Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Σφάχτηκαν» στη Βουλή Ανδρουλάκης - Βορίδης για τις υποκλοπές

«Σφάχτηκαν» στη Βουλή Ανδρουλάκης – Βορίδης για τις υποκλοπές

Βαρύτατοι χαρακτηρισμοί στη Βουλή από τους δύο πολιτικούς

Έντονη αντιπαράθεση με βαρύτατους χαρακτηρισμούς είχαν στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, με φόντο την υπόθεση των υποκλοπών.

Ο κ. Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στις νέες αποκαλύψεις για το θέμα των υποκλοπών στις οποίες είχε προχωρήσει χθες, και  ο αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος,  η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έστειλε έγγραφο προς 90 παραλήπτες – στόχους του παράνομου λογισμικού, όπου τους ενημερώνει για τον τρόπο που οι άγνωστοι κατάφεραν να τους παγιδεύσουν.

Η παγίδευση των τηλεφώνων με το παράνομο λογισμικό του Predator γινόταν με την αποστολή ενός sms που περιείχε ένα παραπλανητικό link, το οποίο εάν ο παραλήπτης το πατούσε, τότε γινόταν η παγίδευση του κινητού του.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο,  από τα παγιδευμένα τηλέφωνα, υπήρξαν 11 -τα οποία ανήκουν σε πολιτικούς και δικαστικούς- και παγιδεύτηκαν με sms και link, με αποστολέα να εμφανίζεται ο αριθμός κινητού που ανήκει σε πρόσωπο με σημαντική πολιτική παρουσία.

«Σφαγή» Ανδρουλάκη – Βορίδη

«Μας κατηγορούν για δηλητήριο του διαδικτύου και για κουτσομπολιά. Είδαμε ειδήσεις χθες το βράδυ. Και μάθαμε από τον κ. Λαμπρόπουλο και τον κ. Σουλιώτη ότι πρόσωπο σε εξέχουσα πολιτική θέση έστειλε 11 μηνύματα Pretador από τον προσωπικό του αριθμό προς ισάριθμα ανυποψίαστα θύματα. Κάποια πρόσωπα πιθανόν να είναι ανάμεσά σας και να έχουν πάρει τον φάκελο Μενουδάκου και να μη λένε κουβέντα» είπε ο κ. Ανδρουλάκης .

Συνέχισε λέγοντας ότι «αυτό έγινε τον Ιανουάριο του 2021. Το εορτολόγιο της Ορθόδοξης πίστης μας, μας οδηγεί στον Θανάση, τον Φώτη, τον Αντώνη ή τον Γρηγόρη. Εχει ενδιαφέρον να σκεφτούμε ποιο είναι το πολιτικό πρόσωπο που είναι πίσω από την αποστολή μηνυμάτων για να καταλάβει ο λαός την αγωνία σας να τα βρείτε με τον ακροδεξιό Βελόπουλο.

Περιμένουμε τη διερεύνηση της υπόθεσης από την δικαιοσύνη. Θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου γιατί σέβομαι τους αγώνες των προγόνων μας για δημοκρατία και ισονομία και κράτος δικαίου».

Άμεση ήταν η αντίδραση του Μάκη Βορίδη.

«Μας λέτε κ. Ανδρουλάκη ότι σέβεστε το κράτος δικαίου. Μάλιστα. Πως ακριβώς το σέβεστε όταν επιλέγετε να κάνετε μέρος της πολιτικής αντιδικίας την Ανεξάρτητη Αρχή και να λέτε ότι είναι χειραγωγούμενη είτε απο εσάς είτε απο εμάς. Υποπίπτετε στο μεγάλο σφάλμα της λήψης του ζητουμένου. Θέλετε, για να είναι καλή η Αρχή, να συμφωνεί με όσα λέτε εσείς αλλά αυτό δεν είναι κράτος δικαίου».

Σε άλλο σημείο, ο κ. Βορίδης τόνισε απευθυνόμενος προς τον κ. Ανδρουλάκη.

«Με εγκαλέσατε για κουτσομπολιά. Εσείς, πολιτικός αρχηγός όταν έρχεστε και μας λέτε για κάποιον που μπορεί να είναι ο Θανάσης ή ο Γρηγόρης που μπορεί να έστειλε ή να μην έστειλε μηνύματα δεν είναι κουτσομπολιά;

Φήμες και κουτσομπολιά του διαδικτύου είναι αυτά. Ας πάνε στην δικαιοσύνη και να ελεγχθούν».

«Κόπτεστε για το Κράτος Δικαίου και πολύ καλά κάνετε. Κράτος δικαίου σημαίνει εμπιστοσύνη στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Την εμπιστεύεστε; Καθαρές κουβέντες. Θεωρείτε ότι κάνει την δουλειά της στην υπόθεση υποκλοπών; Μήπως θέλετε να της υποδείξετε πως να κάνει την δουλειά της ή τι συμπεράσματα να βγάλει; Εμείς λέμε ότι εμπιστευόμαστε την κρίση της και περιμένουμε τα συμπεράσματά της. Εσεις τι λέτε;

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024