Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Τίμησαν τα γενέθλια ομήρου στο Τελ Αβίβ

Ισραήλ: Τίμησαν τα γενέθλια ομήρου στο Τελ Αβίβ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σε κεντρικό σημείο του Τελ Αβίβ προκειμένου να γιορτάσει τα γενέθλια του Σάσαν Τροφάνοφ, που παραμένει αιχμάλωτος της Χαμάς.

Να δείξουν ότι η ζωή των ομήρων θα συνεχιστεί θέλουν οι πολίτες του Ισραήλ, καθώς δεν θέλουν με τίποτα να πιστέψουν ότι οι περισσότεροι από 240 όμηροι δεν θα επιστρέψουν στις οικογένειές τους.

Έτσι, προσπαθούν να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους για τον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 7 Οκτωβρίου, ωστόσο επιλέγουν τρόπους που θα σχετίζονται με την καθημερινότητα των ομήρων.

Μια από αυτές, που ξεκίνησαν από τις πρώτες ημέρες της ομηρείας των 242 ατόμων ήταν η διοργάνωση συγκεντρώσεων σε κεντρικά σημεία της ισραηλινής πρωτεύουσας, προκειμένου να γίνεται ο εορτασμός των γενεθλίων των ατόμων που κρατούνται σε άγνωστες τοποθεσίες από τους μαχητές της Χαμάς.

Αυτή τη φορά είχε σειρά ο Σάσα Τροπάνοφ, κάτοικος του Τελ Αβίβ, ο οποίος απήχθη στη Γάζα από το σπίτι της οικογένειάς του στο κιμπούτς Νιρ Οζ μαζί με τη γιαγιά, τη μητέρα και τη φίλη του.

Συγγενείς και φίλοι συγκεντρώθηκαν στη γειτονιά του, προκειμένου να γιορτάσουν τα γενέθλιά του και να του δώσουν ένα μήνυμα -αν μπορεί να φτάσει κάπως σε αυτόν- ότι τον περιμένουν ξανά δίπλα τους.

Η οικογένεια του Τροπάνοφ θρηνεί ήδη την απώλεια του πατέρα του, Βιτάλι, ο οποίος έπεσε νεκρός κατά την εισβολή των μαχητών της Χαμάς στο κιμπούτς.

Συνεχίζουν τις διαδηλώσεις κατά Νετανιάχου

Την ίδια ώρα στην παραλιακή πόλη Καισάρεια, όπου βρίσκεται η ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτησή του.

«Κάθε λεπτό που περνάει αυξάνει την οργή εναντίον του κατηγορούμενου (σ.σ. εννοούν τον Νετανιάχου, ο οποίος δικάζεται για διαφθορά), ο οποίος μετά από 34 ημέρες δεν απελευθερώνει τους ομήρους, δεν αποκαθιστά την ασφάλεια για τους πολίτες του Ισραήλ, δεν αποκαθιστά τις κοινότητες κοντά στη Γάζα, δεν επιτρέπει στους κατοίκους του βορρά να επιστρέψουν στα σπίτια τους και δεν υποστηρίζει τους στρατιώτες των IDF και τους διοικητές τους που μάχονται εναντίον της Χαμάς», αναφέρουν στην πρόσκληση για το συλλαλητήριο.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024