Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θα δημιουργήσουμε δική μας ατζέντα για την Ευρωπαϊκή Αριστερά, λέει ο Κασσελάκης

Θα δημιουργήσουμε δική μας ατζέντα για την Ευρωπαϊκή Αριστερά, λέει ο Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει δική του ατζέντα για την Ευρωπαϊκή Αριστερά και το κόμμα, στην πορεία προς τις ευρωεκλογές

Με τον πρόεδρο των Πρασίνων Φιλίπ Λάμπερτς συναντήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί στις Βρυξέλλες.

Οι δύο άνδρες, συνομίλησαν «για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, τη δίκαιη μετάβαση στην πράσινη οικονομία και την σημασία που έχει η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων σε αυτήν την κατεύθυνση», όπως λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκύπτουν»

Ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου χρηματοδοτικού εργαλείου για την κάλυψη των ζημιών και απωλειών από τις καταστροφές που προκαλεί η κλιματική κρίση.

Από τη συνάντηση Κασσελάκη-Λάμπερτς

Κασσελάκης: Θα δημιουργήσουμε δική μας ατζέντα για την Ευρωπαϊκή Αριστερά

Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε και σε δηλώσεις για τη διήμερη επίσκεψή του στις Βρυξέλλες.

«Πραγματοποιώ μια διήμερη επίσκεψη στις Βρυξέλλες -ως το πρώτο βήμα του ΣΥΡΙΖΑ προς τις ευρωεκλογές- στο πλαίσιο της οποίας συναντήθηκα χτες με την ευρωομάδα μας, τους ευρωβουλευτές μας. Σήμερα συναντήθηκα με πολλούς αξιωματούχους, για θέματα οικονομίας, μεταναστευτικού, κλιματικής κρίσης και του κράτους δικαίου», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σε ό, τι αφορά το κράτος δικαίου, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως ανέδειξε «τα μεγάλα ζητήματα τα οποία βλέπουμε στη χώρα μας τις τελευταίες εβδομάδες και τα οποία έχω αναδείξει και στην Ελλάδα».

«Πρέπει να αναζητήσουμε έναν τρόπο η χώρα μας να μην επιβαρύνεται ως χώρα υποδοχής»

Σχετικά με τα θέματα της κλιματικής κρίσης είπε πως τόνισε «την ανάγκη να δημιουργήσουμε ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκύπτουν από αυτήν».

Για τη μετανάστευση, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε πως «πρέπει να αναζητήσουμε έναν τρόπο η χώρα μας να μην επιβαρύνεται ως χώρα υποδοχής, έτσι ώστε να έχουμε ένα δίκαιο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου».

Για το Ταμείο Ανάκαμψης, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε πως «θέλουμε ένα πρόγραμμα το οποίο θα έχει απορροφητικότητα και διάχυση σε όλη την οικονομία και όχι μόνο σε λίγες μεγάλες εταιρείες».

Καταληκτικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα η ευρωομάδα του κόμματος θα αναδείξει, σε εκδήλωση στην Αθήνα, «την εξαιρετική δουλειά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια κι από εκεί και πέρα θα δημιουργήσουμε δική μας ατζέντα για την Ευρωπαϊκή Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, στην πορεία προς τις ευρωεκλογές».

Οι δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη:

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024