Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χρήστος Κακαβάς: «Το Καρπενήσι πρέπει να γίνει ελκυστικό»

Χρήστος Κακαβάς: «Το Καρπενήσι πρέπει να γίνει ελκυστικό»

Ο νέος δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς, μίλησε στο ένθετο cityhub της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ για τις προοπτικές του τόπου που θα διοικήσει από τις αρχές του 2024.

Η πληθυσμιακή συρρίκνωση και ο οικονομικός μαρασμός είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Καρπενησίου, Χρήστος Κακαβάς, όπως είπε στην συνέντευξη του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στο ένθετο cityhub και στην δημοσιογράφο Έυη Σαλτού: «Πρέπει να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα, κάτι που αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας. Το Καρπενήσι πρέπει να γίνει ελκυστικό, όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά και για τους κατοίκους του, σημερινούς και μελλοντικούς», εξηγεί.

Πώς ερμηνεύετε το μεγάλο ποσοστό που σας ανέδειξε νικητή;

Τα εκλογικά αποτελέσματα είναι συνήθως η κατάληξη σύνθετων διεργασιών στο εσωτερικό της κοινωνίας. Η κοινωνία του Καρπενησίου και των χωριών του είναι περίπλοκη γιατί ένας όλο και μικρότερος αριθμός κατοίκων διαμένει εδώ και ένας όλο και μεγαλύτερος ζει, εργάζεται ή αναζητεί την τύχη του, σε άλλες μεγάλες πόλεις. Από μόνη της αυτή η συνθήκη δημιούργησε την ανάγκη να αναζητηθούν νέες, καινοτόμες, ακόμα και ριζοσπαστικές προσεγγίσεις στα προβλήματά μας. Αφουγκραστήκαμε την ανάγκη του κόσμου για ανανέωση και αλλαγή όχι μόνο των προσώπων, αλλά κυρίως της νοοτροπίας. Δημιουργήσαμε μια υπερκομματική ομάδα, με νέους και έμπειρους, άτομα μέσα από τον κοινωνικό ιστό του δήμου μας πέρα από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, προτείναμε συγκεκριμένες και εφικτές λύσεις, δεν κατεδαφίσαμε τους αντιπάλους μας. Κινηθήκαμε δυναμικά αλλά ενωτικά και ο κόσμος μας τίμησε με την εμπιστοσύνη του.

«Έχουμε μεγάλες προοπτικές»

Με ποιες ιδέες και όραμα ένας νέος άνθρωπος αναλαμβάνει τα ηνία ενός ορεινού δήμου;

Με τις ιδέες και το όραμα της επιβίωσης και της ανάπτυξης. Πιστεύω ότι το στοίχημα δεν χάθηκε για την ελληνική περιφέρεια και ειδικά για τους μικρούς ορεινούς δήμους, όπως του Καρπενησίου. Έχουμε μεγάλες προοπτικές. Χρειάζεται όμως αφοσίωση και σκληρή δουλειά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Ο συνδυασμός μας αποτελείται κυρίως από πρόσωπα που ζουν και εργάζονται στην Ευρυτανία, που τα παιδιά τους πάνε εδώ σχολείο, που στον οικογενειακό τους περίγυρο υπάρχουν νέοι, οι οποίοι θέλουν να επιστρέψουν από τις σπουδές τους και να προσφέρουν στο τόπο τους. Το υπόβαθρο του καθενός μας θεωρώ ότι αποτελεί εγγύηση ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλό του τόπου μας. Το Καρπενήσι είναι το πάθος μας!

Ποιες δυσκολίες πιστεύετε πως θα αντιμετωπίσετε στη θητεία σας;

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις μας είναι η πληθυσμιακή συρρίκνωση και ο οικονομικός μαρασμός. Πρέπει να αντιμετωπιστούν ταυτόχρονα, κάτι που αυξάνει τον βαθμό δυσκολίας. Το Καρπενήσι πρέπει να γίνει ελκυστικό, όχι μόνο για τους επισκέπτες αλλά και για τους κατοίκους του, σημερινούς και μελλοντικούς. Είναι μια πόλη που βρίσκεται κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα και ταυτόχρονα προσφέρει ηρεμία και ποιότητα ζωής. Πρόκειται για ένα ασφαλές μέρος για να δημιουργήσει κάποιος οικογένεια ή για να εργαστεί από απόσταση (digital nomads). Θέλουμε να καλωσορίσουμε νέους κατοίκους και νέους επιχειρηματίες στον δήμο μας και εργαζόμαστε για να προσφέρουμε κίνητρα για αυτό. Ακόμα και ο τουρισμός πρέπει να μπει σε άλλη λογική ώστε να γίνει μοχλός ανάπτυξης του συνόλου. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε!

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024