Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ηχηρή παρέμβαση από τον Ιρανό πρόεδρο: «Η Γάζα δεν είναι αρένα για λόγια, αλλά για δράσεις»

Ηχηρή παρέμβαση από τον Ιρανό πρόεδρο: «Η Γάζα δεν είναι αρένα για λόγια, αλλά για δράσεις»

Είναι η πρώτη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία από έναν Ιρανό αρχηγό κράτους από τότε που η Τεχεράνη και το Ριάντ τερμάτισαν την εχθρότητα πολλών ετών

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι δήλωσε το Σάββατο, σχετικά με τις αιματηρές συγκρούσεις στη Γάζα,  ότι είναι η ώρα για δράσεις και όχι για λόγις, ενώ κατευθυνόταν στη Σαουδική Αραβία για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής για τον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Η Γάζα δεν είναι αρένα για λόγια. Θα πρέπει να είναι για δράση», είπε ο Ραΐσι στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο κορυφής των αραβικών και ισλαμικών εθνών στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ.

«Η πολεμική μηχανή στη Γάζα βρίσκεται στα χέρια της Αμερικής»

«Σήμερα, η ενότητα των ισλαμικών χωρών είναι πολύ σημαντική», πρόσθεσε.

Είναι η πρώτη επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία από έναν Ιρανό αρχηγό κράτους από τότε που η Τεχεράνη και το Ριάντ τερμάτισαν την εχθρότητα πολλών ετών στο πλαίσιο μιας συμφωνίας με τη μεσολάβηση της Κίνας τον Μάρτιο.

Ισχυρό μήνυμα

«Η σύνοδος κορυφής θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στους πολεμοκάπηλους στην περιοχή και θα έχει ως αποτέλεσμα τον τερματισμό των εγκλημάτων πολέμου στην Παλαιστίνη», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμιραμπντολαχιάν, ο οποίος συνοδεύει τον Ραΐσι.

«Η Αμερική λέει ότι δεν θέλει επέκταση του πολέμου και έχει στείλει μηνύματα στο Ιράν και σε πολλές χώρες [για αυτό το σκοπό]. Αλλά αυτές οι δηλώσεις δεν συνάδουν με τις ενέργειες της Αμερικής», είπε ο Ραΐσι στα τηλεοπτικά σχόλια στο αεροδρόμιο της Τεχεράνης.

«Η πολεμική μηχανή στη Γάζα βρίσκεται στα χέρια της Αμερικής, η οποία εμποδίζει την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επεκτείνει τον πόλεμο. Ο κόσμος πρέπει να δει το αληθινό πρόσωπο της Αμερικής», είπε.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024