Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ο Βούτσιτς σκέφτεται να στείλει το στρατό στα σύνορα»

«Ο Βούτσιτς σκέφτεται να στείλει το στρατό στα σύνορα»

Η σερβική αστυνομία αναφέρει ότι περίπου 3.400 μετανάστες, όπλα και πυρομαχικά βρέθηκαν σε περιπολίες στα σύνορα με την Ουγγαρία

Η σερβική αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντόπισε περίπου 3.400 μετανάστες και κατέσχεσε όπλα και πυρομαχικά κατά τη διάρκεια μιας πολυήμερης καταστολής της παράνομης μετανάστευσης μετά τους πυροβολισμούς την περασμένη εβδομάδα κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία από τους οποίους σκοτώθηκαν τρεις μετανάστες και τραυματίστηκε ένας.

Νωρίτερα την Παρασκευή, η αστυνομία είπε επίσης ότι συνέλαβε επτά λαθρέμπορους στο Βελιγράδι και στη Σουμπότιτσα, μια πόλη κοντά στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Οι αναφορές για βία και μάχες μεταξύ συμμοριών λαθρεμπορίας ανθρώπων έχουν γίνει συχνές στη συνοριακή ζώνη μεταξύ της Σερβίας και της Ουγγαρίας, ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι μετανάστες έχουν κατασκηνώσει στην περιοχή ενώ αναζητούν τρόπους να περάσουν στην Ουγγαρία.

Μετά τους πυροβολισμούς η αστυνομία έστειλε εκατοντάδες αστυνομικούς στη δασική συνοριακή ζώνη, ενώ δεσμεύτηκε να περιορίσει την παράτυπη μετανάστευση και να αποκαταστήσει την ασφάλεια. Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς προειδοποίησε μάλιστα ότι οι αρχές θα μπορούσαν να στείλουν στρατό για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Η Σερβία βρίσκεται στην καρδιά της λεγόμενης βαλκανικής χερσαίας οδού μετανάστευσης προς τη Δυτική Ευρώπη, η οποία οδηγεί από την Τουρκία στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία και στη συνέχεια στη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία ή τη Βοσνία. Οι διελεύσεις κατά μήκος της βαλκανικής χερσαίας διαδρομής εντείνονται συνήθως το φθινόπωρο καθώς η κακοκαιρία εμποδίζει τους μετανάστες να κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Η σθεναρά αντιμεταναστευτική κυβέρνηση της Ουγγαρίας έχει βάλει συρμάτινο φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία για να σταματήσει την εισροή και έχει απωθήσει στη Σερβία μετανάστες που εισέρχονται στην Ουγγαρία. Ωστόσο, οι συμμορίες διακινητών έχουν πολλαπλασιαστεί στη συνοριακή περιοχή και συχνά χρησιμοποιούν τα όπλα για να αποφύγουν τον έλεγχο.

Οι μετανάστες πληρώνουν στους λαθρέμπορους 2.350 ευρώ (2.500 δολάρια) ο καθένας για να περάσουν από τη Σερβία στην Ουγγαρία, ανακοίνωσε η σερβική αστυνομία.

Κατά τη διάρκεια επιδρομών μιας εβδομάδας, η αστυνομία βρήκε πέντε αυτόματα τουφέκια, πέντε όπλα, περισσότερα από 1.500 τεμάχια πυρομαχικών και εκατοντάδες διαβατήρια, ανέφερε η δήλωση. Η αστυνομία βρήκε επίσης μια σκάλα, ύψους περίπου 4 μέτρων (3,3 πόδια), την οποία χρησιμοποιούσαν οι μετανάστες για να περάσουν τον φράχτη των συνόρων.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024