Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
TikTok: Πλέον η εφαρμογή σας επιτρέπει να προσθέσετε τα αγαπημένα σας τραγούδια σε Spotify & Apple Music

TikTok: Πλέον η εφαρμογή σας επιτρέπει να προσθέσετε τα αγαπημένα σας τραγούδια σε Spotify & Apple Music

Το TikTok έχει από καιρό διαφημίσει την εφαρμογή ως μέσο εύρεσης νέας μουσικής - και την ικανότητα του να αναδεικνύει τραγούδια σε «σουξέ».

Τώρα το TikTok ευελπιστεί να αποκομίσει επιπλέον έσοδα από τους μουσικόφιλους που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Η νέα λειτουργία Add to Music App της εταιρείας επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τραγούδια από το TikTok σε υπηρεσίες streaming μουσικής καλλιτεχνών. Αρχικά, το Add to Music App του TikTok ξεκινά για τους χρήστες στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο σε συνεργασία με το Spotify, την Apple Music και την Amazon Music. Η TikTok ανέφερε ότι θα επεκτείνει τη λειτουργία σε περισσότερες αγορές μέσα στους επόμενους μήνες.

Οι όροι των συμβολαίων της TikTok με τις πλατφόρμες ψηφιακής ροής (DSPs) δεν γνωστοποιούνται- μια πηγή που έχει πληροφορίες για τη συμφωνία, υποστηρίζει πως δεν περιέχει χρηματικά ποσά. Η δυνατότητα προσθήκης ενός τραγουδιού από το TikTok στο Spotify, το Apple Music ή το Amazon Music έχει ως στόχο να αυξήσει την απήχηση του TikTok στους μουσικούς ακροατές. Εκτός από αυτό, όμως, η TikTok αντιλαμβάνεται τη δυνατότητα να αξιοποιήσει οικονομικά την ενσωμάτωση με τους DSPs μέσω του προγράμματος μουσικού μάρκετινγκ και διανομής SoundOn για καλλιτέχνες.

Η λειτουργία Add to Music App πηγαίνει αυτή τη διαδικασία ένα βήμα παρακάτω, δημιουργώντας έναν απευθείας σύνδεσμο μεταξύ της ανακάλυψης ήχου στο TikTok και της «κατανάλωσης»

REUTERS/Dado Ruvic

Ισχυρή πλατφόρμα

Η λειτουργία είναι ανεξάρτητη από το TikTok Music, μια premium υπηρεσία και εφαρμογή ροής μουσικής που είναι επί του παρόντος διαθέσιμη στους χρήστες στην Αυστραλία, τη Βραζιλία, την Ινδονησία, το Μεξικό και τη Σιγκαπούρη. Η εταιρία δεν σκοπεύει προς το παρόν να διαθέσει το TikTok Music στις ΗΠΑ. Η λειτουργία Add to Music App εμφανίζεται ως ένα κουμπί που λέει «Add Song» πλάι από το όνομα ενός κομματιού στο κάτω μέρος ενός βίντεο του TikTok στην ροή For You. Την πρώτη φορά που ένας χρήστης πατάει το κουμπί «Add Song», επιλέγει την υπηρεσία ροής μουσικής που προτιμά.

Το κομμάτι θα αποθηκεύεται στη συνέχεια σε μια προεπιλεγμένη λίστα αναπαραγωγής στο Spotify, το Apple Music ή το Amazon Music, ή αλλιώς οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να προσθέσουν το κομμάτι σε μια νέα λίστα αναπαραγωγής ή σε μια υπάρχουσα λίστα αναπαραγωγής. Επιπλέον, οι χρήστες του TikTok μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία Προσθήκη στην εφαρμογή μουσικής από τη σελίδα Sound Detail ενός καλλιτέχνη.

View this post on Instagram

A post shared by TikTok (@tiktok)

Ένα βήμα παρακάτω

«Το TikTok αποτελεί ήδη την πιο ισχυρή πλατφόρμα στον κόσμο για αναζήτηση και προώθηση μουσικής, η οποία βοηθά τους καλλιτέχνες να συνδεθούν με την παγκόσμια κοινότητα μας για να προωθήσουν τη μουσική τους», δήλωσε ο Ole Obermann, παγκόσμιος επικεφαλής της TikTok για την ανάπτυξη των μουσικών επιχειρήσεων.

Η λειτουργία Add to Music App πηγαίνει αυτή τη διαδικασία ένα βήμα παρακάτω, δημιουργώντας έναν απευθείας σύνδεσμο μεταξύ της ανακάλυψης ήχους στο TikTok και της «κατανάλωσης» σε μια υπηρεσία streaming μουσικής, κάνοντας πιο εύκολο από ποτέ για τους λάτρεις της μουσικής να απολαύσουν το τραγούδι σε πλήρη διάρκεια στην υπηρεσία streaming μουσικής της επιλογής τους.

Πηγή: Variety

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024