Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λευκός Οίκος: Δεν αμφισβητείται η παραμονή του Νετανιάχου στην εξουσία

Λευκός Οίκος: Δεν αμφισβητείται η παραμονή του Νετανιάχου στην εξουσία

Να διαψεύσει δημοσιεύματα που ήθελαν τον Τζο Μπάιντεν να πιστεύει ότι οι μέρες του Μπέντζαμιν Νετανιάχου στην εξουσία είναι μετρημένες έσπευσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Λευκός Οίκος διαψεύδει δημοσίευμα του Politico, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι συνεργάτες του πιστεύουν ότι οι ημέρες του Μπέντζαμιν Νετανιάχου ως πρωθυπουργού του Ισραήλ είναι μετρημένες – και μάλιστα, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ο Αμερικανός πρόεδρος το έχει πει στον Νετανιάχου σε πρόσφατη συζήτησή τους.

«Αυτή η περιγραφή είναι ψευδής. Το θέμα αυτό δεν έχει συζητηθεί από τον πρόεδρο και δεν συζητείται. Η εστίασή μας είναι στην άμεση κρίση», λέει η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Αντριέν Γουάτσον.

Λίγες οι μέρες του Νετανιάχου

Σύμφωνα πάντως με το Politico, που επικαλείται δύο ανώτερους αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν το ζήτημα του πολιτικού τέλους του Νετανιάχου έχει τεθεί σε πρόσφατες συναντήσεις στο Λευκό Οίκο στις οποίες συμμετείχε ο αμερικανός πρόεδρος, κάποιες εκ των οποίων έγιναν μετά το ταξίδι του Μπάιντεν στο Ισραήλ, όπου συναντήθηκε με τον Νετανιάχου.

Ένας νυν και ένας πρώην Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσαν ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι ο Νετανιάχου έχει περιορισμένο χρόνο. Ο νυν αξιωματούχος δήλωσε ότι η προσδοκία στο εσωτερικό ήταν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός θα παραμείνει στη θέση του πιθανότατα για λίγους μήνες, ή τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η πρώιμη φάση των μαχών της στρατιωτικής εκστρατείας του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Ωστόσο και οι τέσσερις αξιωματούχοι έσπευσαν να προσθέσουν ότι οι εξελίξεις στην πολιτική σκηνή του Ισραήλ είναι απολύτως μη προβλέψιμες, αναφέρει το Politico.

«Θα πρέπει να γίνει ένας απολογισμός εντός της ισραηλινής κοινωνίας για το τι συνέβη», δήλωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος, όπως και οι άλλοι, διατήρησε την ανωνυμία του. «Τελικά, η ευθύνη σταματά στο γραφείο του πρωθυπουργού».

Sports in

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 92-58: Την «έλιωσε» και πάει στη Βαρκελώνη για τον τελικό πρόκρισης!

Ο Ολυμπιακός διέλυσε την Μπαρτσελόνα με 92-58 και η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι, που θα γίνει στη Βαρκελώνη στις 8/5

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024