Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΟΟΣΑ: Οι Βρετανίδες από τα πιο δυνατά ποτήρια

ΟΟΣΑ: Οι Βρετανίδες από τα πιο δυνατά ποτήρια

Το top 3 των χωρών στις οποίες οι γυναίκες πίνουν περισσότερο, σύμφωνα με ΟΟΣΑ.

Από τα πιο δυνατά γυναικεία ποτήρια φαίνεται να είναι τα βρετανικά, σύμφωνα με έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την υγεία η οποία συμπεριέλαβε και τη σύγκριση στη κατανάλωση αλκοόλ σε 33 χώρες.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο top 3 στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τις γυναίκες, δηλαδή να πιούνε 6 τουλάχιστον ποτήρια στην καθισιά τους.

Σύμφωνα με την έρευνα μάλιστα, το 26% αυτών των Βρετανίδων πίνει με αυτόν τον τρόπο μια τουλάχιστον φορά το μήνα. Βέβαια, το ποστοστο για τους Βρετανούς είναι πολύ πιο υψηλό στο 45%.

Όταν συνδυάστηκαν και τα δύο φύλα, το Ηνωμένο Βασίλειο κατέλαβε την τρίτη θέση μαζί με το Λουξεμβούργο όσον αφορά τα ποσοστά κραιπάλης, πίσω από τη Ρουμανία και τη Δανία.

Μόλις το 12,7% είναι σήμερα καπνιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alcohol Change UK δρ Richard Piper, δήλωσε: «Το αλκοόλ προκαλεί πάρα πολύ κακό εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αλλά αυτό θα μπορούσαμε να το αποφύγουμε εντελώς. Υπάρχει τεράστια ανάγκη για την κυβέρνηση να εισαγάγει μέτρα που γνωρίζουμε ότι θα μειώσουν τις βλάβες από το αλκοόλ και θα σώσουν ζωές, όπως οι κατάλληλοι έλεγχοι στο μάρκετινγκ του αλκοόλ, η εισαγωγή ελάχιστης μοναδιαίας τιμολόγησης στην Αγγλία όπως έχουμε ήδη στη Σκωτία και την Ουαλία και σαφέστερη σήμανση του αλκοόλ».

Η έκθεση του ΟΟΣΑ διαπίστωσε επίσης ότι οι ενήλικες Αγγλίδες ήταν πιο πιθανό να πουν ότι κάπνιζαν ηλεκτρονικό τσιγάρο σε σύγκριση με άλλες χώρες, αλλά έχουν χαμηλότερα από το μέσο όρο ποσοστά καπνίσματος.

Μόλις το 12,7% είναι σήμερα καπνιστές στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ 16%. Ωστόσο, σχεδόν ένας στους 20 ενήλικες (4,9%) δήλωσε ότι καπνίζει ηλεκτρονικό τσιγάρο, σε σύγκριση με μέσο όρο 3,2%.

Με πληροφορίες από The Guardian

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024