Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηνωμένο Βασίλειο: Κλέφτες αρπάζουν... δέματα από αυλές σπιτιών

Ηνωμένο Βασίλειο: Κλέφτες αρπάζουν… δέματα από αυλές σπιτιών

Συνήθως τα περιστατικά αυξάνονται μεταξύ Νοέμβρη και Δεκέμβρη

Ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά κλοπών δεμάτων από αυλές σπιτιών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι δράστες, που αποκαλούνται «πειρατές της βεράντας» έχουν εξελιχθεί σε «πονοκέφαλο» για τους Βρετανούς, καθώς καραδοκούν στη γωνία και όποτε διανομείς μεταφορικών εταιρειών αφήνουν το εκάστοτε δέμα στην αυλή της κατοικίας, τότε εκείνοι το αρπάζουν.

Έτσι καταλήγουν να φεύγουν με αντικείμενα εκατοντάδων λιρών ενδεχομένως, τη στιγμή που οι ιδιοκτήτες των σπιτιών απουσιάζουν.

Η Αστυνομία αποκάλυψε ότι λαμβάνει καθημερινά πολλαπλές αναφορές κλοπής δεμάτων, ενώ ένα στα 10 νοικοκυριά ανέφερε την απώλεια ενός δέματος πέρυσι.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται επίσης αυτή την εποχή του έτους, καθώς το ένα τέταρτο όλων των αναφορών κλοπής για το έτος συμβαίνει μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Ορισμένες αστυνομικές υπηρεσίες ανέφεραν επίσης λεπτομερώς την εκτιμώμενη αξία των κλεμμένων δεμάτων, με την υψηλότερη μέση αξία ενός απολεσθέντος δέματος να αναφέρεται από την κεντρική ουαλική αστυνομία σε 251,62 λίρες.

Στα βίντεο από κάμερες ασφαλείας που δημοσίευσε η Daily Mail, φαίνεται καρέ καρέ η δράση των κλεφτών.

Στο πρώτο βίντεο ο διανομέας έχει πετάξει το πακέτο μέσα σε μια αυλή. Δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίζεται μια γυναίκα που δίνει μάχη για να φέρει κοντά της το δέμα. Βάζει το πόδι της μέσα από την πόρτα και σέρνει το δέμα προς τα εκείνη. Βγάζει κάτι σαν σουγιά ανοίγει το δέμα και βλέπει τι έχει μέσα. Στη συνέχεια προφανώς ενημερώνει κάποιον… συνεργό της ο οποίος και έρχεται και αρπάζει όλο το δέμα.

Σε ένα δεύτερο βίντεο ένας διανομέας αφήνει στα σκαλιά της εισόδου ενός σπιτιού δύο με τρία δέματα. Δευτερόλεπτα αργότερα εμφανίζεται ο κλέφτης τρέχοντας ο οποίος απλά αρπάζει τα δέματα και εξαφανίζεται.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024