Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από «Θέατρο των Ονείρων» σε «Θέατρο του Τίποτα»

Από «Θέατρο των Ονείρων» σε «Θέατρο του Τίποτα»

Εξήντα χρόνια πίσω γύρισε ο χρόνος στο Ολντ Τράφορντ από τις αρνητικές επιδόσεις της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της.

Ολντ Τράφορντ: το Θέατρο των Ονείρων που μετατράπηκε σε τόπο μαρτυρίων για τη σύγχρονη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Το άλλοτε απόρθητο κάστρο, ο φόβος και ο τρόμος κάθε φιλοξενούμενης ομάδας προσφέρει πλέον κάθε στους αντιπάλους.

Οι φετινές επιδόσεις των Κόκκινων Διαβόλων θυμίζουν εποχές του συλλόγου για τις οποίες τα εκατομμύρια των φίλων πίστευαν πως έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Τρεις ημέρες μετά τη βαριά ήττα με 0-3 από τη Μάντσεστερ Σίτι, η Γιουνάιτεντ ηττήθηκε με το ίδιο σκορ στο Ολντ Τράφορντ από τη Νιουκάστλ στον τέταρτο γύρο του Λιγκ Καπ. Οι Καρακάξες πέτυχαν τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη τους επί του διάσημου αντιπάλου τους μετά τον Σεπτέμβριο του 1930.

Η Γιουνάιτεντ μοιάζει να ζει ένα déjà vu της σεζόν 1962/63. Τον Σεπτέμβριο του 1962 είχε ηττηθεί ξανά σε δύο συνεχόμενα ματς στο Ολντ Τράφορντ με τουλάχιστον τρία γκολ διαφορά. Εκείνη τη σεζόν είχε γνωρίσει εννέα ήττες στα πρώτα 15 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ φέτος έχει ηττηθεί οκτώ φορές- η χειρότερη επίδοση από τότε.

Στο τέλος του 1963 κατετάγη στη 19η θέση σε πρωτάθλημα 22 ομάδων και γλίτωσε τον υποβιβασμό για τρεις βαθμούς.

Φέτος στο Ολντ Τράφορντ έχει υποστεί πέντε ήττες, εκ των οποίων στις τέσσερις έχει δεχτεί 3+ γκολ, μια αρνητική επίδοση που τελευταία φορά είχε παρουσιαστεί τη σεζόν 1930/31, ενώ το ποσοστό νικών της βρίσκεται κάτω από το 50% (46%).

Βρισκόμαστε στις αρχές Νοέμβρη και ήδη η Γιουνάιτεντ έχει τεθεί νοκάουτ από το Λιγκ Καπ του οποίου ήταν κάτοχος, βρίσκεται στην όγδοη θέση της Πρέμιερ Λιγκ έχοντας 11 βαθμούς διαφορά από την πρωτοπόρο Τότεναμ και οκτώ από την τέταρτη Λίβερπουλ, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ παραμένει στην τρίτη θέση στον όμιλο της έχοντας υποστεί εντός έδρας ιστορική ήττα από τη Γαλατασαράι με 3-2.

Το χαμηλό βαρομετρικό στο Θέατρο των Ονείρων αυξάνει την πίεση προς τον Ερικ τεν Χαγκ.

Μετά την ήττα από τη Μάντσεστερ Σίτι ο ολλανδός προπονητής βρέθηκε σε μάτι δημοσιογραφικού κυκλώνα που τον αποδομεί καθημερινά, ενώ αποκάλυψε ακόμα και το ποσό της αποζημίωσης που θα λάβει αν απολυθεί: 17 εκατ. ευρώ.

Ο Γκάρι Νέβιλ θεωρεί βέβαιη την απομάκρυνσή του λέγοντας χαρακτηριστικά «ξέρουμε πως θα τελειώσει». Κυκλοφόρησαν και τα πρώτα υποψήφια ονόματα: Ντε Τζέρμπι, Εμερι, Ζιντάν.

«Χθες βράδυ είδαμε το Θέατρο των Ονείρων να μετατρέπεται σε Θέατρο του Τίποτα», έγραψε στο Χ ο Νέβιλ, ενώ χαρακτηριστική ήταν η έκφραση στο πρόσωπο του Γιούργκεν Κλοπ βλέποντας το σκορ στο ματς με τη Νιουκάστλ. Ο Ρομπ Ντόουσον του ESPN θεωρεί πως το Ολντ Τράφορντ έχει μετατραπεί σε τάφο για παίκτες και προπονητές.

Οι μέθοδοι του Τεν Χαγκ που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν αλάνθαστοι και είχε την πλήρη υποστήριξη της ηγεσίας του συλλόγου, αμφισβητούνται πλέον απ’ όλους. Κατά τους αναλυτές, είναι φανερό πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη των παικτών του, πιθανόν λόγω του τρόπου που έχει χειριστεί καταστάσεις που αφορούν τα αποδυτήρια, δημιουργώντας κλίμα έντασης και διχόνοιας.

Στις δηλώσεις του ο Ολλανδός είπε αυτό που ξέρουν ήδη όλοι: «Βρισκόμαστε σε δύσκολη θέση». Τουλάχιστον ανέλαβε την ευθύνη και προειδοποίησε πως την όλη κατάσταση τη βλέπει ως πρόκληση και θα παλέψει να την ανατρέψει.

Μια νέα ήττα στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τη Φούλαμ πιθανότατα θα αποτελέσει το τελευταίο επεισόδιο στη συνεργασία της Γιουνάιτεντ με τον Τεν Χαγκ. Διαφορετικά οι Κόκκινοι Διάβολοι θα παίξουν στα ζάρια την πρόκρισή τους στα νοκάουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με την Κοπεγχάγη η οποία έχει καλή παράδοση με τις αγγλικές ομάδες.

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024