Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Nέα ηλεκτρική «βάση» για την Renault

Nέα ηλεκτρική «βάση» για την Renault

H Renault ανακοίνωσε ένα μικρότερο από το επικείμενο R5, ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο θα προστεθεί στην γκάμα από το 2026

H γαλλική φίρμα ανακοίνωσε την πρόθεσή της να περιλάβει στην ηλεκτρική της γκάμα ένα προσιτό city car το οποίο, σύμφωνα με τις αρχικές συστάσεις, θα περάσει στην παραγωγή το 2026 παίρνοντας μια θέση στην πυραμίδα EV προϊόντων της φίρμας κάτω από το επερχόμενο R5.

 Το επίμαχο μοντέλο θα ανακοινωθεί επισήμως στις 15/11, στο πλαίσιο της ημέρας ενημέρωσης επενδυτών της Renault και εν όψει της διαδικασίας δημόσιας προσφοράς την προσεχή άνοιξη για την νεοσύστατη και ξεχωριστή εταιρική οντότητα Ampere η οποία θα στεγάζει τις «ηλεκτρικές» δραστηριότητες των Γάλλων.

Βάσει των όσων έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής το νέο μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο της Renault/Ampere θα κατασκευάζεται στις ίδιες γραμμές παραγωγής με το προσεχώς  αναγεννημένο ως ηλεκτρικό R5, στο εργοστάσιο του Novo Mesto στη Σλοβενία το οποίο επί του παρόντος κατασκευάζει το Twingo.

Σε ό,τι αφορά τα αρχικά σχέδια της Renault για την Ampere, πλην των οικονομοτεχνικών λεπτομερειών που θα καθοριστούν από την παραπάνω δημόσια προσφορά, σε προϊοντικό επίπεδο η Ampere σχεδιάζει το λανσάρισμα έξι νέων ηλεκτρικών μοντέλων έως το 2030. Από πλευράς στόχων, το σχετικό πλάνο προβλέπει την διάθεση 600.000 μονάδων με ορίζοντα το 2026 και ένα εκατομμύριο έως το τέλος της δεκαετίας.

Το 2022 έκλεισε για την Renault με ηλεκτρικές πωλήσεις 50.000 μονάδων (Megane και Kangoo) ενώ σε αυτά θα προστεθούν σύντομα το ηλεκτρικό και πλέον SUV λογικής Scenic και φυσικά το R5 που έχει προγραμματιστεί για το 2024.

Sports in

Ξεκάθαρο μήνυμα του Μεντιλίμπαρ στους παίκτες: «Δεν θέλω ούτε λέξη για τελικό»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στους παίκτες του, θέλοντας να βάλει τέλος στους πανηγυρισμούς, ενόψει της δύσκολης ρεβάνς με την Βίλα στο Καραϊσκάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024