Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Η Χαμάς είχε κρύψει όπλα και ομήρους σε παιδιατρικό νοσοκομείο - Αποκαλύπτουμε ντοκουμέντα»

Ισραήλ: «Η Χαμάς είχε κρύψει όπλα και ομήρους σε παιδιατρικό νοσοκομείο – Αποκαλύπτουμε ντοκουμέντα»

Σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF), η Χαμάς είχε κρύψει όπλα και πιθανώς κρατούσε ομήρους στο νοσοκομείο Ραντίσι της Γάζας.

Τον ισχυρισμό ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία ως προκάλυμμα των δραστηριοτήτων της επαναλαμβάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) και μάλιστα δημοσίευσαν και ντοκουμέντα στους λογαριασμούς τους στα κοινωνικά δίκτυα, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι «αποκαλύπτουν την αλήθεια στον κόσμο».

Σύμφωνα με τις IDF και τον στρατιωτικό τους εκπρόσωπο, υποναύαρχο, Ντάνιελ Χαγκάρι η Χαμάς είχε κρύψει όπλα και πιθανώς κρατούσε ομήρους στο νοσοκομείο Ραντίσι της Γάζας.

Όπως αναφέρει ο Χαγκάρι σύμφωνα με τους Times of Israel, η επίλεκτη μονάδα καταδρομέων του Πολεμικού Ναυτικού Shayetet 13 και η 401η Ταξιαρχία Τεθωρακισμένων πραγματοποίησαν επιδρομή στο παιδιατρικό νοσοκομείο Ραντίσι της πόλης της Γάζας.

Όπως δήλωσε οι IDF έχουν στοιχεία που δείχνουν ότι εκεί κρατούνταν όμηροι και είχαν κρυφτεί μαχητές της Χαμάς.

«Κάτω από το νοσοκομείο, στο υπόγειο, βρήκαμε ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς, γιλέκα με εκρηκτικά (βομβών αυτοκτονίας), χειροβομβίδες, τουφέκια AK-47, εκρηκτικούς μηχανισμούς, RPG (ρουκετοβόλα) και άλλα όπλα, υπολογιστές, χρήματα κ.λπ.», είπε ο Χαγκάρι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην αγγλική γλώσσα.

«Βρήκαμε αποδείξεις ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς επέστρεψαν στις 7 Οκτωβρίου σε αυτό το νοσοκομείο»

«Βρήκαμε επίσης σημάδια που δείχνουν ότι η Χαμάς κρατούσε ομήρους εδώ», είπε, προσθέτοντας ότι «αυτό είναι προς το παρόν υπό έρευνά», αλλά ότι οι IDF έχουν πληροφορίες για να το επαληθεύσουν.

«Η Χαμάς κρύβεται στα νοσοκομεία. Σήμερα, θα το αποκαλύψουμε αυτό στον κόσμο»

«Επιπλέον, βρήκαμε αποδείξεις ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς επέστρεψαν στις 7 Οκτωβρίου σε αυτό το νοσοκομείο, μεταξύ άλλων, αφού έσφαξαν Ισραηλινούς στα σπίτια τους», συμπλήρωσε.

«Η Χαμάς κρύβεται στα νοσοκομεία. Σήμερα, θα το αποκαλύψουμε αυτό στον κόσμο», είπε χαρακτηριστικά ο υποναύαρχος.

Ο Χαγκάρι υποστήριξε ότι οι IDF εργάζονται για να καταστεί δυνατή η ασφαλής εκκένωση των ασθενών από το Ραντίσι κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, καθώς και από άλλα νοσοκομεία στη βόρεια Γάζα.

«Το Ισραήλ βοήθησε τους υπεύθυνους του νοσοκομείου να εκκενώσουν τους ασθενείς της Γάζας σε ένα ασφαλέστερο νοσοκομείο», είπε.

«Αυτό συμβαίνει επειδή ο πόλεμός μας είναι εναντίον της Χαμάς, όχι εναντίον των ανθρώπων στη Γάζα. Ειδικά όχι κατά των ασθενών, των γυναικών ή των παιδιών», συμπλήρωσε και κατηγόρησε ξανά την παλαιστινιακή οργάνωση ότι «χρησιμοποιεί τους πολίτες ως ανθρώπινες ασπίδες».

Μάλιστα σε ανάρτησή τους οι IDF μοιράστηκαν υλικό, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο είναι «ακατέργαστο και τραβήχτηκε λίγες ώρες νωρίτερα», το οποίο «αποδεικνύει ότι η Χαμάς λειτουργεί συστηματικά την τρομομηχανή της κάτω από νοσοκομεία στη Γάζα».

Ακόμα παρουσίασε μία «μοτοσικλέτα στο υπόγειο που πιστεύει ότι οδηγήθηκε εδώ από τους τρομοκράτες της 7ης Οκτωβρίου, πιθανότατα με έναν όμηρο».

Αυτές είναι σύμφωνα με τους IDF «πολλαπλές ενδείξεις ότι εδώ κρατούνταν όμηροι, συμπεριλαμβανομένης μιας αυτοσχέδιας τουαλέτας και άλλων υποδομών για την κράτηση ομήρων.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024