Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: Πέρασαν στην Αίγυπτο Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στη Μονή του Αγίου Πορφυρίου

Γάζα: Πέρασαν στην Αίγυπτο Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί στη Μονή του Αγίου Πορφυρίου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών τα επτά άτομα πέρασαν από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα.

Στην Αίγυπτο με ασφάλεια πέρασαν επτά άτομα από τη Λωρίδα της Γάζας. Πρόκειται για μία οικογένεια, πέντε Έλληνες και δύο συγγενείς τους που είχαν εγκλωβιστεί και διεμέναν στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας.

Στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου είχαν παραμείνει οκτώ Έλληνες, μέλη μίας οικογένειας, αλλά και ιερείς

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών τα επτά άτομα πέρασαν από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα και θα προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών

«Κατόπιν ενεργειών του υπουργείου Εξωτερικών, οικογένεια επτά ατόμων που διέμενε στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζας, διήλθε σήμερα από τη Γάζα στην Αίγυπτο, μέσω της συνοριακής διάβασης της Ράφα.

Οι πέντε Έλληνες πολίτες και οι συγγενείς τους βρίσκονται πλέον στην Αίγυπτο και θα προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα στο αμέσως προσεχές διάστημα».

Η συνοριακή αρχή της Γάζας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το χερσαίο πέρασμα της Ράφα προς την Αίγυπτο θα ανοίξει ξανά την Κυριακή για τους κατόχους ξένων διαβατηρίων και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους.

Σημειώνεται πως στη Γάζα είχαν εντοπιστεί συνολικά 24 άτομα με ελληνικό διαβατήριο και τα 16 εξ αυτών είχαν ήδη αποχωρήσει από την περιοχή. Συγκεκριμένα, έφυγαν μέσω του ανθρωπιστικού διαδρόμου στη Ράφα, πήγαν στην Αίγυπτο και στη συνέχεια, οι περισσότεροι έφτασαν στην Ελλάδα.

Στο Μοναστήρι είχαν παραμείνει οκτώ Έλληνες, μέλη μίας οικογένειας, αλλά και ιερείς. Έτσι και με τους πέντε συνολικά που αποχώρησαν πλέον όπως φαίνεται στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου έχουν μείνει τρία άτομα, πιθανότατα ιερείς.

Όπως επεσήμαιναν διπλωματικές πηγές, το υπουργείο Εξωτερικών, μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων, είναι συνεχώς σε επαφή με τους Έλληνες που έχουν παραμείνει στο Μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου μέσα στην πόλη της Γάζας και τα στοιχεία τους έχουν δοθεί στους Ισραηλινούς και τους Αιγύπτιους.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024