Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βουλή: Με τις ψήφους ΝΔ και Σπαρτιατών πέρασε το νομοσχέδιο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Βουλή: Με τις ψήφους ΝΔ και Σπαρτιατών πέρασε το νομοσχέδιο για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη

Η κυβερνητική πλειοψηφία έκανε λόγο για ένα μεταρρυθμιστικό βήμα - Αμφισβήτησε τους αναπτυξιακούς στόχους του νομοσχεδίου η αντιπολίτευση

Κατά πλειοψηφία πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Διατάξεις για την ενίσχυση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης».

Υπέρ της αρχής του τάχθηκαν η ΝΔ και οι Σπαρτιάτες, ενώ καταψήφισαν, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Νίκη. Η Ελληνική Λύση, όπως και η Πλεύση Ελευθερίας τοποθετήθηκαν με «παρών».

«Στο παρόν νομοσχέδιο γίνονται τροποποιήσεις ή διορθωτικές κινήσεις για πρωτοβουλίες που δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα»

Η κυβερνητική πλειοψηφία έκανε λόγο για ένα μεταρρυθμιστικό βήμα που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες διεθνείς ανάγκες και προκλήσεις, προωθεί τον ελληνικό τουρισμό, αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και ενισχύει, τόσο τις τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και τις τοπικές κοινωνίες.

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση, αμφισβήτησε τους αναπτυξιακούς στόχους του νομοσχεδίου χαρακτηρίζοντάς το πρόχειρο, αποσπασματικό και αναποτελεσματικό και κατηγόρησε την κυβέρνηση για απουσία ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου για την στήριξη και ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού.

Τι είπαν Όλγα Κεφαλογιάννη και Έλενα Ράπτη

«Πρόκειται για ένα πρώτο αλλά απαραίτητο νομοθετικό βήμα στην κατεύθυνση της χάραξης μίας νέας πολιτικής για τον ελληνικό τουρισμό. Μιας πολιτικής που απαντά στις σύγχρονες και σύνθετες προκλήσεις», επανέλαβαν και σήμερα, τόσο η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη όσο και η υφυπουργός, Έλενα Ράπτη.

Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, «στο παρόν νομοσχέδιο γίνονται τροποποιήσεις ή διορθωτικές κινήσεις για πρωτοβουλίες που δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα», και πρόσθεσε ότι «στο επόμενο διάστημα θα προωθηθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις και εξειδίκευση του υφιστάμενου πλαισίου».

Στοιχεία προχειρότητας καταλόγισε η Νοτοπούλου

Από την πλευρά της η τομεάρχης Τουρισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κατερίνα Νοτοπούλου χαρακτήρισε το νομοσχέδιο αποσπασματικό με «στοιχεία προχειρότητας και όχι ουσιαστικών παρεμβάσεων για τη φέρουσα ικανότητα των προορισμών, την κλιματική κρίση, τη διαχείριση κρίσεων από φυσικές καταστροφές, την ανθεκτικότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και τη στήριξη των εργαζομένων στον Τουρισμό».

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024