Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμβούργο: Ένοπλος κρατάει όμηρο το παιδί του στο αεροδρόμιο - Διαπραγματεύσεις για να παραδοθεί

Αμβούργο: Ένοπλος κρατάει όμηρο το παιδί του στο αεροδρόμιο – Διαπραγματεύσεις για να παραδοθεί

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει το αεροδρόμιο του Αμβούργου και διαπραγματεύονται με τον ένοπλο, προσπαθώντας να τον πείσουν να παραδοθεί.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, όπου το βράδυ του Σαββάτου σήμανε συναγερμός λόγω της εισβολής ενόπλου με αυτοκίνητο στην πίστα του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Bild, το αυτοκίνητο έσπασε την μπάρα στην πύλη και εισήλθε στην πίστα του αεροδρομίου, με τον ένοπλο να πυροβολεί στον αέρα και να πετάει δύο μολότοφ.

3.200 επιβάτες από τους τερματικούς σταθμούς και αεροσκάφη απομακρύνθηκαν σε ασφαλές σημείο

Σύμφωνα με την αστυνομία, κανείς δεν τραυματίστηκε.

Όπως αναφέρει η Bild ο άγνωστος οδηγούσε μπροστά από τον τερματικό σταθμό 1 με ένα Audi χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας. Αρχικά έφυγε με ταχύτητα, αλλά λίγα λεπτά αργότερα το αυτοκίνητο έσπασε το φράγμα ασφαλείας στη βόρεια πύλη και κατευθύνθηκε προς τα αεροπλάνα.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας Σάντρα Λέβγκρουν δήλωσε στη BILD: «Το αεροπλάνο αυτό ήταν γεμάτο από επιβάτες, αλλά έχει πλέον εκκενωθεί και καθαριστεί. Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους ξένους».

Η λειτουργία του αεροδρομίου διακόπηκε, ενώ ο ένοπλος ακινητοποίησε το όχημα κοντά σε αεροσκάφος των τουρκικών αερογραμμών (THY). Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι κρατά όμηρο στο αυτοκίνητο τη 4χρονη κόρη του. Η μητέρα είχε τηλεφωνήσει νωρίτερα στην αστυνομία, καταγγέλλοντας απαγωγή του παιδιού.

Γερμανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο ένοπλος είναι 35χρονος, τουρκικής καταγωγής, από την Κάτω Σαξονία. Φέρεται να είχε διαμάχη με τη μητέρα του παιδιού σχετικά με την επιμέλεια και το απόγευμα του Σαββάτου απήγαγε το κοριτσάκι.


Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν εκκενώσει τους τερματικούς σταθμούς 1 και 2 στο αεροδρόμιο του Αμβούργου, με 3.200 επιβάτες από τους τερματικούς σταθμούς και τα αεροσκάφη να απομακρύνονται και να μεταφέρονται μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.


Η εναέρια κυκλοφορία στο Αμβούργο έχει διακοπεί εντελώς. Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται, ενώ το αεροδρόμιο είναι ακόμα αποκλεισμένο σε μεγάλη βαθμό και δεν είναι προσβάσιμο. Ήδη έχουν ακυρωθεί μεμονωμένες πρωινές πτήσεις.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024