Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το πιο δύσκολο …διαγώνισμα για τον Αταμάν

Το πιο δύσκολο …διαγώνισμα για τον Αταμάν

Δύσκολη αποστολή στη Βαρκελώνη έχει ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Παρασκευής.

Ένα βουνό έχει να ανέβει ο Παναθηναϊκός το βράδυ της Παρασκευής στην Ευρωλίγκα. Όχι μόνο γιατί η Μπαρτσελόνα είναι τοπ ομάδα στη διοργάνωση αλλά και διότι οι απουσίες των Πράσινων λογίζονται ως σημαντικές. Όταν λείπουν δύο παίκτες και μάλιστα στην ίδια θέση, ο (εκάστοτε) προπονητής πρέπει να προχωρήσει σε αλχημείες ώστε να καλύψει το κενό.

Ο Εργκίν Αταμάν για ένα δεν μπορεί να κατηγορηθεί: πως του λείπει η αυτοπεποίθηση. Τουναντίον, βγάζει μια σιγουριά οσάκις καλείται να εξωτερικεύσει τις σκέψεις του ή να εξηγήσει «πώς και τι» θα κάνει σε ένα ματς. Απουσιάζουν οι Βιλντόζα και Σλούκας; Κάποιο τρικ θα σκεφθεί ο Τούρκος προπονητής, μολονότι στην έως τώρα, μικρή όντως, παρουσία του στην Αθήνα και τον πάγκο του Παναθηναϊκού, ουδέποτε κλήθηκε να χειριστεί μια ανάλογη κατάσταση.

Και ιδού τι έχουμε δει σε πρόσφατα παιχνίδια:

Ο Σλούκας δεν αγωνίστηκε με τη Μπάγερν λόγω προβλήματος στη γάμπα, τότε όμως έπαιξε κανονικά ο Βιλντόζα. Οι άλλοι περιφερειακοί; Ο Γκραντ πάτησε στο παρκέ 33’, ο Γκάι 6’, ο Γκριγκόνις 23’ και 1’ ο Μωραϊτης. Ο δε Καλαϊτζάκης, καθόλου!

Με τη Μακάμπι είχαμε επάνοδο του Σλούκα (32’), μέσα ήταν και ο Βιλντόζα (27’) , ενώ ο Καλαϊτζάκης αγωνίστηκε 10’ , ο Γκραντ 31’ και ο Γκάι 5’.

Απέναντι στη Μπασκόνια ο Σλούκας συμμετείχε στο ματς 25’, ο Βιλντόζα 10’, ο Γκραντ 29’, ο Γκάι 19’, ο Καλαϊτζάκης 2’ και ο Μωραϊτης ήταν εκτός.

Και με τον Ολυμπιακό οι επιλογές του Αταμάν ήταν οι εξής: Σλούκας 23’, Γκραντ 31’, Γκάι 24’, Καλαϊτζάκης 1’ και Μωραϊτης …25’’!

Τι συμπέρασμα εξάγεται από τα ανωτέρω που προφανώς φανερώνουν το πώς λειτουργεί ο προπονητής του Τριφυλλιού; Πρώτον, η ομάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον Σλούκα και αυτό είναι λογικό και επόμενο- από την ώρα της μεταγραφής του Έλληνα διεθνούς, όλοι το περίμεναν αυτό.

Ο Βιλντόζα ναι μεν άρχισε με προσδοκίες πολλές τη διαδρομή του στην Ελλάδα, σταδιακά όμως έχασε έδαφος. Ο Καλαϊτζάκης χρησιμοποιείται μόνο ως ρολίστας και κυρίως ως αμυντικός. Ο Γκραντ έχει αρκετό χρόνο παρουσίας στα παιχνίδια και ο Γκάι τώρα τελευταία επανέρχεται στο προσκήνιο. Όσο για τον Μωραΐτη, αν δεν είναι εκτός 12άδας, ενεργοποιείται από λίγο έως καθόλου.

Συμπέρασμα: χωρίς τους Σλούκα και Βιλντόζα και προτού δούμε ακόμη τον Ναν στο παρκέ με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, απέναντι στη Μπαρτσελόνα ο Αταμάν πρέπει να βγάλει άσους από το μανίκι. Άρα, να δώσει …γήπεδο στους Καλαϊτζάκη και Μωραΐτη, κάτι που όμως δεν έχει κάνει πολύ έως σήμερα!

Σε τι κατάσταση θα βρεθούν οι Έλληνες παίκτες; Και κατά πόσο οι ξένοι της περιφέρειας (Γκραντ, Γκριγκόνις, Γκάι ) μπορούν να ανταποκριθούν σε άμυνα και επίθεση κόντρα σε μια ισχυρή ομάδα και χωρίς να είναι καθαροί «άσοι»; Πολλά τα ερωτήματα. Εν αναμονή, λοιπόν, των απαντήσεων…

Sports in

Καρεμπέ: «Δύο στα δύο! Ολυμπιακός και Ρεάλ Μαδρίτης»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ μίλησε για τους τελικούς Champions League και Conference, όπου μετέχουν η Ρεάλ Μαδρίτης και ο Ολυμπιακός, αντίστοιχα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024