Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Πέρεθ «άναψε (ξανά) το φυτίλι» της European Super League – Επίθεση του προέδρου της Ρεάλ στον Τσέφεριν

Ο Πέρεθ «άναψε (ξανά) το φυτίλι» της European Super League – Επίθεση του προέδρου της Ρεάλ στον Τσέφεριν

Ο διοικητικός ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης επανέφερε στο προσκήνιο την ESL κάνοντας παράλληλα σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της UEFA

Οι σχέσεις πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων με την UEFA δεν μπορούν να χαρακτηριστούν αγαστές κι αιτία φυσικά είναι τα πλάνα των συγκεκριμένων ομάδων για «ανεξαρτητοποίηση» και ίδρυση της European Super League.

Όλοι άλλωστε θυμούνται τους μεγάλους κλυδωνισμούς στο οικοδόμημα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου όταν μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι ξεσηκώθηκαν εναντίον της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, θέλοντας να «χτίσουν» μια κλειστή λίγκα.

Το σχίσμα αποφεύχθηκε πριν από δύο χρόνια, αλλά το θέμα είναι πάντα «πάνω στο τραπέζι» και ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης φρόντισε να το επαναφέρει στο προσκήνιο.

Ο τρόπος μάλιστα που επέλεξε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν κάτι παραπάνω από… δεικτικός, καθώς το «αφεντικό» της «βασίλισσας» επιτέθηκε στην UEFA και στον πρόεδρό της, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Το ποδόσφαιρο δεν ανήκει στον πρόεδρο της UEFA»

Ο διοικητικός ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αποκαλυπτικός μιλώντας στην ετήσια συνέλευση μελών της ισπανικής ομάδας και αναφερόμενος στο μεγάλο θέμα της ESL τόνισε χαρακτηριστικά.

«Το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο δεν ανήκει στον πρόεδρο της UEFA. H European Super League είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.

Στόχος είναι να προσφέρουμε καλύτερο ποδόσφαιρο και οι ομάδες πρέπει να ελέγχουν την μοίρα τους».

Ένα «σκληρό» μήνυμα και η στάση της UEFA

Η τοποθέτηση του προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαιώνει με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, εκείνους που υποστήριζαν ότι η πρώτη νίκη που είχε πετύχει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία, δεν ήταν αρκετή για να χαλάσει τα σχέδια των συγκεκριμένων συλλόγων.

Το θέμα της δημιουργίας κλειστής λίγκας παραμένει προτεραιότητα πολλών μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων και είναι ξεκάθαρο ότι η διαμάχη των δύο πλευρών συνεχίζεται.

Κανείς μάλιστα δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο μεγαλύτερης έντασης σε σχέση με την προηγούμενη σύγκρουση, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης δεν κάνει τυχαία την συγκεκριμένη κίνηση.

Το μήνυμα που στέλνει ο Φλορεντίνο Πέρεθ προϊδεάζει για μια νέα σφοδρή σύγκρουση, καθώς ο πρόεδρος της «βασίλισσας» θέλει να διαμορφώσει ένα νέο πεδίο στην αντιπαράθεση με την UEFA. Ένα πεδίο που θα προσφέρει πλεονέκτημα στους συλλόγους και πλέον αναμένεται η απάντηση από πλευράς Τσέφεριν.

Θα «σηκώσει άραγε το γάντι» ο πρόεδρος της UEFA ή θα επιλέξει μια τακτική κατευνασμού, βάζοντας ίσως στο τραπέζι και κάποια εκατ. ευρώ περισσότερα για τις ομάδες;

Όπως και να’ χει πάντως η τοποθέτηση του Πέρεθ έχει σηκώσει μεγάλη «σκόνη» και όλοι πλέον περιμένουν την απάντηση από τη Νιόν.

Η θέση άλλων ομάδων και ο Αντρέα Ανιέλι

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ έκανε την αρχή και τώρα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θ’ ακολουθήσουν τον πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης. Θυμίζουμε ότι στην προηγούμενη περίοδο έντασης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, η Γιουβέντους είχε πρωτοστατήσει στο πλάνο συγκρότησης κλειστής λίγκας και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είχε βάλει στο «στόχαστρο» τον ιδιοκτήτη της Βέκια Σινιόρα, Αντρέα Ανιέλι.

Ο ίδιος πριν από ένα περίπου χρόνο είχε επισημάνει ότι η ιδέα της ESL δεν έχει «σβήσει» και ότι είναι ανάγκη οι ομάδες να επιμείνουν στο συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Ο Πέρεθ λοιπόν έδωσε το σύνθημα με την σημερινή του τοποθέτηση κατά του Αλεξάντερ Τσέφεριν, επαναφέροντας με τον πλέον επίσημο τρόπο την ESL στην ατζέντα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Έχει αναμφίβολα μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιοι θ’ ακολουθήσουν. Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο δεύτερος γύρος της σφοδρής αντιπαράθεσης έχει ξεκινήσει και η κόντρα αναμένεται να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ζητούμενο φυσικά για τις ομάδες τα μεγαλύτερα έσοδα και η διαχείριση αυτών των χρημάτων από τους ίδιους τους συλλόγους και όχι από την ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024