Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Εξαπλώνεται ραγδαία η εκστρατεία μποϊκοταρίσματος δυτικών προϊόντων

Ισραήλ: Εξαπλώνεται ραγδαία η εκστρατεία μποϊκοταρίσματος δυτικών προϊόντων

Ακτιβιστές με τη χρήση του Διαδικτύου έχουν κατασκευάσει ιστότοπους που απαριθμούν τα δυτικά προϊόντα προς μποϊκοτάζ.

Εξαπλώνεται ραγδαία στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο η εκστρατεία μποϊκοταρίσματος δυτικών προϊόντων και εταιρειών που υποστηρίζουν το Ισραήλ. Μηνύματα που κατακλύζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις μουσουλμανικές χώρες, αναφέρουν πώς «δεν θέλουμε τα χρήματά μας να συμβάλλουν σε περισσότερο αιματοκύλισμα» ή «δεν χρηματοδοτούμε το κόστος των σφαιρών τους».

Το διαδικτυακό κίνημα κάνει επίσης έκκληση στις αραβικές χώρες να διακόψουν τους δεσμούς και τις επαφές με το Ισραήλ, θεωρώντας ότι οι IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) διαπράττουν ουσιαστικά μια γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας. Ήδη η Τουρκία και η Ιορδανία έχουν ανακαλέσει τους πρεσβευτές τους από το Τελ Αβίβ, ενώ η Βουλή των Αντιπροσώπων στο Μπαχρέιν γνωστοποίησε την παύση των οικονομικών σχέσεων με το Ισραήλ, αν και η κυβέρνηση του κράτους του Κόλπου δεν επαλήθευσε την ανακοίνωση.

Μποϊκοτάζ μέσω διαδικτύου

Νεαροί ακτιβιστές εξοικειωμένοι με τη χρήση του Διαδικτύου έχουν κατασκευάσει ιστότοπους και εφαρμογές που απαριθμούν τα δυτικά προϊόντα προς μποϊκοτάζ, ενώ έχουν δημιουργήσει επίσης επεκτάσεις σε περιηγητές web, όπως το Google Chrome, οι οποίες δεν επιτρέπουν την εμφάνιση διαφημίσεων προϊόντων εταιρειών που έχουν υιοθετήσει φιλοϊσραηλινή στάση.

Ιστότοποι και εφαρμογές απαριθμούν τα δυτικά προϊόντα προς μποϊκοτάζ.

Ωστόσο, εκτός από την τεχνολογία χρησιμοποιούν αφίσες και φέιγ-βολάν με λίστες δυτικών προϊόντων προς αποφυγή. Πολλές φορές σε αυτά τα έντυπα υπάρχουν και σοκαριστικές φωτογραφίες από τον πόλεμο, συνοδευόμενες από φράσεις όπως «Σήμερα σκότωσες κάποιον Παλαιστίνιο;»

Οργή για τα McDonald’s

Στο στόχαστρο βρέθηκαν και μεγάλες αμερικάνικες πολυεθνικές εστίασης, όπως τα Starbucks και τα McDonald’s. Ιδιαίτερα τα δεύτερα, προκάλεσαν ένα κύμα οργής στις αραβικές χώρες όταν ανακοίνωσαν ότι θα προσφέρουν χιλιάδες δωρεάν γεύματα στον ισραηλινό στρατό, σύμφωνα με το Al Jazeera.

Οι πωλήσεις έχουν πέσει κατακόρυφα, ενώ πολλές εταιρείες δυτικών συμφερόντων έχουν αναγκαστεί να κλείσουν τα παραρτήματά τους στα μουσουλμανικά κράτη, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που κατά τις πρώτες ημέρες των συγκρούσεων είχαν αναρτήσει φιλο-ισραηλινά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Sports in

Η Κ19 της Λαμίας έκανε pasillo στην αντίστοιχη του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του Youth League

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Λαμίας, προς την αντίστοιχη του Ολυμπιακού λίγο πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024