Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φάμελλος: Κολοσσιαίες οι ευθύνες Μητσοτάκη για την ΑΔΑΕ

Φάμελλος: Κολοσσιαίες οι ευθύνες Μητσοτάκη για την ΑΔΑΕ

Ο Σωκράτης Φάμελλος σημειώνει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «απειλείται δημόσια από κυβερνητικά στελέχη, ενώ διώκονται μέλη της Αρχής, που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον» 

«Η  σημερινή παρέμβαση του  προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), Χρήστου Ράμμου, στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επιβεβαιώνει και αναδεικνύει σοβαρά προβλήματα στις δημοκρατικές λειτουργίες και το σεβασμό στο έργο των Ανεξάρτητων Αρχών στην Ελλάδα», σημειώνει ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, με δήλωσή του.

«Η δικαιοσύνη οφείλει να επιτελέσει με ταχύτητα, ανεξαρτησία και αποτελεσματικότητα το έργο της»

Όπως τονίζει, «το σκάνδαλο των παράνομων υποκλοπών παραμένει ‘στο συρτάρι’, παρότι βάλλονται συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής απειλείται δημόσια από κυβερνητικά στελέχη, ενώ διώκονται μέλη της αρχής – ΑΔΑΕ που επιτελούν το συνταγματικό τους καθήκον».

«Κολοσσιαίες οι ευθένες Μητσοτάκη»

«Οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης της είναι κολοσσιαίες, εφόσον οι πράξεις τους παραβιάζουν το κράτος δικαίου και το ευρωπαϊκό κεκτημένο και εκθέτουν παγκόσμια τη χώρα μας», υποστηρίζει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Και καλεί τον «δημοκρατικό κόσμο θεσμικά να λάβει κοινές πρωτοβουλίες για την προστασία και τη στήριξη των ανεξάρτητων αρχών και κυρίως για το σεβασμό και την εφαρμογή όλων των συνταγματικών προβλέψεων».

Παράλληλα, σημειώνει πως «η δικαιοσύνη, ως πυλώνας του δημοκρατικού κράτους δικαίου, οφείλει να επιτελέσει με ταχύτητα, ανεξαρτησία και αποτελεσματικότητα το έργο της, ώστε να μη μείνει κανένα ερώτημα αναπάντητο και να διαφυλαχτεί και ο θεσμός αλλά και το αίσθημα δικαίου στην κοινωνία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε αυτήν την κοινωνική συμφωνία δημοκρατίας θα είναι παρών και θα συνεισφέρει με όλες του τις δυνάμεις», δηλώνει καταληκτικά ο Σωκράτης Φάμελλος.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024