Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-1: Τρίποντο με ανατροπή

Πανσερραϊκός – ΟΦΗ 2-1: Τρίποντο με ανατροπή

Ο Πανσερραϊκός νίκησε με ανατροπή τον ΟΦΗ - Προηγήθηκαν με τον Ριέρα οι φιλοξενούμενοι, απάντησαν με Χατζηστραβό και Μούργο οι γηπεδούχοι.

Τρίτο παιχνίδι στις Σέρρες, τρίτη νίκη για τον Πανσερραϊκό! Μετά τη Λαμία και τον ΠΑΣ Γιάννινα, η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία «λύγισε» και τον ΟΦΗ στη φυσική της έδρα, επικρατώντας 2-1 με ανατροπή επί των Κρητικών οι οποίοι είχαν ευκαιρίες, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί.

Μόνο τον Παναιτωλικό (1-1) δεν έχουν νικήσει εντός έδρας τα «λιοντάρια», με το ματς να γίνεται όμως στην Τούμπα.

Ο Μούργος ολοκλήρωσε την ανατροπή με πέναλτι στο 88′!

Με αυτή τη νίκη ο Πανσερραϊκός έφτασε στο -2 από τον έκτο Άρη έχοντας και ένα ματς λιγότερο, με αντίπαλο τον Βόλο. Από την άλλη, η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας έμεινε χωρίς νίκη και στο τρίτο της παιχνίδι μετά το 2-0 επί της ΑΕΚ, έχοντας μαζέψει έκτοτε μόλις έναν βαθμό.

Προηγήθηκε ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ μπήκε καλύτερα στο ματς και «χτυπώντας» στην κόντρα πήρε προβάδισμα στο σκορ. Στο 16’ ο Ριέρα δέχθηκε την κάθετη πάσα απ’ τον Τοράλ πρόλαβε το τάκλιν του Μπέργκστρομ, πέρασε και τον Χόβαν και από πλάγια θέση έκανε το 1-0 για την κρητική ομάδα. Τρία λεπτά αργότερα ο Μαρινάκης μπήκε απ’ τα δεξιά και σούταρε δυνατά, με τον Χοβάν να απομακρύνει με το πόδι, ενώ στο 24’ ο Πανσερραϊκός έφερε το ματς στα ίσα.

Ο Χατζηστραβός έκανε πολύ ωραία κίνηση από τα αριστερά, έπαιξε το ένα-δύο με τον Μασαρίποφ και με ένα καταπληκτικό σουτ, έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Μπάουμαν. Τα «λιοντάρια» ανέβασαν ακόμη περισσότερο «στροφές» κι έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 34’ με τον Άλεκσιτς και στο 35’ με τον Στάικο, όμως και στις δύο περιπτώσεις ο Μπάουμαν έδειξε εξαιρετικά αντανακλαστικά κι απομάκρυνε με εντυπωσιακό τρόπο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ εμφανίστηκε βελτιωμένος και στο 55’ είχε άλλη μία καλή στιγμή, όταν απ’ τη σέντρα του Τοράρινσον από τα αριστερά, ο Ντίκο έστρωσε την μπάλα με το κεφάκι στον Ριέρα, όμως το τελείωμά του πέρασε πάνω απ’ τα δοκάρια. Ακόμη μεγαλύτερη, ωστόσο, ήταν η ευκαιρία που έχασε στο 58’ ο Γκαγέγκος όταν από τρομερή ατομική ενέργεια του Ριέρα από τα δεξιά, έκανε κάκιστο τελείωμα με προβολή απ’ το ύψος της μικρής περιοχής.

Στο 62’ ο Χοβάν απέκρουσε εντυπωσιακά την κοντινή κεφαλιά του Λουίζ Φελίπε, ενώ στο 65’ ο Τομάς από τα δεξιά έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία πλασάροντας πάνω απ’ τα δοκάρια. Το ματς έγινε… ροκ και στο 67’ ο Ντίκο πλάσαρε πολύ άστοχα σε πλάγιο τετ-α-τετ, έπειτα από «30άρα» μπαλιά του Πασαλίδη απ’ την άμυνα, ενώ στο 84’ ο Πανσερραϊκός κέρδισε πέναλτι.

Τρίποντο από την άσπρη βούλα

Ο Άλεκσιτς «τσίμπησε» την μπάλα με το κεφάλι προ του Καρώ ο οποίος έπεσε πάνω του μέσα στην περιοχή. Ο Παπαπέτρου έδωσε συνέχεια στο ματς αλλά το VAR κάλεσε τον Έλληνα ρέφερι για να δει ξανά τη φάση κι εντέλει έδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Μούργος ανέλαβε την εκτέλεση στο 88’, έστειλε απ’ την άλλη γωνία τον Μπάουμαν κι έκανε το 2-1 για τα «λιοντάρια», χαρίζοντας στην ομάδα του μία υπερπολύτιμη νίκη.

Πανσερραϊκός (Πάμπλο Γκαρσία): Χοβάν, Ντανκερλούι (90’ Δεληγιαννίδης), Αυλωνίτης, Μπέργκστρομ, Πηλέας (77’ Πεταυράκης), Χατζηστραβός, Μορέιρα, Στάικος, Τομάς (70’ Μούργος), Μασαρίποφ (77’ Γούλερι), Άλεκσιτς (89’ Κολομπίνο).

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Μαρινάκης, Tοράρινσον, Βούρος, Καρώ (90’ Μοσκέρα), Πασαλίδης, Μεγιάδο (90’ Γκλάζερ), Γκαγέγκος, Ριέρα (90’ Νέιρα), Τοράλ (48’ Λουίζ Φελίπε), Ντίκο.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024