Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σάνι Λουκ: «Δεν μπορούμε να τη θάψουμε», λέει ο αδερφός της - Η τελευταία τους επικοινωνία

Σάνι Λουκ: «Δεν μπορούμε να τη θάψουμε», λέει ο αδερφός της – Η τελευταία τους επικοινωνία

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες ενημέρωσαν την οικογένειά της ότι ένα θραύσμα από το κρανίο της είχε βρεθεί στο χώρο του φεστιβάλ, που αιματοκύλησε η Χαμάς στο Ισραήλ.

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινότητα η είδηση του θανάτου της Σάνι Λουκ. Η 23χρονη Γερμανοϊσραηλινή έζησε τη φρίκη στα χέρια των τρομοκρατών της Χαμάς κατά την εισβολή τους στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου.

Η νεαρή διασκέδαζε στο μουσικό φεστιβάλ Supernova, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, που έγινε στόχος της Χαμάς. Η υπόθεσή της έγινε γνωστή από την πρώτη στιγμή, καθώς η οικογένειά της την αναγνώρισε σε ένα από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν οι τρομοκράτες στο διαδίκτυο.

Η Σάνι κείτονταν αναίσθητη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού με ενόπλους της Χαμάς. Οι πρώτες αναφορές έλεγαν πως οι τρομοκράτες την απήγαγαν, τη δολοφόνησαν και περιέφεραν σαν τρόπαιο το άψυχο σώμα της.

Οι γονείς και τα αδέρφια της όμως ήλπιζαν ότι είναι ζωντανή και ζητούσαν περισσότερες πληροφορίες για εκείνη. Μάλιστα, κάποια στιγμή πληροφορήθηκαν ότι ήταν βαριά τραυματισμένη και βρισκόταν σε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Σάνι δεν είχε καμία σκοτεινή πλευρά. Ήταν ένας αγνός άγγελος»

Στις 30 Οκτωβρίου έγιναν γνωστά τα δυσάρεστα νέα, καθώς ανακοινώθηκε ο θάνατος της. «Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω τον θάνατο της αδερφής μου, η οποία αγνοείτο εδώ και εβδομάδες», έγραψε στα social media η αδερφή της, Άντι.

Ο εφιάλτης ωστόσο, για την ώρα παραμένει, αφού η σορός της Σάνι αγνοείται, με εκτιμήσεις να θέλουν να βρίσκεται ακόμη στη Γάζα. Το μόνο που αποδεικνύει τον θάνατό της είναι ένα κομμάτι οστού από το κρανίο της.

«Δεν μπορούμε να τη θάψουμε»

Ο αδερφός της, Αμίτ, μίλησε στο Sky News και περιέγραψε τα δραματικά λεπτά της δολοφονικής επίθεσης της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ. Όταν μίλησε με την Σάνι Λουκ, η κοπέλα προσπαθούσε απεγνωσμένα να φύγει από το σημείο.

«Η τελευταία φορά που την άκουσα ήταν στο τηλέφωνο, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη Χαμάς. Είπε “φεύγουμε τώρα αμέσως, μην ανησυχείς”. Δεν ήταν όμως ασφαλής. Οι τρομοκράτες περίμεναν στον δρόμο», θυμάται ο Αμίτ.

Λίγο αργότερα, η οικογένεια είδε την 23χρονη στο πίσω μέρος ενός αγροτικού, που ανήκε στη Χαμάς. Η μητέρα της την αναγνώρισε από τα τατουάζ στα πόδια της. «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έβλεπα ένα τέτοιο βίντεο, την αδερφή μου σε αυτή τη βάναυση θέση. Και ακριβώς εκείνη τη στιγμή, όλη η οικογένεια κατέρρευσε», δηλώνει ο Αμίτ.

Και προσθέτει: «Ήταν τόσο δύσκολο να βλέπουμε όλη αυτή τη βαρβαρότητα. Παρόλο που ξέρουμε ότι η Χαμάς μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο απανθρωπιάς. Την έφτυναν και της φέρθηκαν σαν να μην ήταν τίποτα».

O Αμίτ πιστεύει ότι η αδελφή του πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι

Η οικογένεια της Σάνι Λουκ δεν σταμάτησε να ελπίζει ότι θα επιστρέψει σπίτι. Αυτήν την εβδομάδα όμως, χτύπησε η πόρτα και άκουσε τα δυσάρεστα. Ήταν Ισραηλινοί στρατιώτες, που ενημέρωσαν τους γονείς και τα αδέρφια της ότι ένα θραύσμα από το κρανίο της είχε βρεθεί στο χώρο του φεστιβάλ.

«Όταν βλέπεις στρατιώτες στο σπίτι, ξέρεις ότι θα ακούσεις άσχημα νέα», εξηγεί ο Αμίτ. Και όμως νιώθει κάποια ανακούφιση, ότι σε αντίθεση με άλλες οικογένειες στο Ισραήλ, ξέρει πού βρίσκεται η αδελφή του.

«Ξέρω ότι δεν υποφέρει πια», δηλώνει και τονίζει πως πιστεύει ότι η Σάνι πυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι. Δυστυχώς, η 23χρονη δεν μπορεί να ταφεί, καθώς «δεν υπάρχουν αρκετά κομμάτια».

«Θα την τιμήσουμε με άλλους τρόπους. Ξέρουμε ήδη πώς θέλουμε να τη θυμόμαστε… Ως μια ψυχή που δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ… Γεμάτη χαρά, σοφία και καλοσύνη», εξομολογείται ο αδερφός της.

Ο ίδιος περιγράφει την Σάνι ως ένα άτομο που «αγαπούσε τη μουσική, τα τατουάζ. Ήταν ένα καλλιτεχνικό άτομο από τη φύση της… Στον τρόπο που μιλούσε και στον τρόπο που κινούνταν. Στον τρόπο που χόρευε. Δεν είχε καμία σκοτεινή πλευρά. Ήταν ένας αγνός άγγελος».

«Ένιωσα σαν να είμαι σε ταινία τρόμου»

Η μητέρα της Σάνι, Ρικάρντα, μιλώντας στους Times, τονίζει συντετριμμένη ότι το κομμάτι οστού από το κρανίο της βρέθηκε στην ισραηλινή πλευρά. «Αυτό σημαίνει ότι είναι από την πρώτη μέρα – γιατί εκείνη την πρώτη μέρα, μετά από λίγες ώρες, είδαμε βίντεο με το πτώμα της στη Λωρίδα της Γάζας. Ένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς αυτό το κομμάτι που βρήκαν».

Παράλληλα, αναφέρει ότι όταν είδε το βίντεο με την κόρη της ένιωσε σαν να ήταν σε ταινία τρόμου.

«Νιώθεις σαν να είσαι σε ταινία τρόμου, όταν βλέπεις την ίδια σου την κόρη να μεταφέρεται έτσι από αυτούς τους βάρβαρους ανθρώπους και όλοι να πανηγυρίζουν και να την φτύνουν. Είναι σαν να είσαι σε κακή ταινία και θέλεις να ξυπνήσεις», εξομολογείται.

Και καταλήγει: «Η Σάνι ήταν ένα πολύ αντισυμβατικό κορίτσι, ήξερε πραγματικά τι ήθελε να κάνει. Ήταν ανεξάρτητη, ζούσε στο Τελ Αβίβ κερδίζοντας τα δικά της χρήματα. Ήταν ευτυχισμένη, διασκέδαζε και ταξίδευε».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024