Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δημοσκόπηση: Νέο κόμμα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 54% των ψηφοφόρων του

Δημοσκόπηση: Νέο κόμμα από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θέλει το 54% των ψηφοφόρων του

Η περιδίνηση στον ΣΥΡΙΖΑ και οι επιπτώσεις από το κύμα αποχωρήσεων στελεχών του, αποτυπώνονται ξεκάθαρα στα ευρήματα δημοσκόπησης της Opinion Poll

Την ώρα που η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί δύο βουλευτές λιγότερους, μετά την αποχώρηση – που… εξελίχθηκε σε διαγραφή με εντολή Στέφανου Κασσελάκη – των Ευκλείδη Τσακαλώτου και Πέτης Πέρκα, την μαζική έξοδο άνω των 45 μελών που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» από την Κεντρική Επιτροπή, αλλά και το «όπου φύγει-φύγει» ιστορικών και μεσαίων στελεχών, καθώς και απλών μελών ανά την Ελλάδα, οι προαναγγελίες ή και τα σενάρια για τη δημιουργία νέου κόμματος από τους αποχωρήσαντες δείχνει να «περνάει» στην κοινή γνώμη, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24.

Θεωρώντας δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, όσο στα ηνία της αξιωματικής αντιπολίτευσης παραμένει ο Στέφανος Κασσελάκης, η πλειοψηφία όσων δηλώνουν ψηφοφόροι του κόμματος… Αλέξη Τσίπρα, εμφανίζονται πρόθυμοι να ψηφίσουν ένα νέο πολιτικό φορέα με καθαρό αριστερό προσανατολισμό, που θα δημιουργούνταν από τους αποχωρήσαντες – νυν και… μελλοντικούς.

Συγκεκριμένα, το 54% (27% ναι και 27% μάλλον ναι) των πολιτών απαντά θετικά στην προοπτική να στηρίξει στις κάλπες ένα νέο κόμμα, που θα δημιουργούνταν από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 41% (26% όχι και 15% μάλλον όχι) είναι αρνητικό.

«Με Κασσελάκη οι απώλειες θα συνεχιστούν»

Την ίδια στιγμή, ένας στους δύο – κατά δήλωσή τους – ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι με τον Στέφανο Κασσελάκη, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μπει σε ανοδική τροχία ή θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις;», απάντησε ότι θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, σε ποσοστό 50%.

Μπορεί να μπει σε αναδική τροχιά απάντησε το 39%, ενώ το 11% δεν γνωρίζει/δεν απαντά.

Για πρώτη φορά, βλέπει την «πλάτη» του ΠΑΣΟΚ

Χαρακτηριστικό είναι, εξάλλου, το γεγονός ότι, για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, αφήνοντας στην τρίτη τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη.

Και αυτό ισχύει τόσο στην εκτίμηση όσο και στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της  Opinion Poll.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη όλες τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις, που έδειχναν καθηλωμένο το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση, είναι ασφαλές να συμπεράνει κανείς ότι δεν έχουμε να κάνουμε με άνοδο του κόμματος Ανδρουλάκη, αλλά με… κατρακύλα του κόμματος Κασσελάκη, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που ακολούθησαν τόσο την ανάληψη της προεδρίας του ΣΥΡΙΖΑ από τον ίδιο, όσο και κυρίως την επεισοδιακή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024