Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γάζα: 59 Καναδοί σε σύνολο 400 εγκλωβισμένων ανάμεσα σε όσους εγκατέλειψαν την Λωρίδα της Γάζας

Γάζα: 59 Καναδοί σε σύνολο 400 εγκλωβισμένων ανάμεσα σε όσους εγκατέλειψαν την Λωρίδα της Γάζας

Ανάσα για τους Καναδούς με εγκλωβισμένα μέλη των οικογενειών τους στην Παλαιστίνη. Κατάφεραν να περάσουν από την Ράφα στην Αίγυπτο 59 Καναδοί παλαιστινιακής καταγωγής. Άλλοι 341 παραμένουν στην Γάζα.

Ανάσα για τους Καναδούς με 59 εγκλωβισμένους που κατάφεραν να περάσουν από την Ράφα στην Αίγυπτο. Πρόκειται για Καναδούς παλαιστινιακής καταγωγής. Άλλοι 341 παραμένουν στην Γάζα. Δεν διαφαίνεται πιθανότητα κατάπαυσης του πυρός.

Σχεδόν 60 Καναδοί υπήκοοι, κάτοικοι και τα εξαρτώμενα μέλη τους απομακρύνθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς την Αίγυπτο μέσω του συνοριακού περάσματος της Ράφα, δήλωσαν την Τρίτη Καναδοί αξιωματούχοι.

Μπορεί να χρειαστεί να παραμείνουν για λίγο στην Αίγυπτο όμως σώθηκαν από τους βομβαρδισμούς

«Η πρώτη ομάδα Καναδών έφυγε από τη Γάζα.Ομάδα αξιωματούχων μας τους έχει συναντήσει στην αιγυπτιακή πλευρά των συνόρων, παρέχοντάς τους υποστήριξη και φροντίδα», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Μελανί Ζολί στο X, πρώην Twitter.

Τα επόμενα βήματα

Το υπουργείο ανέφερε ότι 59 Καναδοί, μόνιμοι κάτοικοι και μέλη των οικογενειών τους έχουν περάσει τα σύνορα της Ράφα στην Αίγυπτο, από τους 400 υπηκόους που έχουν καταγραφεί στον Καναδά και επιθυμούν να φύγουν.

Θα μεταφερθούν στο Κάιρο πριν κατευθυνθούν στον Καναδά ή σε άλλη χώρα της επιλογής τους. «Καθώς η κατάσταση είναι αρκετά ρευστή και απρόβλεπτη, οι Καναδοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για σημαντικές καθυστερήσεις στα σύνορα της Ράφα», δήλωσε το υπουργείο.

Περίπου 80 Καναδοί πολίτες, κάτοικοι και μέλη της οικογένειάς τους αναμενόταν να φύγουν από τη Γάζα την Τρίτη, σύμφωνα με το υπουργείο.

Sports in

Η Next Generation της Μπαρτσελόνα: Ο Τσάβι διασφαλίζει το μέλλον των Καταλανών (pic+vids)

Ο Τσάβι έχει αναδείξει 16 ποδοσφαιριστές, οι οποίοι προέρχονται από την ακαδημία του καταλανικού συλλόγου – Ξεχωρίζουν οι Γιαμάλ, Φερμίν και Κουμπαρσί.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024