Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 40.000 ευρώ σε πρατήρια καυσίμων

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 40.000 ευρώ σε πρατήρια καυσίμων

Στη δαγκάνα των Αρχών πιάστηκαν τέσσερα πρατήρια υγρών καυσίμων καθώς επιχείρησαν να κερδοσκοπήσουν

Πρόστιμα συνολικού ύψους 20.000 ευρώ επιβάλλονται από το Υπουργείο Ανάπτυξης σε 4 πρατήρια υγρών καυσίμων στους νομούς της Αττικής, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας, καθώς σε ελέγχους της Διϋπηρεασιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγόρας (ΔΙΜΕΑ) διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν το αρθ. 54 του νόμου 5045/2023 για την «Περιστολή φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας».

Επίσης, στο πλαίσιο των ελέγχων της ΔΙΜΕΑ, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 20.000 ευρώ σε 4 καταστήματα λιανικής πώλησης στη Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν την Απόφαση του υποργείου σχετικά με τον καθορισμό ανώτατης τιμής πώλησης σε είδη εμφιαλωμένου νερού στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Ποια είναι η ΔΙ.Μ.Ε.Α.

Σημειώνεται ότι η Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 1 του ν.4712/2020 αποτελεί έναν ενοποιημένο και ισχυρό ελεγκτικό μηχανισμό, με έμφαση στην αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου προϊόντων και υπηρεσιών.

Στο πεδίο εφαρμογής του, εντάσσεται η προστασία της εσωτερικής αγοράς, η οποία συνίσταται στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της επιχειρηματικότητας, στην προστασία του καταναλωτή από επικίνδυνα παράνομα αγαθά και υπηρεσίες που διακινούνται και προσφέρονται στο εσωτερικό της χώρας, στην ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας, μέσω της καταπολέμησης των παράνομων κυκλωμάτων εμπορίας και διακίνησης αγαθών και υπηρεσιών, στην προστασία της διανοητικής ιδιοκτησίας, στη δημιουργία υπεραξίας των εμπορικών σημάτων, στην αύξηση των οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Sports in

Πώς έζησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης το κρίσιμο πέναλτι του Ελ Κααμπί

Με κομμένη την ανάσα ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολουθεί και ξεσπά μόλις η μπάλα μπαίνει στα δίχτυα του Ντόουγκλας Λουίς

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024