Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κακοκαιρία: Απίστευτες εικόνες από το πέρασμα της καταιγίδας - Αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, έπεσαν δέντρα

Κακοκαιρία: Απίστευτες εικόνες από το πέρασμα της καταιγίδας – Αναποδογύρισαν αυτοκίνητα, έπεσαν δέντρα

Η κακοκαιρία, που από το πρωί επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας, εκδηλώνεται με έντονη καταιγίδα, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανεμους, που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία τύπου «Π» η οποία σφυροκοπά τη χώρα, έχοντας δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετές περιοχές στο πέρασμά της.

Ισχυροί άνεμοι και καταρρακτώδεις βροχές έχουν πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας από το βράδυ της Παρασκευής, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται σε ετοιμότητα για την επίλυση των προβλημάτων.

Τα ξημερώματα κατέρρευσε τμήμα του δρόμου Φλώρινας – Καστοριάς και έχει τοποθετηθεί σήμανση, ώστε να αποφεύγεται το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου από τους οδηγούς.

Παράλληλα, οι θυελλώδεις άνεμοι στην Πάτρα ξερίζωσαν δένδρα στις περιοχές του Αγίου Βασιλείου και του Ρίου.

Στο μεταξύ, δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση του οικισμού Βιλιβινιώτικα, στην Αιγιαλεία, από τις Αρχές το πρωί του Σαββάτου, λόγω του αυξημένου κινδύνου κατολισθήσεων.

Πολλά προβλήματα σημειώθηκαν και σε αρκετά σημεία του ορεινού επαρχιακού δικτύου του Νομού Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στα Τζουμέρκα, στην Κόνιτσα και στο Πωγώνι.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έσπασαν μεγάλα κλαδιά προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε δρόμους και πλατείες, ενώ στην πλατεία του Μετσόβου προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ζημιές σε αυτοκίνητα προκάλεσε πτώση μεγάλων κλαδιών από δέντρα στο Μέτσοβο.

Απίστευτες εικόνες στην Ξάνθη

Απίστευτες στιγμές έζησαν οι κάτοικοι της Ξάνθης όταν από ανεμοστρόβιλο ο οποίος προκλήθηκε από τους θυελλώδεις ανέμους που έπνεαν στην περιοχή λόγω της κακοκαιρίας, είδαν αυτοκίνητα να αναποδογυρίζουν στη μέση του δρόμου!

Η κακοκαιρία, που από το πρωί επηρεάζει μεγάλο μέρος της χώρας, εκδηλώθηκε στην Ξάνθη με έντονη καταιγίδα, χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανεμους, προκάλεσε μεγάλες καταστροφές.

Οι κάτοικοι μιλούν για ανεμοστρόβιλο, που κράτησε μόλις 10 δευτερόλεπτα, τα οποία ήταν ικανά να προκαλέσουν καταστροφές. Παράλληλα, από τον ανεμοστρόβιλο ξηλώθηκαν κεραμίδια από οροφές σπιτιών.

Δεκάδες ήταν και οι πτώσεις δέντρων μέσα στην πόλη, ενώ μεγάλα κλαδιά έπεσαν στην οδό Γ. Κονδύλη, λίγο πριν το Αμοιρίδειο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί ένα λεωφορείο και να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του.

Απαγορευτικό απόπλου σε λιμάνια της χώρας

Απαγορευτικό απόπλου έχει τεθεί σε ισχύ για ορισμένα λιμάνια της χώρας λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φτάνουν κατά τόπους στο Αιγαίο τα 9 μποφόρ.

Από τον λιμένα του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά, ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε το πρωινό δρομολόγιο του ταχύπλοου καταμαράν Champion Jet.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, αλλά και ορισμένων συμβατικών πλοίων.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Στη βόρεια Ελλάδα δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων από Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, Καβάλα – Πρίνο και Κεραμωτή – Θάσο.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων που αναμένεται να υπάρξουν λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η πρόγνωση για σήμερα

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο, στην Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Μακεδονία.

Τον μεγαλύτερο όγκο νερού θα δεχτεί η Ηπειρος, ωστόσο ισχυρά θα είναι τα φαινόμενα και σε πολλές περιοχές της χώρας, με το επεισόδιο βροχόπτωσης να κατατάσσεται στην Κατηγορία 4.

Από το μεσημέρι, στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και πιθανόν πρόσκαιρα στη Θεσσαλία.

Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στις περισσότερες περιοχές και θα περιοριστούν στη Θράκη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα, αναμένεται κυματισμός με σημαντικό ύψος κύματος άνω των 4 μέτρων το Σάββατο στο βόρειο Αιγαίο λόγω των θυελλωδών νότιων ανέμων.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024