Ο αρχηγός του ισραηλινού γενικού επιτελείου, ο στρατηγός Χέρτζι Χαλεβί, μετέβη σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα.

Είναι η πρώτη επίσκεψή του από την έναρξη του πολέμου κατά της Χαμάς. «Ναι, ήταν στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα», είπε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στο Γαλλικό Πρακτορείο, μετά τη μετάδοση στιγμιότυπων από τη δημόσια ισραηλινή τηλεόραση.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του ισραηλινού στρατού πραγματοποίησε συνάντηση με τους διοικητές των μονάδων. Το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα ο ισραηλινός στρατός δείχνει τον Χαλεβί να συναντάται με τον διοικητή της 162ης Μεραρχίας, στρατηγό Yitzhak Cohen, και άλλους αξιωματικούς.

Στο κυνήγι της Χαμάς

Νωρίτερα σήμερα, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιόαβ Γκάλαντ, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το Ισραήλ θα εντοπίσει τον ηγέτη της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, Γιαχία Σινουάρ.

«Θα βρούμε τον Σινουάρ και θα τον εξοντώσουμε», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τελ Αβίβ.

Αυτό το Σάββατο «δώσαμε δύσκολες μάχες στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας. Ολοκληρώσαμε την περικύκλωση της Γάζας και οι δυνάμεις μας επιχειρούν από Νότο και Βορρά», τόνισε και πρόσθεσε «και για να το κάνουμε αυτό μπήκαμε σε κατοικημένες περιοχές».

Ο ισραηλινός στρατός άρχισε τη χερσαία επιχείρησή του στο παλαιστινιακό έδαφος την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Τουλάχιστον 29 Ισραηλινοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από τότε, σύμφωνα με τον στρατό.