στο Gravity αεροδυναμικό συντελεστή 0.24.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο εσωτερικό που εκτός από τη δεδομένη ευρυχωρία του, δίνει εξίσου μεγάλη σημασία στην πτυχή της σύγχρονης πολυτέλειας και στην δημιουργία ενός άνετου περιβάλλοντος με την συνδρομή της τεχνολογίας αλλά και της ευφυούς σχεδίασης.

Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί ότι το Gravity διαθέτει πανοραμική ηλιοροφή και ένα μεγάλο σε μέγεθος μπροστινό παρμπρίζ, στοιχεία που αντισταθμίζουν κατά κάποιο τρόπο την κλίση της οροφής προς τα πίσω και το κοντό πίσω παρμπρίζ.

Υπό το σκεπτικό της χρηστικότητας όσο και της αίσθησης ευρυχωρίας οι πίσω σειρές καθισμάτων τοποθετούνται αμφιθεατρικά για καλή ορατότητα. Η πρόσβαση στην τελευταία σειρά πραγματοποιείται ευκολότερα χάρη στη δυνατότητα κύλισης της μεσαίας σειράς καθισμάτων. Με την αναδίπλωση των καθισμάτων ο συνολικός ωφέλιμος χώρος φόρτωσης φτάνει έως και το θεαματικό μέγεθος των 3.171 λίτρων.

Η αισθητική του εσωτερικού αντλεί την έμπνευσή της από το κίνημα του μοντερνισμού και την επιπλοποιία των μέσων του προηγούμενου αιώνα αναμιγνύοντας ξύλο, γυαλί, ύφασμα, αλλά και δέρμα που αποτελεί μέρος των επιλογών. Κυρίαρχο στοιχείο βέβαια αποτελεί η εντυπωσιακή κοίλη οθόνη OLED των 34 ιντσών που αναλαμβάνει τον ρόλο ενός διευρυμένου πίνακα οργάνων όσο και infotainment με την ονομασία Clearview Cockpit.

Χαμηλότερα στο κέντρο της κονσόλας, παρεπιδημεί μια ακόμα οθόνη με τον ρόλο του πίνακα ελέγχου για το σύνολο των λειτουργιών περιφερειακών και μη και η οποία δεν αφήνεται στη λειτουργία αφής καθώς διαθέτει και φυσικούς διακόπτες για περισσότερη ευκολία στην χρήση. Οθόνη υπάρχει και στο άκρο της κεντρικής κονσόλας δίνοντας προσβαση στους επιβαίνοντες της δεύτερης σειράς καθισμάτων στις ρυθμίσεις του κλιματισμού, του ήχου κτλ.  Η Lucid σημειώνει ότι συνεργάστηκε με την εταιρεία ευεξίας Meditopia προκειμένου να προσφέρει μια σειρά λειτουργιών φωτισμού, ήχου ρύθμισης θερμοκρασίας στο εσωτερικό που να εξασφαλίζουν ηρεμία και γαλήνη κατά την μετακίνηση και ένα συνολικά φιλόξενο περιβάλλον που αποσκοπεί σε μια διαφορετική εμπειρία.

Εξίσου ενδεικτικό της εναλλακτικής προσέγγισης της Gravity στο Lucid είναι ότι η εταιρεία αποφάσισε να «παίξει» με τον συνήθως κενό χώρο αποθήκευσης των ηλεκτροκίνητων κάτω από το μπροστινό καπό, δημιουργώντας ένα διθέσιο κάθισμα συμπληρωμένο από ποτηροθήκες για… ανεμπόδιστη ενατένιση του ορίζοντα συνοδεία ποτού/ροφήματος με το καπό σε ρόλο συστήματος σκίασης.

Στα χαρακτηριστικά του Gravity συγκαταλέγεται επίσης η δυνατότητα επιλογής ρυθμιζόμενης αερανάρτησης η οποία μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει την απόσταση από το έδαφος αναλόγως με το αν το ζητούμενο είναι η εξοικονόμηση ενέργειας ή η υπέρβαση εμποδίων.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η παραγωγή του Gravity θα ξεκινήσει από το 2024 στο εργοστάσιο της φίρμας στην Casa Grande και θα διατεθεί με αρχική τιμή κοντά στα 80.000 δολάρια εξ ου και η Lucid έχει μεγάλες προσδοκίες για το νέο της SUV που εκτός από την δημοφιλή κατηγορία που εκπροσωπεί είναι σαφώς πιο προσιτό από το Air το οποίο φτάνει έως και τα 250.000 δολάρια στην κορυφαία παραλλαγή του.

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024