Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η αντίθεση που πληγώνει

Η αντίθεση που πληγώνει

Την ώρα που η Ολυμπιακή Φλόγα ετοιμάζεται να λάμψει ο ελληνικός αθλητισμός και οχι μόνο είναι ακόμα στο σκοτάδι...

Στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής το μεσημέρι της Τετάρτης θα παρουσιαστεί η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας επί ελληνικού εδάφους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Η Ολυμπιακή Φλόγα θα ανάψει όπως πάντα από τις ακτίνες του ήλιου μετά την επίκληση της πρωθιέρειας στο θεό του ήλιου Απόλλωνα στο ναό του στην Αρχαία Ολυμπία.

Η τελετή θα γίνει στις 16 Απριλίου του 2024 και στη συνέχεια μετά την ελληνική λαμπαδηδρομία σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, η φλόγα θα παραδοθεί στη γαλλική αντιπροσωπεία στις 26 του ίδιου μήνα.

Η Ολυμπιακή Φλόγα είναι ένα από τα πιο εμβληματικά σύμβολα οικουμενικότητας και ζωτικότητας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και στέλνει το πιο ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ενώ φωτίζει και την προσπάθεια όλων των αθλητών για τη συμμετοχή και τη διάκριση στους αγώνες.

Την ίδια στιγμή που η Ολυμπιακή Φλόγα μοιράζει απλόχερα το φως της παγκοσμίως η μεγάλη αντίθεση στην Ελλάδα τη χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες έρχεται στην καρδιά του αθλητικού πυρήνα με τους Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες να ετοιμάζονται με αντίξοες συνθήκες για το μεγάλο ραντεβού.

Στις φυλασσόμενες (φανταστείτε να μην ήταν κιόλας…) εγκαταστάσεις του αθλητικού κέντρου στον Άγιο Κοσμά άγνωστοι εισέβαλαν και έκλεψαν καλώδια 250 μέτρων, τα οποία παρέχουν ηλεκτρικό ρεύμα στα ανοιχτά γήπεδα. Η κλοπή πραγματοποιήθηκε σε χώρο που φυλάσσεται νυχθημερόν λόγω των εργασιών για το πρότζεκτ του Ελληνικού.

Και δεν μιλάμε για κλοπή ενός…αναπτήρα αλλά δεκάδων μέτρων καλωδίων κάτι που βύθισε στο σκοτάδι τις εγκαταστάσεις.

Οι απογευματινές και βραδινές προπονήσεις των αθλητών του στίβου σταμάτησαν μέχρι νεοτέρας καθώς μάλιστα με την χειμερινή ώρα η νύχτα πέφτει νωρίτερα, με αποτέλεσμα στις εγκαταστάσεις να επικρατεί το απόλυτο σκοτάδι.

Χαρακτηριστικό είναι το πλάνο που ανέβασε από την κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις η Νικόλ Κυριακοπούλου, μια από τις κορυφαίες αθλήτριές μας που γυμνάζεται στις (ο θεός να τις κάνει) εγκαταστάσεις, και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει πρόβλημα πλέον υπάρχει ακόμη και στις τουαλέτες!

«Η κατάντια του Αγιου Κοσμά. Είναι η 3η εβδομάδα κοροϊδίας μέσα στα μούτρα μας ότι θα φτιαχτούν τα φώτα… Σεβασμός μηδέν. Για να μην πω για τις τουαλέτες που δεν υπάρχουν και ακόμα περιμένουμε να φτιαχτούν. Ντρέπεται και η ντροπή» αναφέρει στο χαρακτηριστικό της μήνυμα ενώ παράλληλα έθιξε και το θέμα του κλειστού στο οποίο δεν έχει γίνει καμία εργασία συντήρησης και ο τάπητας και τα στρώματα είναι σε άθλια κατάσταση.

«Και ναι εδώ σε αυτό το αίσχος προσπαθούμε να κάνουμε άλματα !!! Αυτός ο διάδρομος θέλει ξανά αλλαγή… Θα είναι η 4η φορά μέσα σε 1.5 χρόνο…εάν αποφασίσουν να το φτιάξουν… Παρακαλάμε απο τον Ιούνιο να μας το φτιάξουν και η αδιαφορία είναι το κάτι άλλο» λέει στο άλλο της μήνυμα.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ είχε αναφέρει σχετικά:

«Η διοίκηση του Αγίου Κοσμά ενημέρωσε την Ομοσπονδία ότι, λόγω κλοπής του κεντρικού καλωδίου ρεύματος, έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το σύστημα φωτισμού του ανοιχτού προπονητηρίου στίβου και του βοηθητικού των ρίψεων. Η χρήση των παραπάνω χώρων θα γίνεται μόνο με το φως της ημέρας, γεγονός που θα δημιουργήσει πρόβλημα στην προπόνηση αθλητών και αθλητριών των εθνικών ομάδων, αλλά και των σωματείων που κάνουν χρήση της εγκατάστασης.

Η Ομοσπονδία ενημερώθηκε πως έχουν ήδη δρομολογηθεί οι εργασίες για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας των πυλώνων φωτισμού για την ασφαλή επανέναρξη των προπονήσεων. Παρακαλούμε τους αθλητές τις αθλήτριες και τους προπονητές να έχουν αυξημένη προσοχή για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί έως την αποκατάσταση».

Και όμως το σκοτάδι παραμένει στην προετοιμασία των αθλητών μας την ώρα που έχει «κλείσει» και το ΟΑΚΑ. Στη χώρα όπου στέλνει παγκοσμίως το Ολυμπιακό Φώς τα δικά της παιδιά του αθλητισμού βρίσκονται ακόμα στο…σκοτάδι.

Αλλά εδώ στο σκοτάδι βρίσκονται ακόμα πολλοί από τους πλημμυροπαθείς όπως και οι συγγενείς των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών…

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024