Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Όχι και τόσο αθώες οι μανάδες στη Γάζα» - Ισραηλινή εφημερίδα κατηγορεί χιλιάδες αμάχους

«Όχι και τόσο αθώες οι μανάδες στη Γάζα» – Ισραηλινή εφημερίδα κατηγορεί χιλιάδες αμάχους

Την εμπλοκή δεκάδων χιλιάδων αμάχων στις επιθέσεις της Χαμάς δεχνουν ισραηλινά ΜΜΕ, βάζοντας στο μικροσκόπιο μητέρες και εκπαιδευτικούς Παλαιστίνιους

Τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα, όπως εξάλλου και η Ελλάδα, ζητά αυτοσυγκράτηση από το Ισραήλ όσον αφορά τη στρατιωτική εισβολή στη Γάζα, για λογαριασμό των αμάχων, η μεγαλύτερη ισραηλινή εφημερίδα ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Με κεντρικό της άρθρο η Israel Hayom, την 25η Οκτωβρίου, αναφέρει ότι «Η Χαμάς και η Γάζα είναι ένα και το αυτό – στις εκλογές, στις καρδιές τους, στις πράξεις τους και στη βοήθειά τους» κατηγορώντας συλλήβδην για τρομοκρατία, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι ο γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες σε ομιλία του εξέφρασε ανησυχία για τις «ξεκάθαρες παραβιάσεις» του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στη Γάζα, από πλευράς Ισραήλ, επιμένοντας για μια «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός».

Τέτοιες δηλώσεις έχουν προκαλέσει την οργή πολλών Ισραηλινών και ΜΜΕ της χώρας.

Η Israel Hayom επισημαίνει μάλιστα ότι πολλοί από τους χιλιάδες αμάχους γνώριζαν για τις πολεμικές προετοιμασίες, τις προώθησαν και τις κρατούσαν μυστικές. Αντίθετα χρωματίζει τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ως έναν ηθικό στρατό, ο οποίος «δεν θα παρατάξει έναν άμαχο πληθυσμό κάνοντάς τους στόχο των όπλων, των αρμάτων μάχης, του πυροβολικού και των αεροπλάνων».

«Οι καρδιές τους έβραζαν από μίσος, έχοντας ένα όνειρο – να επιστρέψουν στην Ασκελόν, στο Λοντ, στην Άκρα και στην Ασντόντ και να μας ξεσπιτώσουν για να μείνουν αυτοί».

Ο συντάκτης του άρθρου, Nadav Shragai, προειδοποιεί ότι, «αν αυτός ο πληθυσμός χτυπηθεί θεός φυλάξοι κατ’ λάθος», από τους Ισραηλινούς, «τότε αξίζει τον κόπο να ξέρουμε με ποιον ακριβώς έχουμε να κάνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι η συντηρητική εφημερίδα διατηρεί στενούς δεσμούς με τον πρωθυποργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο, η εφημερίδα άσκησε σημαντική εκλογική επιρροή, κυρίως προς όφελος του Νετανιάχου και του κόμματός του Λικούντ. Αυτή η αλλαγή βοήθησε να επιφέρει μια ριζική αλλαγή στην κυριαρχία της δεξιάς στην εθνική πολιτική.

Οι άμαχοι έκαναν δουλειά πρακτόρων

Το Ισραηλινό δημοσίευμα κατηγορεί χιλιάδες αμάχους που προετοίμαζαν και οι ίδιοι την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρει, τουλάχιστον  20.000 «μη εμπλεκόμενοι» εργάτες από τη Γάζα έμπαιναν στο Ισραήλ καθημερινά για μήνες μέχρι την επίθεση. «Εργάστηκαν στις κοινότητες των συνόρων της Γάζας, στο Sderot και στο Ofakim, και μερικοί από αυτούς κρατούσαν λεπτομερείς σημειώσεις για τους προορισμούς τους: πόσα σπίτια υπήρχαν, πού ήταν τα σαλόνια, τα υπνοδωμάτια και τα δωμάτια ασφαλείας, πόσα μέλη της οικογένειας ζούσαν σε κάθε σπίτι, είτε είχαν σκύλο, όπου ήταν σταθμευμένα τα αυτοκίνητά τους. Τεκμηρίωσαν τα πάντα. Και όλα πήγαν στη Χαμάς. Ήταν μέρος της προετοιμασίας του πογκρόμ – η συμβολή των «μη εμπλεκόμενων» στην θηριωδία».

Άμαχοι στη Γάζα θρηνούν για τον θάνατο συγγενών τους, από χτυπήματα των Ισραηλινών δυνάμεων.

Η Israel Hayom ισχυρίζεται ότι πολλές χιλιάδες αμάχων που «διαδήλωσαν» στον φράχτη των συνόρων την παραμονή της σφαγής, τοποθέτησαν εκρηκτικά κατά μήκος του φράχτη και κατέγραψαν τα αδύνατα σημεία. «Συμμετείχαν στη μεγάλη εξαπάτηση που έκανε η Χαμάς με μεγαλύτερη επιτυχία από ό,τι είχε ποτέ φανταστεί».

Εκατοντάδες χιλιάδες οι ένοχοι «άμαχοι»

Σύμφωνα μάλιστα με τον Ισραηλινό στρατό, αυτοί οι μη εμπλεκόμενοι άμαχοι ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Σημειώνεται ότι τέτοιοι ισχυρισμοί θέτουν σε θανάσιμο κίνδυνο τους αμάχους για τους οποίους η διεθνής κοινότητα ζητάει από το Ισραήλ να τους προστατέψει.

Όλοι αυτοί συμμετείχαν σε «πορείες επιστροφής» κατά μήκος του φράχτη όλα αυτά τα χρόνια, «πετώντας βόμβες, εκτοξεύοντας εμπρηστικά αερόστατα και βάζοντας πυρκαγιές στα χωράφια μας». Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος τονίζει ότι «οι καρδιές τους έβραζαν από μίσος, έχοντας ένα όνειρο – να επιστρέψουν στην Ασκελόν, στο Λοντ, στην Άκρα και στην Ασντόντ και να μας αντικαταστήσουν».

Σήμερα, ελπίζει κανείς, πολλοί περισσότεροι από εμάς τους πιστεύουν. Ο αληθινός μας φίλος στον Λευκό Οίκο, Τζο Μπάιντεν, εξακολουθεί να μην πείθεται, αλλά κάποια στιγμή θα το καταλάβει κι αυτός. Οι Παλαιστίνιοι έχουν δημιουργικούς τρόπους να το εξηγήσουν. Αυτοί που δεν έχουν καμία σχέση υποτίθεται με την επίθεση, λέει το δημοσίευμα, χόρευαν σαν δερβίσηδες γύρω από τα φορτηγά που παρέσυραν τα απαχθέντα παιδιά, τους ηλικιωμένους και τους νέους και τις νέες, φωνάζοντας «θάνατος στους Εβραίους» και βοηθώντας τη Χαμάς να τους κρύψει. Βοήθησαν τη Χαμάς να μεταφέρει τους πυραύλους της για να τους κρύψει».

Στο στόχαστρο του δημοσιογράφου μπήκαν και οι Παλαιστίνιες μανάδες, οι οποίες, όπως λέει, διακήρυξαν ότι ήταν περήφανες που έστελναν τα παιδιά τους στη μάχη για να τα τους μετατρέψουν σε μάρτυρες. Οι δε «μη εμπλεκόμενοι» δάσκαλοι, προσθέτει, «δίδαξαν στα παιδιά της Γάζας ότι είναι θρησκευτική υποχρέωση να σκοτώνεις Εβραίους», ενώ «εκατοντάδες χιλιάδες μη εμπλεκόμενοι κάτοικοι της Γάζας συμμετείχαν στις κηδείες των αρχι-δολοφόνων τους οποίους το Ισραήλ εξολόθρευσε με τα χρόνια».

Ο δημοσιογράφος λοιδορεί τους εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιους στη Γάζα που το 2006, ψήφισαν τη Χαμάς, «της οποίας ο καταστατικός χάρτης ζητά την εξόντωση των Εβραίων και του κράτους του Ισραήλ». Υπενθυμίζεται όμως ότι και το Ισραήλ -και φυσικά ο Νετανιάχου- αρνείται επίσης την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους, ενώ το δημοσίευμα αποφεύγει να κάνει λόγο τόσο για τους παράνομους επικοισμούς των Ισραηλινών, αλλά και τις δολοφονίες πολλών Παλαιστινίων αμάχων από τα ισραηλινά σώματα ασφαλείας εδώ και χρόνια.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024