Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στη Χιλή

Σεισμός 6,6 Ρίχτερ στη Χιλή

Oι Αρχές απευθύνουν εκκλήσεις στους κατοίκους να μετακινηθούν σε υψηλότερο υψόμετρο.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις ακτές της κεντρικής Χιλής, στις 9:30 (τοπική ώρα).

Το επίκεντρο του σεισμού, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) εντοπίζεται 65 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης Βαλενάρ, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 45.000 κατοίκων.

Η δόνηση έγινε αισθητή στις περιοχές Ατακάμα, Κοκίμπο και στην πρωτεύουσα, Σαντιάγο

Καθώς εκφράζονται φόβοι για τσουνάμι, οι Αρχές απευθύνουν εκκλήσεις στους κατοίκους να μετακινηθούν σε υψηλότερο υψόμετρο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή μεγάλες ζημιές, μόνο κατολισθήσεις.

Αισθητός για αρκετά λεπτά

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, η δόνηση διήρκεσε αρκετά λεπτά και έγινε αισθητή στις περιοχές Ατακάμα, Κοκίμπο και στην πρωτεύουσα, Σαντιάγο.

Το Σεισμολογικό Κέντρο της Χιλής αναφέρει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,6 Ρίχτερ. Το επίκεντρό του εντοπίστηκε 42,26 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Χουάσκο, στην περιφέρεια Ατακάμα και το εστιακό του βάθος ήταν στα 46,1 χιλιόμετρα.

Η Εθνική Υπηρεσία Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών σημειώνει ότι «αξιολογεί τις ζημιές που προκλήθηκαν στους ανθρώπους, τις υποδομές και τις βασικές υπηρεσίες και θα αναφερθεί σε αυτές μέσω των εκθέσεων συμβάντων ή εκτάκτων αναγκών που ετοιμάζει».

Εν τω μεταξύ, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί τα πρώτα βίντεο από τη στιγμή που «χτυπά» ο Εγκέλαδος. Σε αυτά αποτυπώνεται η ένταση αλλά και η διάρκεια του σεισμού. Η γη σείεται, οι κάτοικοι τρομαγμένοι προσπαθούν να προστατευτούν ενώ από τη δόνηση έχουν προκληθεί και κατολισθήσεις.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024