Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γεωργιάδης: «Κρεσέντο χυδαιότητας» - Οργή για τη δήλωσή του «κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη»

Γεωργιάδης: «Κρεσέντο χυδαιότητας» – Οργή για τη δήλωσή του «κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για τα Τέμπη»

Ρεσιτάλ αμοραλισμού βλέπει η Αντιπολίτευση στη κυνική δήλωση του υπουργού Αδωνι Γεωργιάδη ότι πλέον κανείς δεν ενδιαφέρεται για την τραγωδία των Τεμπών. Αποστομωτική απάντηση από συγγενή θύματος.

Σπάει το κοντέρ του κυνισμού η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για την τραγωδία των Τεμπών. Ο υπουργός Εργασίας υποστήριξε ότι «κανείς Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για την προανακριτική για τα Τέμπη», ότι αυτό είναι ζήτημα που αφορά μόνο την Αριστερά «που ασχολείται με τον μικροκοσμό της και όχι με τα πραγματικά προβλήματα» των Ελλήνων.

Μάλιστα κατά την άποψή του σε αυτήν την ενασχόληση της Αριστεράς με αυτά τα… υποδεέστερα θέματα οφείλεται και η πρωτοφανής πολιτική κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κυνική -και προσβλητική για το λαό- δήλωση, προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις, επιβεβαιώνοντας σε μεγάλο βαθμό όσους κατηγορούν την κυβέρνηση πως πίστεψε ότι η υπόθεση και η αναζήτηση ευθυνών για το «έγκλημα» στα Τέμπη την 28η Φεβρουαρίου 2023 με τους 57 νεκρούς τελείωσε στις εκλογές, κάτι που ισχυρίστηκε άλλωστε και ο Μάκης Βορίδης.

Δηλώσεις σαν αυτές δικαιώνουν όσους λένε ότι η κυβέρνηση στο αποτέλεσμα των εκλογών διάβασε «αθώωση» για την τραγωδία στα Τέμπη και για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αποστομωτική απάντηση στον κ. Γεωργιάδη έδωσε ο αδερφός θύματος στην τραγωδία. «Ενδιαφέρονται τουλάχιστον 57» γράφει σε ανάρτησή του.

Να πάρει θέση ο πρωθυπουργός και να ξεκαθαρίσει αν συμφωνεί με όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλωντας για «πρωτοφανές κρεσέντο χυδαιότητας» από τον κ. Γεωργιάδη «ξεπερνώντας ακόμα και το χειρότερο εαυτό του» και για αδυναμία πλέον της κυβέρνησης να κρύψει τον κυνισμό και την απανθρωπιά της.

Η κυνική δήλωση

Αναφερόμενος (Real FM) στους λόγους της κυριαρχίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ξεδίπλωσε με ανεκδιήγητο τρόπο τις απόψεις του προκαλώντας, όπως αναμενόταν αντιδράσεις.

Δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει μίας πρωτοφανούς πολιτικής κυριαρχίας. Κατά την γνώμη μου, κυριότερος λόγος που έχει αυτή την πολιτική κυριαρχία είναι γιατί όλοι του οι πολιτικοί αντίπαλοι έχουν αποφασίσει – δεν ξέρω για  ποιους λόγους – αντί να ασχολούνται με αυτά που αφορούν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορoύν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή, σήμερα στην Ελλάδα πόσοι πιστεύετε από τους εκατό συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη; Και πόσοι ενδιαφέρονται για την ακρίβεια, πόσοι ενδιαφέρονται για να βρει το παιδί τους δουλειά, πόσοι ενδιαφέρονται για το μεταναστευτικό, πόσοι ενδιαφέρονται για την ασφάλεια; Θέλετε να κάνουμε ένα πείραμα; Να το κάνετε στον Realfm, από περιέργεια;» είπε και ούτε λίγο ούτε πολύ άφησε να εννοηθεί ότι το έγκλημα των Τεμπών και οι υποκλοπές δεν αφορούν τους πολίτες της χώρας αλλά τον «μικρόκοσμο» της Αριστεράς.

Ο υπουργός αποθέωσε τον πρωθυπουργό λέγοντας πως «οι άνθρωποι έχουν αφήσει τον Μητσοτάκη να είναι ο μοναδικός πολιτικός στην Ελλάδα που ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα. Δεν είναι ότι τα κάνει τέλεια. Με σωστά και λάθη. Αλλά, πάντως, αν το δεις από μακριά, ποιος πολιτικός με τα πραγματικά προβλήματα στην Ελλάδα, είναι ο εξής ένας: ο Μητσοτάκης» και ασκώντας κριτική στους πολιτικούς του αντιπάλους τόνισε: «Αυτό που κάνουνε είναι αυτοκτονικό για τους εαυτούς τους. Ασχολούνται με θέματα που δεν αφορούν κανένα στην Ελλάδα. Ασχολούνται π.χ. με τις υποκλοπές».

Να σημειώσουμε πως η τοποθέτηση του Αδ. Γεωργιάδη έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη δήλωση της άλλης «γαλάζιας» μετεγραφής από το ΛΑ.Ο.Σ., του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη που υποστήριζε (ANT1) πριν λίγες ημέρες: «Το να έρχεται η αντιπολίτευση και να μας λέει “πάμε να συζητήσουμε για τα Τέμπη” είναι ένα από τα πράγματα που είπατε σε χρόνο με πολύ μεγαλύτερη εγγύτητα, κρίθηκαν από δύο εκλογές, θέλετε να επιμείνετε σ’ αυτά, καλά κάνετε κι επιμένετε».

Οργισμένες αντιδράσεις

Οι δηλώσεις του υπουργού και αντιπροέδρου της Ν.Δ. όπως αναμενόταν προκάλεσαν αντιδράσεις.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δώρα Αυγέρη κρίνει πως ο Αδ. Γεωργιάδης «πρέπει άμεσα να ζητήσει συγγνώμη, πρωτίστως από τους συγγενείς των θυμάτων». Κάλεσε επίσης τον πρωθυπουργό να πάρει θέση για το εάν συμφωνεί με τις δηλώσεις και τόνισε ότι «πλέον, στην κυβέρνηση δεν μπορούν να κρύψουν τον κυνισμό και την απανθρωπιά τους, όπως δεν μπορούν να κρύψουν και την αλήθεια».

Ολόκληρη η δήλωση της Δώρας Αυγέρη

«Σε ένα πρωτοφανές κρεσέντο χυδαιότητας, ξεπερνώντας ακόμα και το χειρότερο εαυτό του, ο υπουργός Εργασίας και αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σε συνέντευξή του: «Όλοι οι πολιτικοί αντίπαλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν αποφασίσει, αντί να ασχολούνται με αυτά που ενδιαφέρουν πράγματι τους Έλληνες, να ασχολούνται με πράγματα που δεν αφορούν κανέναν παρά μόνο τον μικρόκοσμό τους. Δηλαδή σήμερα στην Ελλάδα, πόσοι από τους 100 συμπολίτες μας, αν τους ρωτήσουμε, ενδιαφέρονται για εξεταστική ή για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη;».

Η ανάγκη διερεύνησης των ευθυνών για μια τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα και βύθισε στο πένθος δεκάδες οικογένειες, είναι κατά τον κ. Γεωγιάδη, ζήτημα γκάλοπ και δημοσκοπικών τάσεων. Είναι, άραγε, και για τον πρωθυπουργό;

Ο κ. Γεωργιάδης πρέπει άμεσα να ζητήσει συγγνώμη, πρωτίστως από τους συγγενείς των θυμάτων. Σε κάθε περίπτωση, τον παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.

Πλέον, στην κυβέρνηση δεν μπορούν να κρύψουν τον κυνισμό και την απανθρωπιά τους, όπως δεν μπορούν να κρύψουν και την αλήθεια».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Δώρα Αυγέρη κρίνει πως ο Αδ. Γεωργιάδης «πρέπει άμεσα να ζητήσει συγγνώμη».

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βαγγέλης Βλάχος, αδερφό θύματος των Τεμπών, δίνει αποστομωτική απάντηση στον Υπουργό λέγοντας: «Από τους 100 που ήταν στις μηχανές και στα πρώτα βαγόνια ρωτάνε τουλάχιστον 57. Αλλά επειδή δεν έχουν πλέον φωνή, τους δανείζουμε εμείς τη δική μας».

«Λέτε να μην νοιάζονται οι άνθρωποι για τα κακουργήματα σας, την συγκάληψη τους και την κατά συρροή υποβάθμιση της ανθρώπινης ζωής, της δικαιοσύνης και της νοημοσύνης;» διερωτήθηκε η Ευδοκία Τσαγκλή, που ήταν μέσα στο μοιραία τρένο και κατάφερε να επιβιώσει.

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024