Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με συνταγή αλά 2004 ο Τσακαλώτος - «Τι θα έπρεπε να είχε κάνει ο Τσίπρας»

Με συνταγή αλά 2004 ο Τσακαλώτος – «Τι θα έπρεπε να είχε κάνει ο Τσίπρας»

Πρώτη συνέντευξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου μετά την αποχώρηση της «Ομπρέλας» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ζυμώσεις για κυβερνώσα Αριστερά με ριζοσπαστικό τρόπο.

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά την αποχώρηση από το κόμμα της Κουμουνδούρου αναφερόμενος στο μέλλον της Αριστεράς στη μετά – ΣΥΡΙΖΑ εποχή που ανοίγεται μπροστά υπογραμμίζοντας πως «δεν θέλει να κοιτάζει πίσω, αλλά να μιλάει μόνο για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τον τόπο».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, φορτισμένος από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, μίλησε (Attica TV) για «συναισθηματική», αλλά και για «βαθύτατα πολιτική στιγμή» και χωρίς να παρεκκλίνει από τα πιστεύω του υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ιδεολογία».

«Καρφιά» σε Κασσελάκη και στο κάδρο ο Τσίπρας

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος «κάρφωσε» τον Στέφανο Κασσελάκη λέγοντας ότι «δεν μπορείς να μιλάς απευθείας με τον λαό χωρίς να υπάρχει η παραγωγή πολιτικής και η ανάλυση της πολιτικής» εκτιμώντας επίσης πως ο νεός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «φάνηκε από την αρχή πως ήθελε άλλο κόμμα». Εξήγησε πως ο κ. Κασσελάκης «καταργεί τα ενδιάμεσα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό έδειξε με την πρότασή του για δημοψήφισμα επί των διαγραφών από τη βάση του κόμματος».

«Στις εσωκομματικές εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε πάρει θέση»

Ο επικεφαλής της «Ομπρέλας» συνέχισε βάζοντας στην εξίσωση και τον Αλεξη Τσίπρα και τονίζοντας ότι ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συνεχίσει την στροφή προς το πολιτικό Κέντρο, που είχε ξεκινήσει ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά «χωρίς να έχει τα χαρίσματα» του Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχεια δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για στις εσωκομματικές εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας θα έπρεπε να είχε πάρει θέση, με την οποία θα ξεκαθάριζε ότι δεν στηρίζει κανέναν υποψήφιο (ουδετερότητα), αλλά και ότι «δεν θα αφήσει κανέναν να υπονομεύσει το κόμμα».

Μυρωδιά νέου κόμματος

Προς το τέλος της συνέντευξης δεν έκρυψε ότι τον ενδιαφέρει η διακυβέρνηση του τόπου και ότι ο στόχος της «Ομπρέλας» είναι να συγκροτήσει ένα μπλοκ δυνάμεων, που θα διεκδικήσει να κυβερνήσει τη χώρα με ριζοσπαστικό τρόπο. «Αυτό θέλω να συζητήσω με όλα τα κομμάτια της Αριστεράς, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε. Επίσης, μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως θέλει να έχει καλείς σχέσεις «ακόμη και με όσους δεν φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ» ενώ έδειξε να συμφωνεί με το κείμενο της ομάδας Αχτσιόγλου («6+6») που άσκησε σφοδρή κριτική στον Στ. Κασσελάκη αλλά παραμένει στο κόμμα.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024