Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εξάρχεια:  Εντάσεις, προσαγωγές και συλλήψεις λόγω των έργων του μετρό

Εξάρχεια: Εντάσεις, προσαγωγές και συλλήψεις λόγω των έργων του μετρό

Κάθε μέρα στην πλατεία συγκεντρώνονται περί τα 50 άτομα εκφράζοντας την οργή τους

Ένταση επικρατεί κάθε ημέρα στην πλατεία Εξαρχείων, καθώς τα συνεργεία συνεχίζουν τις κοπές των δέντρων για να προχωρήσουν τα έργα για τον σταθμό του μετρό.

Από νωρίς το πρωί πολίτες συγκεντρώνονται γύρω από το εργοτάξιο, εκφράζουν την οργή τους και ζητούν να σταματήσουν οι εργασίες.

Στην περιοχή είναι ισχυρή η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων. Κάθε μέρα στην πλατεία συγκεντρώνονται περί τα 50 άτομα, ενώ έχουν γίνει και  συλλήψεις αλλά και προσαγωγές.

«Καταστρέφεται η μοναδική πλατεία που έχει η γειτονιά»

Πορεία διαμαρτυρίας από τους κατοίκους της περιοχής

Σύμφωνα με τους κατοίκους πρόκειται να κοπούν 70 περίπου δέντρα σε μια περιοχή που στερείται πρασίνου.

«Υπάρχει ένα σχέδιο ανάπλασης που αφορά στον Ευαγγελισμό, στο Κολωνάκι και τα Εξάρχεια. Τα Εξάρχεια δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον εκσυγχρονισμό που στόχο έχει να γίνει βιώσιμη η περιοχή και για την επιχειρηματικότητα και τους κατοίκους. Δεν πιστεύω ότι θα έχουμε μείωση πρασίνου, ωστόσο μην χρησιμοποιούμε ως πρόφαση την κοπή των δέντρων στην ουσία για να έρθουν σε σύγκρουση με την κυβέρνηση. Δεν καταλαβαίνω γιατί να μην γίνει μετρό στη συγκεκριμένη περιοχή», είπε η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

«Το πρόβλημά μας είναι με τη χωροθέτηση του σταθμού»

Κάτοικος των Εξαρχείων μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την κατάσταση που επικρατεί.

«Το πρόβλημά μας είναι με τη χωροθέτηση του σταθμού μετρό στην πλατεία Εξαρχείων. Αυτό γιατί καταστρέφει την μοναδική πλατεία που έχει η γειτονιά, έναν ελεύθερο δημόσιο χώρο και το πράσινο της γειτονιάς. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο σταθμός του μετρό θα επηρεάσει τις τιμές των ενοικίων των σπιτιών σε μία περιοχή που ήδη έχει πρόβλημα με τις τιμές των ενοικίων», είπε αρχικά η Χρυσούλα Παπαγεωργίου.

«Έχει να κάνει με την ιστορία της περιοχής αυτής, με το γεγονός ότι ο σταθμός αυτός δεν θα εξυπηρετήσει συ κοινωνιολογικά την περιοχή. Εάν σταθεί κάποιος και δει τι σταθμούς μπορεί να προσεγγίσει θα δει ότι μέσα σε 5 λεπτά μπορεί να μεταβεί σε αυτές. Οι στενοί δρόμοι της πλατείας δεν έχουν καμία τοπική συγκοινωνία, η οποία κόπηκε. Άρα, η καταστροφή που θα γίνει δεν μπορεί να αντισταθμιστεί», συμπλήρωσε.

«Το ΣτΕ εκδίκασε την προσφυγή των κατοίκων τον Νοέμβρη και η απόφαση δεν έχει βγει. Η προσφυγή υπογράφεται από 50 άτομα», υπογράμμισε η κάτοικος.

Για την αστυνομία η κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως, «Δεν με αφορά που οι αστυνομικοί που βρίσκονται εκεί δεν έχουν πάρει την απόφαση για το μετρό, υπερασπίζονται την απόφαση. Μας παίρνουν σηκωτούς κάθε μέρα και ρίχνουν δακρυγόνα. Η ΕΛ.ΑΣ εφαρμόζει εντολές. Κάθε πρωί είμαστε 50-100 στην πλατεία μπροστά στην ΕΛ.ΑΣ. Την ένταση δεν την δημιουργούν οι κάτοικοι, αλλά η συμπεριφορά της αστυνομίας που ρίχνει δακρυγόνα».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024