Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ντέρμπι του Μάντσεστερ: ανάμεσα στον Χόιλουντ και τον Χάαλαντ

Ντέρμπι του Μάντσεστερ: ανάμεσα στον Χόιλουντ και τον Χάαλαντ

Το μόνο βέβαιο είναι πως κι αυτό το ματς θα μπει στο βιβλίο των μαχών ως κάτι πολύ σημαντικό, με τη Γιουνάιτεντ να θέλει να καλύψει τη διαφορά από την κορυφή

Θα είναι, άραγε, η 191η έκδοση του κλασικού ντέρμπι του Μάντσεστερ το απόγευμα της Κυριακής, η αναμέτρηση των Κόκκινων Διαβόλων με τους Πολίτες, ακόμη ένα επεισόδιο γεμάτο δράμα, αγωνία ίσως και ίντριγκα;

Το μόνο βέβαιο είναι πως κι αυτό το ματς θα μπει στο βιβλίο των μαχών ως κάτι πολύ σημαντικό, με τη Γιουνάιτεντ να θέλει να καλύψει τη διαφορά από την κορυφή και τη Σίτι να επιδιώκει την ανάκαμψη, να αφήσει μια περίοδο που δεν τη λες και τέλεια για ένα συγκρότημα που μας έμαθε το …τέλειο ποδόσφαιρο. Οι έξι βαθμοί που χωρίζουν τους δύο μονομάχους μοιάζουν να μεγαλώνουν την απόσταση, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αμφότεροι …απεχθάνονται τις ισοπαλίες.

Ο Τεν Χαγκ έκανε αρκετό δρόμο έως τη στιγμή που θα κατέληγε στον Χόιλουντ για την κορυφή της επίθεσής του

Την ίδια στιγμή και ενώ η ιστορία φέρνει τα τελευταία χρόνια τη Μάντσεστερ Σίτι να έχει το λεγόμενο «πάνω χέρι», λες και φουντώνει ένας ανταγωνισμός ανάμεσα σε δύο κυνηγούς. ‘Η για να ειπωθεί η πλήρης αλήθεια, δύο επιθετικοί αποτελούν το μεγάλο μέρος της κουβέντας που γίνεται στα δύο στρατόπεδα. Δύο Σκανδιναβοί: ο πρωτοεμφανιζόμενος , όπως αναμένεται, στο ντέρμπι από την πλευρά των γηπεδούχων, Ράσμους Χόιλουντ. Και ο πασίγνωστος για τη δράση του τα τελευταία χρόνια στα γήπεδα, ο Έρλινγκ Χάαλαντ για τους Μπλε. Ο ένας Δανός. Ο άλλος Νορβηγός. Σαν μια …συνωμοσία που φέρνει τις δύο ομάδες να προσφέρουν στο κοινό σταρ και δη από τον Βορρά. Κάτι που λίγοι φαντάζονταν στο παρελθόν.

Ο Τεν Χαγκ έκανε αρκετό δρόμο έως τη στιγμή που θα κατέληγε στον Χόιλουντ για την κορυφή της επίθεσής του. Ορισμένοι επέμεναν να αποκτήσει τον Γκάκπο, τον Ολλανδό στράικερ. Εν τέλει, προτίμησε επίσης έναν Ολλανδόν, τον συμπατριώτη του Βέγκχορστ, που από τη Μπεσίκτας έφτασε στο Ολντ Τράφορντ, δεν έλαμψε πέρυσι 8ικαι τελικά μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στη Μπουντεσλίγκα και τη Χοφενχάιμ. Κάπως έτσι, η Γιουνάιτεντ άνοιξε το πορτοφόλι και δαπάνησε κοντά στα 75 εκατ. ευρώ ώστε να φέρει από την Αταλάντα τον Χόιλουντ. Και για τους λάτρεις της ίντριγκας, θρυλείται πως τα προηγούμενα χρόνια οι Κόκκινοι ήθελαν να φέρουν τον Χάαλαντ από τη Ζάλτσμπουργκ. Τελικά, ο Νορβηγός – που από τότε έδειχνε πως θα εξελιχθεί σε …παγοθραυστικό – προτίμησε τη Ντόρτμουντ για να …πέσει τελικά προ διετίας στην αγκαλιά του Γκουαρντιόλα. Και μαζί να γιορτάσουν, πέρυσι, ένα εκκωφαντικό τρεμπλ!

Τι έχει δείξει έως τώρα ο Χόιλουντ; Μαχητής είναι και ταυτόχρονα άγουρος. Διαθέτει ικανοποιητική ταχύτητα και σε μυική δύναμη σε πείθει πως ακόμη έχουμε κι άλλα να δούμε. Ασφαιρος μεν στην Αγγλία, αλλά με τρία γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Οξύμωρο; Όχι και τόσο, αν κάποιος αναλογιστεί τις δυσκολίες της Πρέμιερ Λιγκ για κάθε νέο παιδί που καλείται να προσαρμοστεί στο Νησί. Την ίδια στιγμή, μια έτοιμη μηχανή όπως είναι η Μάντσεστερ Σίτι του Γκουαρντιόλα, υποδέχθηκε και γεύτηκε μονομιάς τα πολλά καλά που μπορεί να δώσει ο Χάαλαντ. Ηταν ο Νορβηγός ένα γρανάζι που έλειπε και κάνει θραύση. Εν αντιθέσει με τον Χόιλουντ που παλεύει να προχωρήσει και να βγει στο ξέφωτο, μαζί με μια ομάδα που ακόμη προσπαθεί να φτιάξει και της δώσει προσωπικότητα ο Τεν Χαγκ. Οι νίκες των γηπεδούχων είναι 78 έναντι 59 έναντι αυτών των Πολιτών και υπάρχουν επίσης 53 ισοπαλίες. Να αναφερθεί, όμως, πως η Σίτι μειώνει τη διαφορά από τη Γιουνάιτεντ, κυρίως από τότε που γύρισε σελίδα και βλέπει το χρήμα να …«μιλά» και την οδηγεί σε κορυφές.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024