Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυγέρη: Η κυβέρνηση μπορεί να κοροϊδεύει τον εαυτό της για τις αυξήσεις στο ρεύμα, όχι όμως και τους πολίτες

Αυγέρη: Η κυβέρνηση μπορεί να κοροϊδεύει τον εαυτό της για τις αυξήσεις στο ρεύμα, όχι όμως και τους πολίτες

Η Δώρα Αυγέρη δήλωσε ότι η δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη «αποδεικνύεται δυστυχώς ίδια και χειρότερη με την προηγούμενη», καθώς δεν πήρε «κανένα ουσιαστικό μέτρο» κατά της ακρίβειας

Τις αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και τα μέτρα της κυβέρνησης σχολίασε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

«Οι τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα ξαναμπαίνουν σε ανοδική τροχιά και απειλούν πάλι τη βιωσιμότητα νοικοκυριών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων», σημείωσε, προσθέτοντας πως «η κυβέρνηση, όμως, ακολουθεί την ίδια τακτική στην οποία μας έχει συνηθίσει: επιδοτήσεις με λεφτά των πολιτών, για να συντηρούνται οι υψηλές τιμές και τα υπερκέρδη των λίγων».

«Η κυβέρνηση μπορεί να κοροϊδεύει τον εαυτό της, όχι όμως και τους πολίτες»

Η Δώρα Αυγέρη κάνει λόγο για «υπερκέρδη που, σε ό,τι αφορά στην προμήθεια ρεύματος, δεν έχουν καν φορολογηθεί ακόμη, παρά το γεγονός ότι η σχετική διάταξη ψηφίστηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν, μετά από την έντονη πίεση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία».

«Στήριξη μόνο στα υπερκέρδη των λίγων και εκλεκτών»

Την ίδια στιγμή, προσέθεσε, «εκτός επιδοτήσεων εξακολουθούν να παραμένουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα αρτοποιεία που, για έναν ακόμη μήνα, και ενώ δεν έχουν ακόμη συνέλθει από τις επιπτώσεις της προηγούμενης ενεργειακής κρίσης, καλούνται να αντιμετωπίσουν μεγάλο ενεργειακό κόστος, το οποίο θα τροφοδοτήσει εκ νέου το κύμα ακρίβειας».

«Και κανείς, ούτε η αγορά ούτε οι καταναλωτές, γνωρίζουν τι θα γίνει με τα τιμολόγια ρεύματος το 2024, σε δύο μήνες δηλαδή, όταν σύμφωνα με τα όσα λέει ο υπουργός Ενέργειας, αναμένεται να σταματήσουν οι οριζόντιες επιδοτήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τόνισε, «η δεύτερη τετραετία Μητσοτάκη αποδεικνύεται δυστυχώς ίδια και χειρότερη με την προηγούμενη: κανένα ουσιαστικό μέτρο κατά της ακρίβειας, καμία πραγματική στήριξη των πολιτών», ενώ έκανε λόγο για στήριξη «μόνο στα υπερκέρδη των ‘λίγων και εκλεκτών’».

«Η κυβέρνηση μπορεί να κοροϊδεύει τον εαυτό της, όχι όμως και τους πολίτες», δήλωσε καταληκτικά η Δώρα Αυγέρη.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024