Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετρό στα Εξάρχεια: Τέσσερις προσαγωγές κατά τη διάρκεια νέας διαμαρτυρίας

Μετρό στα Εξάρχεια: Τέσσερις προσαγωγές κατά τη διάρκεια νέας διαμαρτυρίας

Σύμφωνα με τους κατοίκους πρόκειται να κοπούν 70 περίπου δένδρα σε μια περιοχή που στερείται πρασίνου.

Στην προσαγωγή τεσσάρων κατοίκων που είχαν συγκεντρωθεί σε διαμαρτυρία νωρίς το πρωί της Τρίτης έξω από το εργοτάξιο του μετρό της πλατείας Εξαρχείων.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν κατοίκους να πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία μπροστά από το εργοτάξιο, με τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ να τους παίρνουν «σηκωτούς».

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, καθώς το πρωί της Δευτέρας μηχανήματα του υπουργείου Υποδομών έχουν πάει στο σημείο για να κόψουν δέντρα, για να συνεχιστούν οι εργασίες για το μετρό.

Τέσσερις προσαγωγές σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στα Εξάρχεια, όπου τρεις άντρες μία γυναίκα είχαν κάτσει μπροστά στην είσοδο του εργοταξίου του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων

Ωστόσο, κάτοικοι της περιοχής έχουν μαζευτεί από νωρίς το πρωί, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να εμποδίσουν της εργασίες αυτές.

Σύμφωνα με τους κατοίκους πρόκειται να κοπούν 70 περίπου δέντρα σε μια περιοχή που στερείται πρασίνου.

Μετά τις αντιδράσεις, η Εισαγγελία Πρωτοδικών έκανε σύσταση για προσωρινή διακοπή του έργου, έως ότου μέχρι να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πραγματοποιούνται οι εργασίες κοπής δέντρων. Επισημαίνεται όμως, ότι δεν πρόκειται για δεσμευτική ενέργεια.

Ο «πόλεμος» Δούκα – Γεωργιάδη

Ο νέος δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, (αναλαμβάνει καθήκοντα την 01/01/2024) μετά τις τελευταίες εξελίξεις παρενέβη ζητώντας να σταματήσουν οι κοπές δέντρων στην πλατεία των Εξαρχείων και να «γίνει διαβούλευση ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή».

Απευθυνόμενος στην ανάδοχη εταιρεία για την ανάπτυξη του σταθμού Μετρό στα Εξάρχεια ζήτησε να παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τις μεταφυτεύσεις των δέντρων και τη βιωσιμότητά τους.

«Κάθε δέντρο που κόβεται αφαιρεί ανάσες ζωής. Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από κάθε κατασκευή όσο σημαντική και αν είναι αυτή», υποστήριξε.

Η παρέμβαση του Χάρη Δούκα δεν πέρασε απαρατήρητη με την Ελληνικό Μετρό ΑΕ να δίνει διευκρινίσεις και τον Άδωνι Γεωργιάδη… «μαύρο δάκρυ».

Έτσι λοιπόν μετά και τις αντιδρασεις πολιτών και φορέων η Ελληνικό Μετρό τονίζει ότι «στην παρούσα φάση κλαδεύεται περίπου το 90% των δέντρων που βρίσκονται εντός της Υφιστάμενης Εργοταξιακής περιφράξεις προκειμένου να μεταφυτευτούν προσωρινά στο φυτώριο του δήμου Αθηναίων. Εν συνεχεία τα δέντρα αυτά αφού δεχθούν τις κατάλληλες καλλιεργητικές φροντίδες, θα μεταφυτευθούν από την Εταιρεία Ανάπλασης Α.Ε. σε χώρους πρασίνου πλησίον της εν λόγω πλατείας σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Δήμου Αθηναίων, της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. και της Ανάπλασης Α.Ε».

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024