Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεπάλ: Τουλάχιστον 119 νεκροί από τα 6,4 Ρίχτερ - Αρκετά κτίρια έχουν καταρρεύσει

Νεπάλ: Τουλάχιστον 119 νεκροί από τα 6,4 Ρίχτερ – Αρκετά κτίρια έχουν καταρρεύσει

Φονικός σεισμός 6,4 Ρίχτερ χτύπησε το Νεπάλ και ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 119 νεκρούς, δεκάδες τραυματίες, καταρρεύσεις κτιρίων και κατολισθήσεις.

Τουλάχιστον 119 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε χθες Παρασκευή την περιοχή Τζάτζαρκοτ του δυτικού Νεπάλ, όπου αρκετά κτίρια κατέρρευσαν (φωτογραφία, επάνω, από kathmandupost.com).

Μέχρι στιγμής, «ο απολογισμός ανέρχεται σε 119 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Γκοπάλ Τσάντρα Μπαταράι, εκπρόσωπος της αστυνομίας στην επαρχία Καρνάλι.

Δυσχεραίνεται η πρόσβαση των σωστικών συνεργείων στην πληγείσα περιοχή εξαιτίας των κατολισθήσεων

«Σπίτια κατέρρευσαν. Ο κόσμος έτρεξε έξω. Είμαι έξω, ανάμεσα στο πλήθος των τρομοκρατημένων κατοίκων. Προσπαθούμε να συλλέξουμε πληροφορίες για τις ζημιές» είπε ένας αστυνομικός, ο Σαντός Ρόκα, μιλώντας νωρίτερα τηλεφωνικά στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Το Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο του Νεπάλ ανακοίνωσε πως ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών. Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) και το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS) εκτίμησαν πως η δόνηση ήταν μεγέθους 5,6 βαθμών.

Περιφερειακοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως έχει χαθεί η επικοινωνία με τη σεισμόπληκτη περιοχή, όπου περίπου 190.000 κάτοικοι είναι διασκορπισμένοι σε ορεινές κοινότητες.

Κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στο επαρχιακό δίκτυο δυσχεραίνουν την πρόσβαση σωστικών συνεργείων στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Αισθητός μέχρι το Νέο Δελχί

Ο πρωθυπουργός Πούσπα Καμάλ Νταχάλ εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για τις απώλειες ζωών και τις καταστροφές, και έδωσε εντολή στις υπηρεσίες να κινητοποιήσουν αμέσως ομάδες διάσωσης και παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι το Νέο Δελχί, σε απόσταση περίπου 600 χιλιομέτρων από το επίκεντρο. Βίντεο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κατοίκους της ινδικής πρωτεύουσας να ξεχύνονται έντρομοι στους δρόμους.

Το 2015 σεισμός 7,8 βαθμών είχε ισοπεδώσει πόλεις και χωριά στο Νεπάλ, προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 9.000 ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024