Ακρίβεια: Σαρωτικοί έλεγχοι για τη «μόνιμη μείωση τιμής» στα σούπερ μάρκετ
Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νοικοκυριά είναι η ακρίβεια
Σαρωτικούς ελέγχους ξεκίνησε το υπουργείο Ανάπτυξης στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τηρείται η νομοθεσία περί της σήμανσης των προϊόντων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής».
Συμμετέχουν 740 προϊόντα από 63 εταιρείες σε 50 διαφορετικές κατηγορίες αγαθών
Ήδη στο μέτρο της «μόνιμης μείωσης τιμής» -κι ενώ οι εταιρείες έχουν ακόμα χρονικό περιθώριο μέχρι το τέλος Νοεμβρίου για να καταθέσουν την έγγραφη δέσμευση – συμμετέχουν 740 προϊόντα από 63 εταιρείες σε 50 διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων, όπως επεσήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας. Επανέλαβε πως ο νέος στόχος που έχει τεθεί είναι, τα προϊόντα τα οποία θα έχουν μείωση τιμής κατά τουλάχιστον 5%, για διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών, να φτάσουν τα 1.000.
Οι πολυθενικές στο επίκεντρο των ελέγχων
Στο μικροσκόπιο των ελέγχων αυτή την περίοδο έχουν ήδη τεθεί περισσότερες από 20 εταιρείες, έξι εκ των οποίων πολυεθνικές με καταναλωτικά προϊόντα στην ελληνική αγορά.
Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ ο κ. Σκρέκας επανέλαβε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νοικοκυριά είναι η ακρίβεια και αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει το σύνολο του νομικού πλαισίου που έχει.
Νομοθετική ρύθμιση για μόνιμα χαμηλές τιμές στο ράφι
«Είμαστε διατεθειμένοι να δημιουργήσουμε και νέα όπλα για να καταπολεμήσουμε το τέρας της ακρίβειας», σημείωσε, προσθέτοντας πως «σχεδιάζουμε μία νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα πετύχουμε μόνιμα χαμηλές τιμές στο ράφι. Αυτό που λέμε κάθε μέρα χαμηλή τιμή, το λεγόμενο ‘every day low price’, όπως το λένε στο εξωτερικό. Θέλουμε από τις εταιρείες να προχωρήσουν σε μόνιμη μείωση τιμής και όταν κάνουν μια προωθητική ενέργεια να είναι πραγματική, η έκπτωση να είναι πραγματική».
«Ξέρω ότι η ακρίβεια, ειδικά στα τρόφιμα, είναι επίμονη. Όμως η κυβέρνηση θα είναι πάντα εδώ και θα χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της έτσι ώστε να περιορίσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο», ανέφερε σε αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την «έφοδο» που πραγματοποίησε το Σάββατο σε κατάστημα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να δει από κοντά πως δουλεύει το μέτρο της «μόνιμης μείωσης τιμής».
Πηγή: ΟΤ
- Θεσσαλονίκη: Νεκρή εντοπίστηκε ηλικιωμένη μετά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- «Μετρητά για να κρατήσετε μετανάστες» – Το deal της Ευρώπης με τους μεσανατολίτες ηγέτες
- Ιράν: Ο Τραμπ δηλώνει ότι οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ετοιμάζουν «πολύ δυνατές επιλογές»
- Ουκρανία: Νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων με drones κατά του Κιέβου
- Λίβανος: Σειρά νέων ισραηλινών επιδρομών στον νότο – Ενας νεκρός
- Ο εμφύλιος στο Σουδάν συμπλήρωσε 1000 ημέρες από την έναρξή του – Νέα εξοπλιστικό
- Ισημερινός: Βρήκαν 5 ανθρώπινα κεφάλια να κρέμονται σε τουριστική παραλία
- Meta: Μπλόκαρε σχεδόν 550.000 λογαριασμούς στην Αυστραλία κάτω των 16 ετών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)
















![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442