Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποφάσεις συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βορείου Τομέα εν όψει χειμερινής περιόδου

Αποφάσεις συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Βορείου Τομέα εν όψει χειμερινής περιόδου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον Βόρειο Τομέα της Περιφέρειας Αττικής για θέματα πολιτικής προστασίας εν όψει χειμερινής περιόδου.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών, υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Λουκίας Κεφαλογιάννη.

Τα θέματα που συζητήθηκαν: α) ο απολογισμός της  αντιπυρικής περιόδου 2023 β) ο σχεδιασμός και οι  δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων γ) ο συντονισμός και η λήψη μέτρων ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό.

Η κα Κεφαλογιάννη αναφερόμενη στην αντιπυρική περίοδο, τόνισε ότι στο βόρειο τομέα όλα κύλισαν ομαλά ενώ τα ελάχιστα συμβάντα αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά χάρη στην άμεση επέμβαση από την πυροσβεστική και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Για το λόγο αυτό και εξήρε το έργο και την προσπάθεια του πυροσβεστικού σώματος, καθώς και όλων των αρμόδιων φορέων πολιτικής προστασίας.

«Θα ήθελα  να ευχαριστήσω τους διοικητές της Περιφερειακής Διοίκησης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών όπως και των Πυροσβεστικών Σταθμών για το έργο τους και για την ανελλιπή προσωπική τους παρουσία σε όλα τα  σημαντικά συμβάντα. Αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για όλους η ασφάλεια και η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αλλά και του περιβάλλοντος και για το λόγο αυτό συνεργαζόμαστε με όλους τους αρμόδιους φορείς για την καλύτερη και άμεση αντιμετώπιση των φαινομένων» επεσήμανε η Aντιπεριφερειάρχης.

Αναγκαίος ο έλεγχος στα δίκτυα

Επιπλέον, τονίστηκε για μια ακόμη φορά, η αναγκαιότητα προληπτικής δράσης, εντοπίστηκαν ζητήματα που χρήζουν άμεσου ελέγχου όπως η καλή λειτουργία και συντήρηση του δικτύου ομβρίων υδάτων στο οδικό δίκτυο, με έμφαση στις αστικές περιοχές, και φυσικά ο καθαρισμός ρεμάτων και οι ενέργειες συντήρησης των αντιπλημμυρικών έργων. Επίσης, δόθηκαν οδηγίες για την προμήθεια αντιπαγετικού αλατιού, τον  έλεγχο και τη συντήρηση των εκχιονιστικών μηχανημάτων. Επισημάνθηκε τέλος, η ανάγκη διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών σε μέτρα αυτοπροστασίας.

Στο ΣΟΠΠ συμμετείχαν εκπρόσωποι των δήμων του βορείου τομέα, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Δασαρχείου, της ΔΕΔΔΗΕ, των εθελοντικών ομάδων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Sports in

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη για τη φάση των «32» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από Novasports 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024