Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κυβερνοεπιθέσεις: Συμμαχία 40 χωρών δεσμεύεται να μην πληρώνει λύτρα για ransomware

Κυβερνοεπιθέσεις: Συμμαχία 40 χωρών δεσμεύεται να μην πληρώνει λύτρα για ransomware

Η Διεθνής Πρωτοβουλία κατά του Ransomare έχει βασικό στόχο να μπλοκάρει τη χρηματοδότηση εκληματιών του κυβερνοχώρου.

Σαράντα χώρες με επικεφαλής τις ΗΠΑ πρόκειται να υπογράψουν δέσμευση να μην καταβάλλουν ποτέ λύτρα σε κυβερνοεγκληματίες που κλειδώνουν τα αρχεία των θυμάτων, ανακοίνωσε την Τρίτη ο Λευκός Οίκος.

Η Διεθνής Πρωτοβουλία κατά του Ransomware έρχεται την ώρα που οι κυβερνοεπιθέσεις αυτού του είδους αυξάνονται σε όλο τον κόσμο.

Οι χώρες-μέλη θα μοιράζονται μια «μαύρη λίστα» μέσω του αμερικανικού υπουργείου Οικονομίας

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που πλήττεται περισσότερο καθώς δέχονται το 46% των επιθέσεων ransomware, δήλωσε σύμφωνα με το Reuters η Αν Νόιμπεργκλερ, αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου αρμόδια για θέματα κυβερνοεγλήματος και αναδυόμενων τεχνολογιών.

«Όσο το χρήμα συνεχίζει να ρέει στους εγκληματίες του ransomware το πρόβλημα θα συνεχίσει να διογκώνεται» δήλωσε σε εικονική συνέντευξη Τύπου.

Στις επιθέσεις ransomware, οι χάκερ κρυπτογραφούν τα αρχεία του θύματος και απαιτούν λύτρα για να τα ξεκλειδώσουν ή για να μην τα αναρτήσουν στο Διαδίκτυο.

Από τις εκατοντάδες τέτοιες υποθέσεις που έρχονται στο φως κάθε χρόνο ξεχωρίζουν οι επιθέσεις του τελευταίου διμήνου στην αλυσίδα καζίνο MGM Resorts στο Λας Βέγκας και στην εταιρεία προϊόντων καθαρισμού Clorox. Και οι δύο εταιρείες δεν έχουν επανέλθει ακόμα σε πλήρη λειτουργία.

Η νέα πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να εμποδίσει τη χρηματοδότηση των εγκληματιών μέσω της καλύτερης ανταλλαγής πληροφοριών, ανέφερε η Νόιμπεργκερ. Μία πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων θα δημιουργηθεί από τη Λιθουανία και μια δεύτερη από το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι χώρες-μέλη θα μοιράζονται μια «μαύρη λίστα» μέσω του αμερικανικού υπουργείου Οικονομίας, η οποία θα περιλαμβάνει πληροφορίες για τα ψηφιακά πορτοφόλια στα οποία ζητούν οι χάκερ να κατατεθούν τα λύτρα.΄

Η πρωτοβουλία θα χρησιμοποιεί επίσης εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης για να αναλύει δεδομένα blockchain και να αναγνωρίζει τα παράνομα ποσά.

Sports in

Με αυτήν την τιμωρία κινδυνεύει ο Αλμέιδα μετά την απίστευτη επίθεση στην Τούμπα (vid, pics)

Δείτε με τι τιμωρία κινδυνεύει ο Ματίας Αλμέιδα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, μετά την απίστευτη επίθεση σε άνθρωπο της ΔΕΑΒ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024