Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόλεμος στη Γάζα: Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ και Βρετανία στη Χαμάς - Αυστηρό μήνυμα Μπλίνκεν

Πόλεμος στη Γάζα: Νέες κυρώσεις από ΗΠΑ και Βρετανία στη Χαμάς – Αυστηρό μήνυμα Μπλίνκεν

Στόχος να «σπάσει» η ροή χρήματος από το Ιράν

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν πρόσθετες κυρώσεις την Τρίτη σε άτομα και ομάδες που συνδέονται με την οργάνωση της Χαμάς, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

Οι νέες κυρώσεις υπογραμμίζουν τον ρόλο του Ιράν στην παροχή οικονομικής, υλικοτεχνικής και επιχειρησιακής υποστήριξης στη Χαμάς, αναφέρει σε δήλωσή του το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ.

Οι κυρώσεις αφορούν στέλεχος της Χαμάς στο Ιράν και μέλη του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης (επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν).

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι τα μέτρα στοχεύουν περιουσιακά στοιχεία σε ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο της Χαμάς και άτομα που διευκολύνουν την αποφυγή κυρώσεων από εταιρείες που συνδέονται με την οργάνωση.

«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους και τους συμμάχους μας για να διαταράξουμε τα κανάλια χρηματοδότησης της τρομοκρατίας της Χαμάς»

Το υπόμνημα του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι κατέγραψε τον Άκραμ αλ-Ατζούρι ως Ειδικά Χαρακτηρισμένο Παγκόσμιο Τρομοκράτη επειδή ήταν ηγέτης της οργάνωσης της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ (PIJ).

Η δήλωση αναφέρει ότι «η υποστήριξη του Ιράν, κυρίως μέσω του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, επιτρέπει τις τρομοκρατικές δραστηριότητες της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, μεταξύ άλλων μέσω της μεταφοράς κεφαλαίων και της παροχής όπλων και επιχειρησιακής εκπαίδευσης. Το Ιράν έχει εκπαιδεύσει μαχητές της PIJ για την παραγωγή και ανάπτυξη πυραύλων στη Γάζα, ενώ παράλληλα χρηματοδοτεί ομάδες που παρέχουν οικονομική στήριξη σε παλαιστίνιους μαχητές που συνδέονται με την Ισλαμική Τζιχάντ».

«Αναλαμβάνουμε αυτές τις ενέργειες σε συντονισμό με το Ηνωμένο Βασίλειο για να προστατεύσουμε το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα από την Χαμάς και των δυνάμεών της. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους εταίρους και τους συμμάχους μας για να μπει τέλος στη ροή χρηματοδότησης της τρομοκρατίας της Χαμάς», είπε ο Μπλίνκεν.

Πάνω από 11.000 νεκροί στη Γάζα

Το Ισραήλ υποσχέθηκε να εξαλείψει τη Χαμάς αφού οι μαχητές της μαχητικής οργάνωσης διέσχισαν τον φράχτη γύρω από τον θύλακα της Γάζας στις 7 Οκτωβρίου σκοτώνοντας αμάχους. Το Ισραήλ λέει ότι 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 240 είναι υπό την ομηρία της Χαμάς.

Στη Γάζα περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι έχουν έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά χτυπήματα, περίπου το 40% από αυτούς παιδιά ενώ κάποιοι βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια.

Περίπου τα δύο τρίτα των 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων της Γάζας έχουν μείνει άστεγοι, ανίκανοι να ξεφύγουν από την περιοχή όπου τα τρόφιμα, τα καύσιμα, το πόσιμο νερό και οι ιατρικές προμήθειες εξαντλούνται.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024