Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έρευνα της Αστυνομίας για Ρομά που απειλεί μέσω social media- «Θα σας τινάζω τα μυαλά στον αέρα»

Έρευνα της Αστυνομίας για Ρομά που απειλεί μέσω social media- «Θα σας τινάζω τα μυαλά στον αέρα»

To βίντεο αναρτήθηκε σε γνωστή πλατφόρμα αλλά λίγη ώρα αργότερα κατέβηκε

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας, για τον Ρομά που δημοσιοποίησε βίντεο στα social media, στο οποίο εκτοξεύει απειλές κατά αστυνομικών και Ελλήνων.

Ο άνδρας, με αφορμή τον θάνατο του 17χρονου Χρήστου στη Βοιωτία, ακούγεται στο βίντεο να λέει ότι εύχεται να γίνει πόλεμος «και οι γύφτοι θα είμαστε οι πρώτοι εχθροί της Ελλάδας».

Μάλιστα, απειλεί ότι θα σκοτώσει όλους τους αστυνομικούς και κάθε Έλληνα που θα βρίσκει μπροστά του. «Εγώ θα σας τινάζω τα μυαλά στον αέρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η αστυνομία έχει ήδη ταυτοποιήσει τον Ρομά και η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου

«Σκοτώσανε άλλο ένα 17χρονο παιδάκι κι επειδή ήταν Ρομά δεν τρέχει τίποτα. Εύχομαι να γίνει πόλεμος και οι γύφτοι θα είμαστε οι πρώτοι εχθροί της Ελλάδας. Εγώ συγκεκριμένα θα σκοτώσω όλους τους αστυνομικούς και θα σκοτώνω κάθε Έλληνα μπροστά μου. Με τόσο ρατσισμό, τόση κακία μέσα σας, εγώ θα σας τινάζω τα μυαλά στον αέρα. Δολοφόνοι», λέει στο βίντεο.

Λίγο μετά, η ανάρτησή του «κατέβηκε» όμως, σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει ήδη ταυτοποιήσει τον Ρομά και τόσο ο εντοπισμός του, όσο και η σύλληψή του είναι θέμα χρόνου.

Προσοχή: Το βίντεο, που δημοσίευσε ο Ρομά περιλαμβάνει χυδαίες εκφράσεις

Επεισόδια για τον θάνατο του 17χρονου

Ο θανάσιμος τραυματισμός του 17χρονου Χρήστου από σφαίρα αστυνομικού, ύστερα από καταδίωξη στη Βοιωτία, έχει προκαλέσει οργή και πολεμικό κλίμα στην κοινότητα των Ρομά.

Το βράδυ της Τρίτης (14/11) επικράτησε μεγάλη ένταση σε Μέγαρα, Θεσσαλονίκη και Θήβα.

Ρομά από τον καταυλισμό στον Βλυχό Μεγάρων πραγματοποίησαν πορεία και έφτασαν στο ύψος του ΣΕΑ στον παράδρομο της Εθνικής Οδού. Εκεί άρχισαν να πετάνε πέτρες προς την Εθνική Οδό, ενώ έστησαν και οδοφράγματα ανάβοντας φωτιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την διάρκεια των επεισοδίων λεωφορείο που επέστρεφε από το Ναύπλιο δέχθηκε επίθεση με πέτρες με συνέπεια να σπάσουν τα παράθυρα. Οι επιβάτες τρομοκρατημένοι κατέβηκαν από το λεωφορείο, ενώ ο οδηγός κάλεσε την αστυνομία.

Λίγο μετά τις 9:00 το βράδυ έκλεισε και η περιφερειακή Αιγάλεω στον Ασπρόπυργο λόγω συγκέντρωσης ατόμων.

Ένταση προκλήθηκε και στην ανατολική Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας τους για τον πυροβολισμό του 17χρονου.

Περίπου 20 Ρομά βγήκαν από τον οικισμό «Αγία Σοφία» στα Διαβατά και έκλεισαν τον δρόμο της οδού Πόντου, καίγοντας αντικείμενα και στήνοντας οδοφράγματα.  Αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τα άτομα προς τον οικισμό με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης. Επίσης, επεισόδια σημειώθηκαν και στον οικισμό «Τσαΐρια» στην Περαία.

Στην Αλίαρτο νεαροί Ρομά έκαψαν κάδους απορριμμάτων και λάστιχα, έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές στους δρόμους. Κλειστή παρέμεινε η επαρχιακή οδός Λιβαδειάς – Θήβας σε δύο σημεία, στο ύψος της Αλιάρτου και στη γέφυρα του τρόμου στο Πυρί της Θήβας. Η κυκλοφορία των οχημάτων έγινε από παρακαμπτήριους για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε 24 ώρες.

Επεισόδια στην Αλίαρτο

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ο δήμαρχος Αλιάρτου – Θεσπιέων, Γιώργος Ντασιώτης, στην προσπάθειά του να τους καθησυχάσει με σκοπό να διασπαστεί το πλήθος και να ανοίξει ο δρόμος. Τότε μία ομάδα Ρομά πέταξε προς το μέρος μπουκάλια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο.

Τέλος, επεισόδια σημειώθηκαν και στην Χαλκίδα. Ομάδες Ρομά άναψαν φωτιές στην περιοχή Καμάρες στην Χαλκίδα και φώναζαν συνθήματα.

Σύμφωνα με όσα είπε πολίτης στο evima.gr, η διέλευση των οχημάτων ήταν αδύνατη από το σημείο, καθώς η αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο. Στο σημείο κλήθηκε και η Πυροσβεστική.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024