Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξεκίνησε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου - Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου – Αρνείται τις κατηγορίες

«Ήμουν και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς» ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της.

Η ώρα να ακουστεί η δική της αλήθεια για την υπόθεση του θανάτου της εννιάχρονης Τζωρτζίνας έφτασε για την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Μετά από μία πολύωρη συνεδρίαση και μετά την ομόφωνη απόρριψη της αίτησης εξαίρεσης της προέδρου του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, η δικαστική λειτουργός κάλεσε την κατηγορούμενη μητέρα να ανέβει στο βήμα.

Μίλησε για πρώτη φορά

Η Ρούλα Πισπιρίγκου χωρίς να κρύβει τη φόρτισή της ξεκίνησε να απολογείται, πρώτη φορά δημόσια μετά την σύλληψή της.

«Ήμουν και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς» ανέφερε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην απολογία της, ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει

«Θέλω να ακούσω τη δική σας αλήθεια. Από εκεί που θέλετε εσείς να ξεκινήσετε σε σχέση με την κατηγορία. Οτιδήποτε. Απ’ όπου θέλετε ξεκινήστε», είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρίνα Ευαγγέλου, απευθυνόμενη προς τη γυναίκα που επί εννέα μήνες δικάζεται για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της.

«Θα ξεκινήσω από την αρχή. Θα σας πω. Είμαι και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς. Την κατηγορία την αρνούμαι κατηγορηματικά. Είναι κάτι που δεν πέρασε ούτε θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου, να πειράξω έστω και τρίχα από την κόρη μου. Αυτό που έχω ακούσει στο σύνολο της ακροαματικής διαδικασίας… δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Δεν ήταν η Τζωρτζινα μου», υποστήριξε η κατηγορούμενη, δίνοντας το σαφές στίγμα της υπερασπιστικής θέσης που θα ακολουθήσει στη διάρκεια της απολογίας της.

Από τη μέρα που γεννήθηκε…

Όπως είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου «από τη μέρα που γεννήθηκε μέχρι και που έφυγε ήμασταν όλη την ώρα μαζί. Δεν την παράτησα, ήμασταν δίπλα της σε όλα. Έγινα καλύτερος άνθρωπος με τη Τζωρτζίνα, μεγάλωνα μαζί της, ήταν πρωτόγνωρα τα συναισθήματα.Θέλαμε να της δώσουμε βάσεις για τη ζωή της, αξίες, να γίνει καλός άνθρωπος. Προσπαθήσαμε, ήμασταν πολύ νέοι… Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω μάθει το γιατί. Εγώ, την αιτία για την ανακοπή, και οι δυο γονείς, ένας γιατρός δεν μας έχει πει τι της την προκάλεσε. Κανείς δεν μας έχει πει με αποδείξεις τι έπαθε το παιδί. Με δεδομένα, όχι με εικασίες», συμπλήρωσε.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου ξεκίνησε από την ημέρα γέννησης της μικρής Τζωρτζίνας, στις 31/10/2013.

«Ήταν ένα πλασματάκι που με το που με κοίταξε, με κοιτούσε με τόση αγάπη, πώς να σας το εξηγήσω. Ένιωσα ότι αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά για πρώτη φορά. Με αυτά τα ματάκια όταν με κοίταξε, μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη τη μέρα, της υποσχέθηκα και της ορκίστηκα ότι θα είμαι πάντα δίπλα της, θα είμαι εκεί για εκείνη», είπε απευθυνόμεη προς τους τατικούς δικαστές και τους ενόρκους που σε λίγες ημέρες θα αποφασίσουν για την ενοχή ή μη της Ρούλας Πισιρίγκου.

Και πρόσθεσε πως «όσο ήταν μωρό είχε κολικούς, ξαγρυπνούσε. Η Τζωρτζίνα μεγάλωνε φυσιολογικά δίπλα μας. Ζούσαμε τότε στο σπίτι που μου είχε παραχωρήσει ο θείος μου. Το 2014 μετακομίσαμε λόγω έλλειψης χώρου, για να έχει κι ένα δωμάτιο η Τζωρτζινα. Το δωμάτιο είχε μια μεγάλη πεταλούδα και είχε το παρατσούκλι Μετασλούδα από την πεταλούδα».

«Έχω ακούσει τέρατα»

«Αυτή την ώρα την περίμενα πώς και πώς! Από τα τέρατα που έχω ακούσει!». Με τη φράση αυτή η Ρούλα Πισπιρίγκου άνοιξε ένα ακόμα «παράθυρο», δείχνοντας την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει και την ερχόμενη Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, ημέρα για την οποία διακόπηκε η σημερινή συνεδρίαση.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Έχω παρουσιαστεί ως ψυχρή. Είναι η πρώτη φορά που ακούγομαι. Με συγχωρείτε για την ένταση. Δεν μπορώ να εκφραστώ. Πρέπει να μιλήσω για το παιδί μας. Δεν ήταν το παιδί που μπορούσε να χειριστεί κάποιος, να πέσει στην αντίληψή της το παραμικρό και να μην το πει σε κάποιον τρίτο», υποστήριξε η κατηγορούμενη επιχειρώντας να σκιαγραφήσει η ίδια το δικό της προφιλ ως μητέρα της Τζωρτζίνας, ενώ την ίδια ώρα, λίγα βήματα πιο πίσω, παρακολουθούσε την απολογία της ο πατέρας των παιδιών της και πρώην σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος ήταν παρών από το πρωί στη δικαστική αίθουσα.

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι έβγαλε τα μαύρα επειδή το ζήτησε η Τζωρτζίνα και ανέφερε: «Κάποια στιγμή, μου είπε ‘βγάλε αυτά τα μαύρα, δεν μπορώ να σε βλέπω, εγώ κι ο μπαμπάς είμαστε δυνατοί. Γίνε κι εσύ’’».

Λίγο αργότερα ξέσπασε, λέγοντας: «Και αγανάκτηση έχω, και θυμό έχω, και δεν μπορώ να εξηγήσω, και Θεούς και Δαίμονες έχω, και απαντήσεις δεν παίρνω και κατηγορούμαι κιόλας! Και τετραπληγικό που έγινε το παιδί μου, εγώ το ήθελα! Δε μπορώ να διανοηθώ γονιός να απαρνηθεί το παιδί του. Μόνο τα μάτια της να μπορούσε να έχει ανοιχτά, για μένα ήταν όλη μου η ζωή».

Η ίδια επέμεινε ότι «αν είχε επέμβει κάποιος τρίτος στο σώμα της δεν υπήρχε περίπτωση να μη μιλήσει! Άκουσα για φοβισμένο παιδί που δε μιλούσε! Ακούς πράγματα τα οποία δεν στέκουν με τίποτα. Κι εκείνη την ώρα μέσα σου παλεύεις να μιλήσεις και να μην μπορείς! Αυτή την ώρα την περίμενα πώς και πώς! Από τα τέρατα που έχω ακούσει!».

Λίγο αργότερα αναφέρθηκε στις προστριβές με τον πρώην σύζυγο της, Μάνο Δασκαλάκη:

«Εκείνη την περίοδο είχα προστριβή με τον πρώην σύζυγό μου και είχα πάρει την Τζωρτζίνα στη μαμά μου. Της είχα ανακοινώσει την 4η εγκυμοσύνη. Η αντίδρασή της ήταν η πιο δυνατή αγκαλιά του κόσμου. Δεν της είχα πει κάτι για το μπαμπά της. Δυστυχώς, θα τα πω γιατί πρέπει να τα πω. Προσπαθούσα να προστατεύω τα παιδιά από τα προσωπικά μας, αλλά δεν είχαμε μεζονέτα. Δίπλα ήμασταν και δυστυχώς και κακώς άκουγαν. Η Τζωρτζίνα δεν εκφράστηκε ποτέ γι’ αυτά. Μας είχε κινήσει την περιέργεια και είχαμε ρωτήσει ψυχολόγο. Η Τζωρτζίνα ένιωσε την απώλεια των δυο μικρότερων αδελφών της, αλλά δεν εκφράστηκε ποτέ. Αυτό μας προβλημάτισε και είχαμε ρωτήσει την ψυχολόγο. Μας συμβούλευσε να μην την πάρουμε στην τελετή μήπως υπάρξουν ακραίες αντιδράσεις. Όταν αντικρίσαμε τη Μαλένα, της μιλούσε και της έλεγε αυτό είναι το σπιτάκι της Μαλένας. Θα σε βλέπω στον ουρανό της είπε».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024