Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Νέος αγωγός ομβρίων θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Νέος αγωγός ομβρίων θα κατασκευαστεί στην περιοχή του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Στόχος του έργου η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής.

Ένα σημαντικό ακόμα πρόβλημα του Δήμου Πεντέλης και αφορά το πρόβλημα που υπάρχει με το υπάρχον δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή της οδού Ιπποκράτους του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συχνά πλημμυρικά φαινόμενα στην περιοχή, οδεύει προς επίλυση με νέο αντιπλημμυρικό έργο.

Συγκεκριμένα το έργο αφορά στην κατασκευή δικτύου αγωγών αποχέτευσης όμβριων υδάτων για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων, όπου θα έχει αφετηρία το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης μέσω της οδού Ιπποκράτους, συνεχίζει στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας και καταλήγει στο ρέμα της οδού Κλεισθένους από όπου τα όμβρια διοχετεύονται στο Ρέμα Κουφού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Πεντέλης, οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής καταρτίζουν τη σχετική προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Πεντέλης, που προβλέπει την εκτέλεση του έργου με πόρους της περιφέρειας Αττικής, ύψους δαπάνης 1.855.484,00 ευρώ.

Αναγκαίες υποδομές

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε μεταξύ άλλων σχετικά:

«Αντιμετωπίζουμε με νέους αγωγούς αποχέτευσης ομβρίων υδάτων ένα μεγάλο κίνδυνο για τους πολίτες της περιοχής, αλλά και για τους επισκέπτες και τους εργαζομένους του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης. Συνεχίζουμε σταθερά την υλοποίηση έργων που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, με έργα μακράς πνοής και δημιουργίας υποδομών που είναι απαραίτητες και οι οποίες για χρόνια δεν είχαν υλοποιηθεί».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών και υπεύθυνη Δημοτικής Κοινότητας Πεντέλης Άντα Μπούσουλα, από την πλευρά της τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ένα ακόμη έργο που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων στην Πεντέλη και θα αποτρέψει τα συχνά πλημμυρικά φαινόμενα στην συγκεκριμένη περιοχή μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης».

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024