Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Δούκας κατά Μενδώνη για τη Βασιλίσσης Όλγας μετά την «στήριξη» στον Μπακογιάννη

Δούκας κατά Μενδώνη για τη Βασιλίσσης Όλγας μετά την «στήριξη» στον Μπακογιάννη

Παρέμβαση υπέρ του απερχόμενου δημάρχου Αθηναίων πραγματοποίησε η υπουργός Πολιτισμού για το ζήτημα της Βασιλίσσης Όλγας, με τον Χάρη Δούκα να επανέρχεται θέτοντας έξι ερωτήματα

Σε αντιπαράθεση μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, και του νεοεκλεγέντα δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, εξελίσσεται η υπόθεση της Βασιλίσσης Όλγας, η οποία παραμένει κλειστή για τα οχήματα στο πλαίσιο του σχεδίου του Κώστα Μπακογιάννη «Μεγάλος Περίπατος», και την οποία ο κ. Δούκας είχε προεκλογικά δεσμευτεί να ανοίξει ξανά για ήπιας κυκλοφορίας οχήματα.

Μετά την εκπεφρασμένη δυσαρέσκεια του νέου δημάρχου Αθηναίων για την απόφαση που έλαβε μετεκλογικά ο Κώστας Μπακογιάννης σχετικά με τις εργασίες πεζοδρόμησης της Βασιλίσσης Όλγας, η Λίνα Μενδώνη παρενέβη την Τετάρτη υπέρ του δημάρχου Αθηναίων σε ραδιοφωνική της συνέντευξη.

Όπως ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τον πρώτο λόγο για το ζήτημα των εργασιών επί της Βασιλίσσης Όλγας έχει το υπουργείο Πολιτισμού καθώς, όπως ανέφερε, η πεζοδρόμησή της συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων της Αθήνας, που έχει εγκριθεί από το ΥΠΠΟ από το 2000.

Υπενθυμίζεται ότι με ανακοίνωσή του ο Χάρης Δούκας κατηγορούσε τον Κώστα Μπακογιάννη για τη «δημιουργία τετελεσμένων».

Οι δηλώσεις Μενδώνη που προκάλεσαν την αντίδραση του Δούκα

«Πρέπει να μείνουμε σε αυτό το οποίο έχει σχεδιαστεί, γιατί είναι για το καλό της πόλης, για το καλό των Αθηναίων – και εάν πρέπει να λύσουμε ένα κυκλοφοριακό πρόβλημα, να το λύσουμε», ανέφερε η Λίνα Μενδώνη, η οποία μάλιστα υποστήριξε πως ο νέος δήμαρχος της Αθήνας δεν μπορεί να σταματήσει το έργο.

«Δεν μπορεί να το σταματήσει αυτό που έχει σχεδιαστεί. Αυτό για να το σταματήσει πρέπει να δώσει έγκριση, θα πω το πιο απλό, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Μα, αφού τώρα έχουμε και καινούργια ευρήματα που απλώνονται σε πολύ μεγάλο μήκος, γιατί δεν έχει γίνει ακόμα όλη η ανασκαφή, σε πολύ μεγάλο πλάτος επί της Βασιλίσσης Όλγας, και επίσης είναι το οικοδόμημα, πηγαίνει και σε βάθος. Τι θα κάνουμε;», σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού.

Τα 6 ερωτήματα Δούκα στην Μενδώνη

Μία ημέρα αργότερα, ο Χάρης Δούκας απάντησε στην υπουργό Πολιτισμού, καταθέτοντας δημόσια 6 ερωτήματα.

«Από τις χθεσινές δηλώσεις της Υπουργού Πολιτισμού και την αναλυτική ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού ενημερωθήκαμε για την ύπαρξη ιδιαίτερης σημασίας αρχαιολογικών ευρημάτων, κατά μήκος της Βασιλίσσης Όλγας, τα οποία απαιτούν αρχαιολογικές ανασκαφές», σημειώνει και ρωτά τα εξής:

– «Γιατί ενώ επί 3 χρόνια η Βασιλίσσης Όλγας παραμένει κλειστή, μόλις χθες έγινε ενημέρωση για την αξία των αρχαιολογικών ανασκαφών;

– Έχουν ληφθεί υπόψη αυτά τα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα στις ήδη ανατεθειμένες μελέτες και εργολαβίες της απερχόμενης δημοτικής αρχής;

– Πόσο καιρό θα χρειαστεί να μείνει κλειστή η Βασιλίσσης Όλγας για την ανάδειξη των ευρημάτων;

– Πώς θα προχωρήσουν υπό αυτές τις συνθήκες τα σχέδια για την πεζοδρόμηση της Βασιλίσσης Όλγας;

– Ποιο είναι το κόστος του έργου έως τώρα;

– Γνώριζε για την ύπαρξη των αρχαιολογικών ευρημάτων ο διευθύνων σύμβουλος της «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.», ο οποίος σε δήλωσή του σήμερα στον Ελεύθερο Τύπο ισχυρίζεται ότι «το έργο της ανάπλασης της Βασ. Όλγας υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί έως τις αρχές του 2024»;

Ο δήμαρχος Αθηναίων τονίζει πως τα ερωτήματα αυτά πρέπει να απαντηθούν «δημόσια και ξεκάθαρα» από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς όλοι οι Αθηναίοι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024