Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εκτοξεύτηκαν οι τιμές αερίου μετά το «stop» της Αιγύπτου στις εισαγωγές

Εκτοξεύτηκαν οι τιμές αερίου μετά το «stop» της Αιγύπτου στις εισαγωγές

Οι τιμές είναι περίπου 30% υψηλότερες από ό,τι πριν από το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή

Οι ευρωπαϊκές τιμές του φυσικού αερίου αυξήθηκαν αφού η διακοπή των αιγυπτιακών εισαγωγών διέψευσε τις ελπίδες για επανέναρξη των παραδόσεων στην Ευρώπη, αυξάνοντας τους κινδύνους εφοδιασμού την ώρα που το Ισραήλ διεύρυνε την επίγεια επίθεσή του στη Γάζα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Ευρώπη χρειάζεται υγροποιημένο φυσικό αέριο από οποιαδήποτε πηγή μπορεί να βρει για να διατηρήσει την ισορροπία της

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσαν άλμα έως και 4,5% τη Δευτέρα. Οι τιμές είναι περίπου 30% υψηλότερες από ό,τι πριν από το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή πριν από τρεις εβδομάδες, αναδεικνύοντας την ευπάθεια της ευρωπαϊκής αγοράς στους γεωπολιτικούς κινδύνους μετά την περσινή ενεργειακή κρίση.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσαν άλμα έως και 4,5% τη Δευτέρα

Οι εξαγωγές

Χωρίς να ρέει πλέον φυσικό αέριο από το Ισραήλ προς την Αίγυπτο, δεν είναι σαφές πότε θα μπορούσαν να αρχίσουν οι περαιτέρω εξαγωγές με βυτιοφόρα από τη βορειοαφρικανική χώρα. Ενώ οι ροές προς την Ευρώπη αποτελούν συνήθως ένα μικρό μερίδιο, μια βασική απειλή για τις ενεργειακές αγορές θα ήταν η εμπλοκή άλλων περιφερειακών δυνάμεων και οι διαταραχές στο Στενό του Ορμούζ, μια ζωτικής σημασίας υδάτινη οδό για το αργό πετρέλαιο και το υγροποιημένο φυσικό αέριο.

Η Ευρώπη χρειάζεται υγροποιημένο φυσικό αέριο από οποιαδήποτε πηγή μπορεί να βρει για να διατηρήσει την ισορροπία της, αφού οι περισσότερες ροές ρωσικού φυσικού αερίου από αγωγούς σταμάτησαν λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Διακοπές εφοδιασμού σημειώθηκαν επίσης εντός της περιοχής, με τις ροές από τον μεγαλύτερο προμηθευτή Νορβηγία να μειώνονται κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου μετά από βλάβη συμπιεστή στο εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου Nyhamna.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Δεκεμβρίου, το πιο δημοφιλές συμβόλαιο, κέρδισαν 3,4% στα 54,82 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις 8:27 π.μ. στο Άμστερνταμ.

Πηγή: OT

Sports in

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-0: Ήττα για τους «Villans» πριν τον Ολυμπιακό, έχασαν και τον Ρότζερς

Λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, η Άστον Βίλα έχασε με 1-0 από την Μπράιτον στο «AMEX» ενώ είδε τον Ρότζερς να αποχωρεί τραυματίας στο πρώτο ημίχρονο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024