Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιθεωρήθηκε το ρέμα Αγίας Παρασκευής στο Δήμο Αχαρνών

Επιθεωρήθηκε το ρέμα Αγίας Παρασκευής στο Δήμο Αχαρνών

Ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον Δήμαρχο Αχαρνών Σπύρο Βρεττό είδαν από κοντά τα αντιπλημμυρικά έργα στο ρέμα της Αγίας Παρασκευής.

O Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, μετέβη στο ρέμα της Αγίας Παρασκευής, συνοδευόμενος από τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου,  σε αυτοψία που διενήργησαν οι μηχανικοί του Υπουργείου ΚΚΠΠ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Αχαρνών, «Ο κ. Βασίλης Κικίλιας έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμαρχο Αχαρνών, Σπύρο Βρεττό, επισημαίνοντας ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά στον καθαρισμό ρεμάτων στις Αχαρνές που έχουν πληγεί από μεγάλες πυρκαγιές, παρακινώντας μάλιστα και άλλους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Δήμου Αχαρνών.

Ειδικότερα, στις δηλώσεις του ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας  συνεχάρη τον Δήμαρχο Αχαρνών για τον καθαρισμό των ρεμάτων από τα φερτά υλικά με σκοπό την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων, σημειώνοντας ότι η πρόληψη είναι η μεγαλύτερη και βασικότερη ευθύνη. «Κύριε Δήμαρχε, συγχαρητήρια. Θα ήθελα να παρακινήσω τους συναδέλφους σας και στους δύο βαθμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και το κεντρικό κράτος ομοίως, να προχωρήσουμε με αυτή τη λογική.  Είναι μια λογική, η οποία προστατεύει τους πολίτες. Αυτές είναι οι υποχρεώσεις μας και αυτός είναι ο προορισμός μας. Και πάλι συγχαρητήρια», είπε ο κ.Κικίλιας.

Η πρόληψη σώζει ζωές

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός τόνισε ότι μετά την επιστολή του Υπουργού ο Δήμος κινήθηκε άμεσα και γρήγορα και σε συνεργασία με τη Περιφέρεια Αττικής προσπάθησε να καθαρίσει τα ρέματα της περιοχής όσο γίνεται γρηγορότερα. «Συγκεκριμένα βρισκόμαστε στο ρέμα της Αγίας Παρασκευής που έχει τελικό αποδέκτη το ρέμα της Εσχατιάς.

Και εδώ έχει πραγματικά γίνει μεγάλη προσπάθεια από τις υπηρεσίες του Δήμου και από τα μηχανήματα της Περιφέρειας να καθαρίσουμε όλο αυτό το κομμάτι, να κάνουμε κάποια έργα αντιστήριξης – εδώ πιο πέρα σε κάποιες οικίες – ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και να κάνουμε και μια διάνοιξη εδώ πιο κάτω, τοποθετώντας ουσιαστικά καινούργιους αγωγούς, για να μπορέσει η ροή των νερών να είναι φυσιολογική και να μην υπάρχουν προβλήματα.

Όπως είπε και ο Υπουργός το σημαντικότερο από όλα είναι η πρόληψη και εμείς προσπαθούμε με τις δυνάμεις που έχουμε και με τη συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και με τον κ. Κικίλια να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε και όσο πιο γρήγορα γίνεται, προκειμένου να προλάβουμε το χειμώνα που έρχεται» ανέφερε στις δηλώσεις του.

Sports in

Αναποφάσιστος ο Λεμπρόν – Οι σκέψεις για το μέλλον του (vid)

Ο Λεμπρόν Τζέιμς μετά την ήττα-αποκλεισμό από τους Νάγκετς εμφανίστηκε αναποφάσιστος για το μέλλον του στους Λέικερς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024