Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρασινίζουν τα Τρίκαλα με 1300 νέα δέντρα

Πρασινίζουν τα Τρίκαλα με 1300 νέα δέντρα

Αυξάνει το ισοζύγιο πρασίνου στον Δήμο Τρικκαίων.

Ένα έργο μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας με τη φύτευση 1.300 δέντρων ξεκίνησε να υλοποιείται στον Δήμο Τρικκαίων. Για την ακρίβεια, είχε ξεκινήσει τον περασμένο Ιούνιο, όταν το αρμόδιο προσωπικό του Δήμου Τρικκαίων (Δ/νσης Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης) είχε ξεκινήσει την τοποθέτηση των εγκαταστάσεων για την άρδευση των δέντρων και των φυτών.

Από την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023 ξεκίνησε η διαδικασία της φύτευσης.

Η αρχή έγινε από το τμήμα του Ληθαίου ποταμού ανάμεσα στη γέφυρα της περιφερειακής οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων και τη γέφυρα Τρικκαίογλου.

Όπως διαπίστωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάκης Παζαΐτης, «θα δοθεί νέα όψη στην πόλη μας, αφού με τα δέντρα αυτά δίνουμε έμφαση στα πράσινα Τρίκαλα, στο περιβάλλον, στην αναψυχή».

Την ίδια ώρα εκτελούνται εργασίες για τοποθέτηση εγκαταστάσεων άρδευσης και στο τέλος της ροής του Ληθαίου εντός Τρικάλων, από τη γέφυρα οδού Καρδίτσης προς Καρυές. Υπενθυμίζεται ότι στο τμήμα του Ληθαίου προς την περιφερειακή Ιωαννίνων φυτεύτηκαν κι άλλα δέντρα την περασμένη άνοιξη, προκειμένου όλη η περιοχή να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα «πράσινα» Τρίκαλα.

Ποια είδη δέντρων και φυτών επιλέχθηκαν

Τα 1.300 δέντρα και φυτά που τοποθετεί ο Δήμος Τρικκαίων, είναι:

  • Δένδρα (800) σφενδάμου, μουριάς, ιτιάς, καστανιάς, καρυδιάς, κουτσουπιάς, σοφόρας, κυπαρισσιού Αριζόνας, λιγούστρου, φτελιάς, ροβίνιας, λικιδάμβαρης, βελανιδιάς, ιτιάς κλαίουσας, κέλτις, τίλιου, μαύρης πεύκης, μοσχοϊτιάς, παυλώνιας, φράξου μεγάλου, σορβιάς, ιπποκαστανιάς, ταξόδιου, πλατάνου Ανατολικού, σκλήθρου, κέδρου ντεοντάρα
  • Θάμνοι (500) κυδωνίαστρου αειθαλούς, λαγκεστρέμιας, κάννας, μυρτιάς, λυγαριάς, μαόνιας, κουμαριάς, βιγόνιας, γιασεμιού κίτρινου.

Το έργο συμπεριλαμβάνει διαμόρφωση χώρων ξεκούρασης για τους πολίτες, με καθιστικά. Ο πλήρης τίτλος του είναι «Αναβάθμιση ζώνης πρασίνου στους ποταμούς Ληθαίο και Αγιαμονιώτη του Δήμου Τρικκαίων» και χρηματοδοτείται από το «Πράσινο Ταμείο» με προϋπολογισμό 366.000€.

Sports in

Λύγισαν τους Κλίπερς και πήραν προβάδισμα οι Μάβερικς (vid)

Σε ένα παιχνίδι πραγματική μάχη, καθώς είχε πέντε τεχνικές ποινές και δύο αποβολές, οι Μαβς επιβλήθηκαν των Κλίπερς και έκαναν το 2-1 στη σειρά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024