Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Αναβρασμός «Στο Κόκκινο» με «άνωθεν εντολή» - Ποιες εκπομπές κόβονται

ΣΥΡΙΖΑ: Αναβρασμός «Στο Κόκκινο» με «άνωθεν εντολή» – Ποιες εκπομπές κόβονται

Κόβονται οι εκπομπές τριών δημοσιογράφων του ραδιοφωνικού σταθμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «Στο Κόκκινο» και σταματά η αναμετάδοση στην Αθήνα ενός ακόμη

Αναβρασμός επικρατεί εντός του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «Στο Κόκκινο» μετά από αναρτήσεις δημοσιογράφων που καταγγέλλουν την αποπομπή τους από το πρόγραμμα του σταθμού.

Συγκεκριμένα, επρόκειτο για τους Νίκο Σβέρκο (πρώην διευθυντής «στο Κόκκινο»), Σπύρο Ραπανάκη (πρώην διευθυντής στην εφημερίδα «Αυγή») Γιάννη Σμυρλάκη (συντονιστή των δύο Μέσων) και Θεόφιλο Σιχλετίδη (δημοσιογράφος στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης»).

Σύμφωνα με πληροφορίες του in, οι εκπομπές των Νίκου Σβέρκου, Σπύρου Ραπανάκη και Γιάννη Σμυρλάκη (οι δύο τελευταίοι έκαναν μαζί εκπομπή) κόβονται από το ημερήσιο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού. Το μαχαίρι στις εκπομπές επιβεβαίωσαν και οι Νίκος Σβέρκος και Σπύρος Ραπανάκης με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τι είπαν οι Ραπανάκης και Σβέρκος

Ο Σπύρος Ραπανάκης με ανάρτηση στο Facebook ανέφερε πως «το σημερινό απογευματινό ραντεβού Στο Κόκκινο 105,5 με τον Γιάννη Σμυρλάκη θα είναι το τελευταίο. Όπως αποφάσισε η νέα διεύθυνση και η διοίκηση του ομίλου «δεν ταιριάζω» στο νέο πρόγραμμα».

Πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «θέλω να πιστεύω ότι τα περί «πολιτικής απόφασης με άνωθεν εντολή» δεν είναι ακριβή καθώς δεν θέλω να πιστέψω ότι ένα ραδιόφωνο που σε 17 χρόνια ιστορίας δεν έκοψε ποτέ παραγωγούς ή εκπομπές για πολιτικούς λόγους ούτε επέβαλλε λογοκρισία, το κάνει τώρα».

Ο Νίκος Σβέρκος υπογράμμισε σε δική του ανάρτηση ότι δεν θα βρεθεί στην εκπομπή της Δευτέρας γιατί αυτό επέλεξε η νέα διεύθυνση και διοίκηση του ραδιοφώνου. «Να απομακρυνθώ από την εκπομπή που κατέγραφε την δεύτερη μεγαλύτερη ακροαματικότητα του σταθμού μας. Είχε δεκάδες χιλιάδες καθημερινούς ακροατές, που μάλιστα τους αύξησε το τελευταίο δίμηνο κατά 15%», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο Νίκος Σβέρκος, «ο διευθυντής σε προφορική και γραπτή επικοινωνία μας μου πρότεινε να φύγω από την καθημερινή ζώνη και να πάρω εκπομπή το απόγευμα του Σαββάτου και της Κυριακής. Στις ερωτήσεις μου αναφορικά με τους λόγους της απομάκρυνσής μου, δεν έλαβα σαφή απάντηση, καθώς η πρότασή του ήταν τελείως ανορθολογική. Η εκπομπή πήγαινε καλά και δεν έλαβα κανένα παράπονο για την δημοσιογραφική επάρκειά μου».

Όσον αφορά τον Θεόφιλο Σιχλετίδη αναμένεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ότι η εκπομπή που πραγματοποιεί στον «Κόκκινο Θεσσαλονίκης» δεν θα αναμεταδίδεται στην Αθήνα, όμως, θα συνεχίσει να παράγεται για το «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4».

Η δήλωση του επικεφαλής της Left Media ΑΕ

Τα δημοσιεύματα περί απολύσεων στον ρ/σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» που ακολούθησαν διαψεύστηκαν κατηγορηματικά με τη δήλωση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Left Media ΑΕ, Κων/νου Ι. Νικόλτσιου.

Ο κ. Νικόλτσιος σημειώνει:

  1. Ουδείς απολύεται, ουδείς μισθός μειώνεται.
  2. Ό,τι αποφασίστηκε είναι προϊόν αναγκαίας αναδιάταξης της φυσιογνωμίας του προγράμματος, αφού ο ρ/σ «105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» συνιστά ένα απαιτητικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο μέσο ενημέρωσης.
  3. Η υπάρχουσα μέχρι σήμερα δομή του προγράμματος εξυπηρέτησε μία μακρά προεκλογική πρακτική, η οποία ολοκλήρωσε τον κύκλο της. Οπότε η αναδιάρθρωσή του εν λόγω προγράμματος κρίνεται εκ των πραγμάτων αναγκαία.
  4. Η Διοίκηση λαμβάνει πολύ σοβαρά τις προσωπικές επαγγελματικές διαδρομές και την οικονομική κατάσταση κάθε συνεργάτη μας,  προσεγγίζοντας με μεγάλο σεβασμό κάθε σχετικό ζήτημα.

Επομένως, «ό,τι γράφεται και λέγεται για απολύσεις, διώξεις πολιτικού χαρακτήρα και λοιπά μυθεύματα δεν έχουν καμία βάση, αφού πρόκειται για την τυπική αναδιάρθρωση και σύνταξη ενός ραδιοφωνικού προγράμματος, η οποία συμβαίνει κάθε έτος. Το ραδιόφωνο δεν είναι στατικό και αιωνίως ακίνητο μέσο και ουδείς κατέχει ιδιοκτησιακού τύπου προνόμια στη ροή του προγράμματός του», σημειώνει.

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024